ΑΧΑΪΑ: Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας

Η 3η Ιουλίου καθιερώθηκε Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας με πρωτοβουλία οικολογικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα που επιδιώκεται να αποτυπώσει στις συνειδήσεις όλων μας, η εν λόγο ημέρα, είναι πως ο κόσμος χωρίς πλαστικές σακούλες είναι εφικτός!

Τα πλαστικά υπάρχουν παντού σήμερα! Πίνουμε από αυτά, τρώμε από αυτά, καθόμαστε σε αυτά. Είναι ανθεκτικά, ελαφριά, φθηνά και μπορούν να γίνουν οτιδήποτε. Αυτές ακριβώς οι ιδιότητές τους είναι που τα κάνουν και τόσο βλαβερά για το περιβάλλον. Το πλαστικό διαρκεί για πάντα! Για την ακρίβεια χρειάζεται από 100 έως 500 χρόνια για να αποσυντεθεί. Παρότι γίνονται προσπάθειες για μείωση του πλαστικού τα αποτελέσματα δεν δείχνουν να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας όντας υπέρμαχος της αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς στηρίζει κάθε προσπάθεια για μείωση του πλαστικού και προώθησης της ανακύκλωσης. Ξεκινώντας από την ορθή εφαρμογή του υφιστάμενου μέτρου και νόμου θεωρεί εξίσου αναγκαία την ορθή και αληθή ενημέρωση των πολιτών καθώς και την επιβολή προμήθειας βιοδιασπώμενης αντί πλαστικής σακούλας και επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλιών μαζί με φορείς και τοπικές επιχειρήσεις που θα έχουν ως στόχο την κατάργηση της πλαστικής σακούλας ώστε να προστατεύουμε το περιβάλλον και να καταστήσουμε το δήμο μας καθαρό, ελκυστικό και επισκέψιμο.