Ανεπαρκής ηλεκτροφωτισμός σε δρόμους της Πάτρας

 

Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με παράπονα που μας προώθησαν κάτοικοι της Πάτρας, ανεπαρκής είναι ο ηλεκτροφωτισμός στην διασταύρωση της οδού Αγίου Δημητρίου Ρωμανού με την βοηθητική οδό της Περιμετρικής, στην πόλη των Πατρών. Το υπάρχον δίκτυο με ιστούς και λαμπτήρες, δεν λειτουργεί. Το συγκεκριμένο σημείο ενέχει μονίμως τον κίνδυνο αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Επανειλημμένως, δε, έχουν συμβεί εκεί συγκρούσεις αυτοκινήτων και δικύκλων, με υλικές ζημιές και θανάσιμους τραυματισμούς.

Στο σκοτάδι βρίσκεται και το πιο κατηφορικό σημείο της οδού Αγίου Δημητρίου Ρωμανού, κάτω ακριβώς από τη γέφυρα της Περιμετρικής. Σκοτάδι επικρατεί και στην βοηθητική οδό της Περιμετρικής στο πυκνό και μεγάλο δάσος του Ριγανοκάμπου, αμέσως μετά τη διασταύρωση της παλαιάς 5ης ΜΟΜΑ. Από τη συσκότιση δεν εξαιρείται και η οικιστική γειτονιά Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού, που είναι μονίμως ξεχασμένη και υποβαθμισμένη. Δεν υπάρχει φωτισμός στην πιο επικίνδυνη στροφή του στενού και σε πολύ κακή κατάσταση είναι ο μοναδικός δρόμος της.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ελλείψεων ηλεκτροφωτισμού, στην ανωτέρω περιοχή, που απέχει μόλις 4 χλμ από το κέντρο της πόλης των Πατρών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ