ΠΑΤΡΑ: Μετράει αντίστροφα για το 8th Regional Growth Conference – Από την Πέμπτη

 

Αγαπητοί φίλοι,

μετράμε αντίστροφα πλέον για την έναρξη των εργασιών του 8th Regional Growth Conference, που θα γίνει 2-4 Ιουλίου στο Achaia Clauss στη Πάτρα και θα έχει και πλήρη online κάλυψη.

Το Συνέδριό μας θα κινηθεί σε επτά βασικούς πυλώνες, με ενδιαφέρουσες θεματικές που άπτονται ζητημάτων της επικαιρότητας, βλέποντας, παράλληλα, «μπροστά». Τρεις από τους βασικούς πυλώνες αφορούν 1. Οικονομία και Ανάπτυξη, 2. Περιβάλλον, Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη και 3. Τουρισμό, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Ο πρώτος βασικός πυλώνας είναι, φυσικά, η Οικονομία και η Ανάπτυξη.

Τα επιμέρους θέματα για τα οποία, όσοι παρακολουθήσουν το 8th RGC, θα μάθουν όλα τα νέα δεδομένα, είναι:

· Η Ελλάδα και οι βέλτιστες πρακτικές της Ευρώπης στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Σημαίνοντες ομιλητές, με κύρος και γνώση θα αναφερθούν στο πώς μπορεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών να εφαρμοστεί και στην ελληνική Περιφέρεια, προσβλέποντας σε άριστα αποτελέσματα.

· Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις: Η μεγάλη στιγμή. Ένα θέμα που συζητείται ευρέως τελευταία, οι χρηματοδοτήσεις, και πώς αυτές θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του βουλευτή ΝΔ Ροδόπης, προέδρου της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος 2019, επίκουρου καθηγητή νομικής ευρωπαϊκού δικαίου Ευριπίδη Στυλιανίδη.

· Ο ρόλος των δημόσιων επενδύσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη. Σε αυτό το session θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα, που έχουν για θέματα ανάπτυξης, οι δημόσιες επενδύσεις. Για το θέμα θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

· Ο αγροτικός τομέας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Άλλος ένας τομέας με καταλυτική σπουδαιότητα, δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας είναι άμεσα συνυφασμένος με την ανάπτυξη και την ευρωστία της ελληνικής Περιφέρειας.

· Πολιτικές διαχείρισης τουριστικών προορισμών στην Covid-19 εποχή. Ένα θέμα που καίει, καθώς, μετά το άνοιγμα του τουρισμού, η χώρα μας ευελπιστεί να πάνε όλα καλά, αφού αναδειχθήκαμε ως ο πλέον ασφαλής προορισμός για διακοπές με ασφάλεια.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στο Περιβάλλον, Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη