ΠΑΤΡΑ: Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ σήμερα ενάντια σε σύναξη οικονομικών ομίλων – Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας

Ο αμερικάνος Πρέσβης στην Ελλάδα,  Πάιατ, φαίνεται  τελικά  ότι δεν συμμετέχει στο συνέδριο που διοργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα “Πελοπόννησος” και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλαδας.

Αυτό οφείλεται στη γενικευμένη αντίδραση του λαού της Αχαΐας. Πρόκειται για  επιτυχία του λαού μας που αποδεικνύει ότι μπορούν να φέρνουν θετικά για το λαό αποτελέσματα οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις.

Το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ και μαζικοί φορείς στην περιοχή μας, ανέδειξαν το ζήτημα της μη συμμετοχής του αμερικανού πρέσβυ, έφερε το γνωστό αποτέλεσμα.

            Συνεχίζουμε λοιπόν, με τη συγκέντρωσή μας ενάντια στη σύναξη των οικονομικών ομίλων, και ταυτόχρονα καλούμε το λαό της Πάτρας δυναμικά να απαιτήσει να πάρουν πίσω το νόμο – λαιμητόμο ενάντια στις διαδηλώσεις που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Καταδικάζουμε το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής.

Είναι όμως βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και, πολύ περισσότερο, θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους,τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο εν λόγω νομοσχέδιο παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ την

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 και ώρα 8.00μμ στην πλατεία Γεωργίου.

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δ. Ελλάδας του ΚΚΕ