Μητσοτάκης σε FT: «Η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί αυστηρούς όρους της Ε.E. για τη χρήση επείγουσας βοήθειας λόγω του κορονοϊού»

«Η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί αυστηρούς όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη χρήση της επείγουσας βοήθειας λόγω του κορονοϊού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα Financial Times (FT) σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

«Οι Έλληνες έχουν ωριμάσει πολύ. Και θέλουμε να κάνουμε τις δικές μας μεταρρυθμίσεις», τόνισε, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η εξαμηνιαία αναθεώρηση των οικονομικών επιδόσεων που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν αρκετή και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για «πρόσθετες αυστηρές προϋποθέσεις», διευκρίνησε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης στoυς FT ότι η Ελλάδα είχε μια πολύ «επιθετική ατζέντα μεταρρυθμίσεων» που επικεντρώνεται στην «πράσινη μετάβαση», «την ψηφιακή μετάβαση» και ενθαρρύνει τις επενδύσεις εν μέρει και μέσω ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή, μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε νέα μέτρα αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τη καραντίνα που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Υπόψιν πως στο εν λόγω δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα βγήκε το 2018 από μια δεκαετία κρίσης χρέους και ελπίζει σε ισχυρή ανάπτυξη το 2020. Εντούτοις, τονίζεται ότι η καραντίνα που επιβλήθηκε τον Μάρτιο στη χώρα μας με κύριο στόχο την πρόληψη λοιμώξεων από τον κορονοϊό, έχει ανατρέψει εν μέρει αυτές τις προσδοκίες.

Τέλος, κατά τους FT η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 8% με 10% φέτος, πριν ανακάμψει ωστόσο το 2021.