(Χάρτης)-“Χορός” κεραυνών τη Δευτέρα σε Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο

Έως τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί από τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας εκδηλώθηκαν και χθες, Δευτέρα, έντονα καιρικά φαινόμενα, παρόλο που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών “ΖΕΥΣ” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου καταγράφηκαν περισσότεροι από 1200 κεραυνοί από τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Παράλληλα, όπως αναμενόταν, αξιόλογες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή των βροχών όσο και οι κεραυνοί που ανιχνεύθηκαν από το ZEUS.

χαρτης

Υπενθυμ’ιζεται ότι άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Ενίσχυση των βορείων ανέμων, οι οποίοι στα πελάγη το βράδυ θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ

Πηγή: TheToc.gr