ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση του σπιράλ με το Τοπικό Συμβούλιο Ρίου – Συζητήθηκαν προβλήματα και ευκαιρίες

Το Ρίο επισκέφτηκε το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιουλίου αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης σπιράλ υπό τον επικεφαλής Πέτρο Ψωμά, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με την Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Νικολίτσα Μπετιχαβά και άλλα μέλη του συμβουλίου. Ήταν μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας των δύο πλευρών, κατά την οποία αναδείχθηκαν τα κύρια θέματα που απασχολούν το Ρίο και τους κατοίκους του και συζητήθηκαν διεξοδικά εναλλακτικές λύσεις, πηγές χρηματοδότησης και διαδικασίες επίλυσης.
Κατά την αρχική ενημέρωση η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το Ρίο αυτή την περίοδο, μεταξύ των οποίων η διάβρωση των ακτών, τα απαραίτητα έργα που αφορούν την κεντρική οδό Σώμερσετ και η δημιουργία πεζοδρομίου σε όλη της την έκταση, η ένταξη της παραλιακής οδού στον προϋπολογισμό του Δήμου, η εκκρεμούσα σύνδεση με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, το θέμα της αποχέτευσης και τα προβλήματα της ύδρευσης σε κάποιες περιοχές. Τη συζήτηση απασχόλησαν και πολλά θέματα καθημερινότητας που ειδικά το καλοκαίρι γίνονται έντονα και απαιτούν χειρισμούς και λύσεις, όπως η αποκομιδή χόρτων και κλαδιών, η διαθεσιμότητα βυτιοφόρων, θέματα οδοποιίας και φωτισμού, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ζητήματα καθαριότητας καθώς και θέματα λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ παραγωγικό κλίμα, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν σκέψεις, ιδέες και προτάσεις για συγκεκριμένα έργα που αξίζει να διεκδικηθούν και δρομολογηθούν, προκειμένου να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή. Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διάθεση διαρκούς συνεργασίας, σε μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και σε κοινές προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων και αναζήτησης ευκαιριών.
Στην επίσκεψη από πλευράς σπιράλ συμμετείχαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Θάνος Δούρος και τα μέλη της παράταξης Γιώργος Αγγελόπουλος, Λεωνίδας Ζαβέρδας, Χριστόφορος Καπόπουλος, Ανδρέας Κοσμάτος και Κώστας Πλέγας, ενώ από την πλευρά του Συμβουλίου του Ρίου το παρών έδωσαν η Βαλασία Κερασίδη, ο Κώστας Αποστολόπουλος και ο Παναγιώτης Λουκόπουλος. Παραβρέθηκε και παρακολούθησε μέρος της συζήτησης ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρίου Θεόδωρος Ξυλιάς