(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε – Στην Αποκεντρωμένη

Την Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 12,00π.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο γραφείο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κατά την οποία εκφράσαμε την αντίθεσή μας στα σχέδια των συντεχνιών που οδηγούν σε αναξιοκρατία και στον αποκλεισμό μας από τις θέσεις ευθύνης στην Δημόσια Διοίκηση, όπως φαίνεται στις τροποποιήσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων & Περιφερειών, αρμοδιότητας – ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, κ. Κυριάκος Φίλλιπος και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Οικονόμου Βασίλης. Παρόντες επίσης ήταν: Το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ & Πρόεδρος του Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Ηλείας κ. Θεόδωρος Τσίπας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κ. Νικόλαος Καχριμάνης και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Κορινθίας κα. Ιωάννα Κίνοβα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Ζάννης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Αχαΐας κ. Αθανάσιος Κουμούτσος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Τέλος, το παρών έδωσαν δεκάδες συνάδελφοι από όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες Αχαΐας, όπως Δήμων Πατρέων-Αιγιαλείας-Δυτικής Αχαΐας-Καλαβρύτων & Ερυμάνθου, καθώς και Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας-ΤΑΣ Αχαΐας-Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Νοσοκομεία (Ρίου-Αγ. Ανδρέα & Καραμανδανείου).

Αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κυριάκο Φίλλιπο, τον Γραμματέα της ΠΟΜΗΤΕΔΥ κ. Βασίλη Οικονόμου, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ & Πρόεδρο του Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Ηλείας κ. Θεόδωρο Τσίπα, τον Πρόεδρο του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Νικόλαο Καρχιμάνη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νομού Αχαΐας κ. Αθανάσιο Κουμούτσο συναντήθηκε με τον Συντονιστή κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε γόνιμη συζήτηση, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Φίλλιπος, τον ενημέρωσε σχετικά με την τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου Αιγιαλείας που έχει κατατεθεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων στην οποία καταχρηστικώς χρησιμοποιείται ο όρος «Εν ελλείψει» για τις θέσεις ευθύνης του οργανισμού του παραπάνω Δήμου, καταστρατηγείται η κείμενη νομοθεσία και αλλοιώνεται το πνεύμα του νομοθέτη.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΜΗΤΕΔΥ και των Συλλόγων επεσήμανε ότι η πολιτεία θα πρέπει να δίνει την δυνατότητα να κριθούν ισότιμα με τους ΠΕ συναδέλφους τους οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίοι μάλιστα, ενδέχεται να διαθέτουν Ακαδημαϊκούς τίτλους Μάστερ & Διδακτορικών.

Ζητήσαμε να έχουμε το δικαίωμα της αξιολόγησης και ας κρίνουν οι υπηρεσίες τα προσόντα και τις δεξιότητες που έχουμε αποκτήσει, ως Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         

      -Ο-                                                         -Ο-

                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

      Αθανάσιος Κουμούτσος                                   Κουρκούλης Πέτρος