Έγκλημα στο Χαλάνδρι: Στο εδώλιο η Γερμανίδα για τη δολοφονία του συντρόφου της – Τι λέει η ίδια

Σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του 64χρονου Γιάννη Βαντίκα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 βρέθηκε τυλιγμένος σε σεντόνια μέσα στο διαμέρισμα του στο Χαλάνδρι.

Τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λόγω καθυστέρησης του διερμηνέα, μιας και η κατηγορούμενη είναι Γερμανίδα πολίτης, διέκοψαν την δίκη για δύο μέρες και συγκεκριμένα για την Τετάρτη στις 9 το πρωί.

Η κατηγορούμενη Γερμανίδα σύντροφος του άτυχου ηλικιωμένου, άκουσε τις κατηγορίες του δικαστηρίου για ανθρωποκτονία και κλοπή και αποχώρησε από την αίθουσα για να επιστρέψει στο κρατητήριο.

Το πτώμα του είχε βρεθεί τυλιγμένο με σεντόνια

Να θυμίσουμε ότι η Γερμανίδα σύντροφος του 64χρονου άνδρα, έμενε μαζί του στο διαμέρισμα της οδού Κονίτσης στο Χαλάνδρι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr φέρεται ότι είχε τυλίξει το σώμα του Γιάννη Βαντίκα με σεντόνια και τα οποία είχε δέσει με σχοινιά και ιμάντες.

Μάλιστα φέρεται ότι αφού πλήρωσε ορισμένα ενοίκια έφυγε για την πατρίδα της χωρίς να ενημερώσει κάποιον για το νεκρό άντρα και για άγνωστο λόγο επέστρεψε στην Ελλάδα όπου διέμενε σε ξενοδοχείο στο Παγκράτι μέχρι και τον εντοπισμό της από τις Αρχές όπου και την συνέλαβαν

Η Γερμανίδα κατηγορούμενη αρνείται το κατηγορητήριο

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Σπύρος Δημητρίου και Εβίτα Βαρελά μεταξύ άλλων υπογράμμισαν πως η Γερμανίδα σύντροφος του άτυχου Γιάννη Βαντίκα δηλώνει αθώα καθώς δεν σκότωσε εκείνη τον 64χρονο άντρα ενώ τον τύλιξε σε σεντόνια καθώς δεν ήθελε να τον αποχωριστεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπύρος Δημητρίου τόνισε: «Ξεκινάει σήμερα η δίκη για τον χαμό του άτυχου Έλληνα στο Χαλάνδρι όπου κατηγορείται η σύντροφός του και εντολέας μου, με καταγωγή από την Γερμανία. Είναι μια δίκη με πολλές δυσκολίες καθώς δεν υπάρχει προσδιορισμένη αιτία θανάτου από την ιατροδικαστική έκθεση και ερευνάται η ποινική της ευθύνη και αν υπήρξε κάποια πράξη που να σχετίζεται με τον θάνατο του. Η θέση μας είναι πως δεν υπάρχει κάποια πράξη που να σχετίζεται με τον θάνατο του άτυχου άνδρα. Ήταν ένα άτομο πολύ επιβαρυμένο από παθολογικές αιτίες με διάφορα νοσήματα από τα οποία έπασχε και έχει πιθανολογηθεί από την πλευρά μας ότι ενδεχομένως ο θάνατος του να οφείλεται σε αμιγώς παθολογικά αίτια, θα το ερευνήσει το δικαστήριο. Το ότι τον τύλιξε και τον κράτησε μαζί της αρκετές μέρες οφείλεται στην σφαίρα της ψυχιατρικής επιστήμης, το πως αντιμετώπισε τον χαμό και αν αποδέχθηκε τον θάνατο, δεν κατηγορείται για αυτό και δεν έχει αναζητηθεί ευθύνη της για αυτό το γεγονός για αυτό και δεν έχει ασκηθεί δίωξη για περιύβρισης νεκρού. Πολύ σημαντικό ότι η γυναίκα αυτή ενώ επήλθε ο θάνατος του συντρόφου της αναχώρησε πήγε στην Γερμανία και ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα της και να διαφύγει της σύλληψης της επέλεξε να επιστρέψει και να αναζητήσει συνήγορο προκείμενου να παραδοθεί στις Αρχές, ωστόσο επειδή η αστυνομία την είχε σε επισύνδεση την συνέλαβαν προτού παραδοθεί μόνη της. Το γεγονός όμως ότι επέστρεψε από την Γερμανία ενώ θα μπορούσε να παραμείνει και να μην συλληφθεί νομίζω ότι δείχνει την μεταμέλεια της για τυχόν εμπλοκή της αλλά και την προσωπικότητα της η οποία ενδεχομένως θα αξίζει να δεχτεί σε περίπτωση καταδίκης μια ελαφρυντική περίσταση» είπε.

 

 

Η κ. Εβίτα Βαρελά δεύτερη συνήγορος της κατηγορουμένης υπογράμμισε τα εξής: «Η κατηγορούμενη αρνείται παντάπασιν και κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σε βάρος της κατηγορίες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τούτο διότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν υπάρχει αιτία θανάτου. Το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη που λόγο αυτού του γεγονότος δεν μπορεί να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου. Σε αντίστοιχη περίπτωση το 2015 αθωώθηκε ο κατηγορούμενος εξ αυτής της αιτίας επειδή δεν υπήρχε αιτία θανάτου, άρα λοιπόν μονο και μόνο θα πρέπει να αθωωθεί λόγο αμφιβολιών. Επίσης όλο το κατασκεύασμα της κατηγορίας είναι μια πληθώρα εικασιών δεν συνάγεται από πουθενά ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση της απόφραξης των αεροφόρων αεραγωγών όπως κατηγορείται. Συνεπώς θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για την αθώωση της διότι η ίδια επέστρεψε από την Γερμανία για να διευκρινίσει ότι έχει συμβεί, την πράξη της, και θα το δούμε στην συνέχεια. Το ότι τύλιξε το πτώμα του συντρόφου της το έκανε διότι δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον σύντροφο της, τον υπεραγαπούσε, τον λάτρευε και για αυτό έμεινε μαζί με το πτώμα δύο εβδομάδες. Βρέθηκε δηλαδή σε αυτήν την περίεργη κατάσταση να μην μπορεί να αποχωριστεί ένα πτώμα. Ο καθένας θέλει να αποφύγει τον θάνατο και λόγο του αρχέγονου ενστίκτου της αποφυγής του θανάτου το οποίο δεν λειτούργησε σε εκείνη υπάρχει ψυχικό επεισόδιο και το περίεργο είναι ότι δεν διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πράγμα το οποίο θα έπρεπε να έχει διαταχθεί».