ΑΧΑΪΑ: Νέα δριμεία επίθεση Αμβροσίου – Για τον κορωνοϊό και την μη τήρηση μέτρων στην εκδήλωση για τη μάχη του Μ. Σπηλαίου

Με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για την μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου ο τ. μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: 
Σε ανάμνηση της περιώνυμης αυτής Μάχης κάθε χρόνο εκεί ψηλά στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου γίνεται η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ! Ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, το οποίο μας ξαναφέρνουν στη μνήμη οι παράγοντες της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως των  Αθηνών με Πρόεδρο τον αγαπητό μας κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη.
________Βεβαίως της όλης τελετής προηγείται η θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή, όπου παρίσταται ένα αμέτρητο πλήθος πιστών Ελλήνων Χριστιανών! Εφέτος την εορτή του Μεγάλου Σπηλαίου τίμησε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος! Αλλά πολύ πιό σημαντικό γεγονός είναι ότι ο μέχρι χθες Καθηγούμενος της Μονής ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΊΤΗΣ π. Ιερώνυμος Κάρμας  εφέτος ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ελειτούργησε όχι ως ο Ηγούμενος, αλλά ως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Η Υπεραγία Θεοτόκος τον επέλεξε  καί τον κατέστησε διάδοχό μας! ΑΞΙΟΣ, λοιπόν, καί ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ!
________Εφέτος, λοιπόν, την Κυριακή 21 Ιουνίου, όπου γιορτάσθηκε η Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου, παρατηρήθηκε, ίσως για πρώτη φορά, μια  πρωτοφανής προσέλευση κόσμου στην Ιερά Μονή! Ένα αμέτρητο πλήθος πιστών έτρεξε εκεί, όπου στριμωγμένοι μικροί και μεγάλοι στέκονταν κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλο, συμμετέχοντες στην θεία λειτουργία! Ήλθαν βεβαίως χωρίς μάσκες και στέκονταν χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας του ……ενός και ημίσεος μέτρου!

_______Το γεγονός αυτό μας έδωσε την ευκαιρία, σε μια σύντομη προσλαλιά μας, να αναφερθούμε στα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ THΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, που μας επέβαλαν με αφορμή τον Κορωνοϊό, εξ αιτίας του οποίου ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ και ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ – ΟΙ …..ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝ-ΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ- να κάνουμε Πάσχα κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας! Δεν λησμονούμε, ότι απαγόρευσαν να ηχούν οι κώδωνες και τα μεγάφωνα των Ναών! Απαγόρευσαν την περιφορά του Επιταφίου, την τελετή της Αναστάσεως έξω από το Ναό, τη  μεταφορά του Αγίου Φωτός ανά την Ελλάδα, την λιτανεία της Παναγίας Τρυπητής εδώ στο Αίγιο! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, δηλ. το Σάββατο 24 Απριλίου, επέτρεψαν στην κα ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ να περιφέρεται ελεύθερη πάνω σε ένα μεγάλο ανοικτό φορτηγό στους δρόμους των Αθηνών καί να τραγουδάει! Ακόμη και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης βγήκε στο πεζοδρόμιο της οδού Ηρώδου του Αττικοιύ για να την θαυμάσει καί να την χειροκροτήσει! Ο Ψάλτης των Ναών ενόχλησε την Κυβέρνηση, ΟΧΙ ΟΜΩΣ και όχι η Πρωτοψάλτη των καλλιτεχνών!!!!!
________Αυτά, λοιπόν, έθιξα στην σύντομη προσλαλιά μου, εκφράζοντας τον πόνο της ψυχής μου.
_______Αφορμή για να γράψουμε το σημείωμα αυτό μας έδωσε ο “άσπονδος …. φίλος μας” κ. Κωνσταντίνος Φλάμης, ‘Εκδότης της Εφημερίδος “κόσμος” των Πατρών, ο οποίος στο φ. της 3ης Ιουλίου μας ευτελίζει με πολύ πάθος και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της Εφημερίδος του! Αντί δηλ. να γράψει κάτι για την ιστορική Μάχη, ώστε  να ενισχύσει τα πατριωτικά αισθήματα των νεο-Ελλήνων, συγχρόνως δε να επαινέσει τους παράγοντες της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, οι οποίοι τόσο πολύ εκοπίασαν, στρέφεται εναντίον μας! Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Φλάμη!
Ο Θεός να τον συγχωρήσει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΦΛΑΜΗ:

Σεβασμιώτατε, οι αναφορές μας στην ιστορική μάχη έγιναν σε άλλα ρεπορτάζ. Το συγκεκριμένο ήταν για σας. Γιατί εντελώς άκομψα και μπροστά στα ‘έκπληκτα αυτιά και μάτια του Πατρών Χρυσοστόμου, αρχίσατε και πάλι τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό. Λες και ακούω κάποιον “ψεκασμένο” να μιλά για την πανδημία. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω σε αυτό. Στο πρόβλημα κατανόησης που αντιμετωπίζετε. Αν θέλετε ρωτήστε τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο. Είναι σίγουρα… πιο ειδικός απο εμένα. Συγγνώμη Σεβασμιώτατε αλλά… σαλάτα τα κάνατε στην αναφορά σας. Και απορώ πως ο νέος Μητροπολίτης Ιερώνυμος σας επέτρεψε να μιλήσετε με αυτόν  τον τρόπο… εντός έδρας του. Εκτός και αν έχετε κάποια συμφωνία μαζί του να σας αφήνει να κάνετε “παιγνίδι” στην πρώην Μητρόπολή σας. Λογικό ακούγεται. Αφού άπαντες γνωρίζουν ότι εσείς είστε ο “κυβερνήτης”. Αλλά το να μπλέκετε, τις θεωρίες συνωμοσίας, με το κλείσιμο των εκκλησιών και στο τέλος να βάζετε και ολίγον…. απαξίωση Κεραμέως, ε, σαλάτα είναι. Μία απορία έχω: Ο Πατρών Χρυσόστομος… τήρησε τους κανόνες και προέτρεπε τους ιερείς να μην ανοίξουν τις εκκλησίες στην Πάτρα. Για ποιον λόγο δεν τον “μαλώσατε”; Για ποιον λόγο δεν τον είπατε “προδότη του χριστιανισμού”; Τον φοβάστε;

Σ.Σ. Ο Θεός ας με συγχωρήσει. Αλλά εσείς ποτέ! Το γνωρίζω. Αλλά τι να κάνω; Οι αλήθειες πονάνε. Και αν είστε υπηρέτης της αλήθειας, ε πρέπει να δεχθείτε τα σχόλιά μας. Αλλιώς… “βρίστε” ή “ειρωνευτείτε” και τον Χρυσόστομο! Ο οποίος συναινούσε στα της Κεραμέως και Μητσοτάκη αποφάσεις.

Σ.Σ.2: Δεν είμαι εκδότης του Κόσμου.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΑΣ (για να μην ξεχνιόμαστε)!