Θεοχάρης στο Sky News: Εντός Ιουλίου οι ημερομηνίες για την υποδοχή Βρετανών τουριστών


Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα οριστικοποιηθούν οιημερομηνίες που οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν απευθείας την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στην ειδησεογραφική εκπομπή Sky News Tonight, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι Βρετανοί θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας, ωστόσο αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνουν οι ελληνικές αρχές για να συνδυάζουν την υγειονομική ασφάλεια με το τουριστικό προϊόν.Στόχος είναι οι τουρίστες να περάσουν καλά, να είναι ασφαλείς και να αποτραπεί εξάπλωση τυχόν κρουσμάτων.

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για την υγειονομική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία άρση όλων των περιορισμών, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Πώς η Ελλάδα υλοποιεί ελέγχους στους ξένους επισκέπτες

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των ελέγχων, η γενική ιδέα είναι ότι δεν επιλέγονται απλώς οι χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα πραγματοποιεί τεστ στη βάση συστήματος που γίνεται με επιλεκτικό τρόπο. Τρίτον, υπάρχουνπρωτόκολλα σε ισχύ, για να μην υπάρξει εξάπλωση τυχόν θετικών κρουσμάτων.

Τέλος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού, έχουμε το επιχειρησιακό σχέδιο, για να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος λαμβάνει τη θεραπεία και την υποστήριξη που μπορεί να χρειάζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έτσι, όλα τα τέσσερα μέρη συναπαρτίζουν το σχέδιο και όχι απλώς το ότι θα ανοίξουμε αερογέφυρες με τη μία ή με την άλλη χώρα.