(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Περί τους 1.000 επιβάτες καταφθάνουν με 7 πλοία από Ιταλία – Στοχευμένοι έλεγχοι από Λιμενικό και ΕΟΔΥ – Αυστηρά μέτρα υποδοχής

Το λιμάνι της Πάτρας άνοιξε χθες για το επιβατικό κοινό, ωστόσο, τα 2 πλοία που κατέπλευσαν από την Ιταλία, μετέφεραν μόνο φορτηγά με τους οδηγούς τους.
Οι έλεγχοι στην πύλη εξόδου, γίνονταν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ και ήταν στην ουσία μια πρόβα τζενεράλε για την σημερινή έλευση 1000 περίπου επιβατών με 7 πλοία.
Το κλιμάκιο του Λιμενικού ,στις προβλήτες,ήλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.
Στη συνέχεια, με βάση πάντα αυτούς τους ελέγχους, ακολουθούσε νέος έλεγχος για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε εγκατασταθεί στην πύλη εξόδου του λιμανιού, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.
Οι έλεγχοι που γίνονται είναι στοχευμένοι και προκαθορίζονται με βάση αλγόριθμούς που συνδυάζουν πολλά δεδομένα.
Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, σήμερα αναμένεται να καταπλεύσουν επτά πλοία με περίπου 150 – 200 επιβάτες το κάθε ένα και εκτός από τους ελέγχους, μέλημα των λιμενικών αρχών, θα είναι να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λιμάνι.
Οπως εξήγησε ο κ. Τσώνης, «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στο λιμάνι, ώστε να μην υπάρξει αργοπορία τόσο στην εκφόρτωση, όσο και στην φόρτωση των πλοίων».
Σε μια βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode βάση του οποίου, κατά την επίσκεψή του, τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο λιμάνι, θα αποφασίζουν εάν πρέπει να ελεγχθούν ή όχι.
Στην περίπτωση των ελέγχων, οι τουρίστες θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, βάσει πάντα των σχετικών πρωτοκόλλων προστασίας και ασφάλειας. Σε περίπτωση που το δείγμα βγει αρνητικό τότε οι τουρίστες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Στην περίπτωση που βγει θετικό, τότε θα φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο.