(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Χρυσές εποχές του θερινού κινηματογράφου στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Μια βραδιά βγαλμένη από τις χρυσές εποχές του θερινού κινηματογράφου στην Πάτρα, είχαν την τύχη να ζήσουν οι φίλοι της 7ης τέχνης , που κατέκλυσαν – τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο  λόγω κορονοϊού –  την Τρίτη (χθες) το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Οι «σινεφίλ» της Πάτρας, απόλαυσαν τον «Διαβολάκο» του εξαιρετικού Ρομπέρτο Μπενίνι, μία ταινία στην οποία πρωταγωνιστή ο ίδιος μαζί με τον  Γουόλτερ Ματάου και τη Νικολέτα Μπράσκι. Μία σπαρταριστή, «αμαρτωλή» σάτιρα, που μόνο στα χέρια του Μπενίνι θα μπορούσε να γίνει τόσο αθώα και παράλληλα …πονηρή.

Για τον θεσμό του Δημοτικού Κινηματογράφου που διοργανώνει για 5 συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός, μίλησε πριν την έναρξη της προβολής, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής των πατρινών στην κινητοποίηση της προσεχούς Κυριακής 5 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, για την υπογειοποίηση του τρένου, την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου και την λειτουργία του Προαστιακού

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου στην Κοινότητα Αργυρών και την Κυριακή 5 Ιουλίου στο πρώην 69ο Δημοτικό Σχολείο στου Ρωμανού.

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό υπενθυμίζεται πως σε ότι αφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις προβολές έχει υπάρξει μέριμνα προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένες θέσεις.