Η επιστροφή του εφιάλτη: Το ISIS ήθελε να «σαρώσει» την Ευρώπη με 84 εκατ. χάπια Captagon

Σε μια τεράστια επιχείρηση κατάσχεσης ναρκωτικών ουσιών, πίσω από την οποία κρύβεται το ISIS προχώρησαν οι ιταλικές αρχές στο λιμάνι του Σαλέρνο στην Κάτω Ιταλία.

Η οργάνωση είχε στείλει 14 τόνους ναρκωτικών και ειδικότερα 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης, με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ήθελαν να διοχετεύσουν τα Captagon,όπως ονομάζονται, στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την τζιχάντ, ήτοι τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των ναρκωτικών

Η επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα Captagon είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στοΜπατακλάν, πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Το ISIS ήθελε να πωληθούν άμεσα τα ναρκωτικά σε όλη την Ευρώπη. Οι αρχές τα εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων. Οι Ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

italy_isis
italy_isis1