(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η Δημοτική Πινακοθήκη επαναλειτουργεί σήμερα – Έκθεση της Ζιζής Μακρή

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα επαναλειτουργήσει από σήμερα το πρωί (Τρίτη 30 Ιουνίου), τηρώντας το  πλαίσιο των οδηγιών ασφαλούς λειτουργίας των Μουσείων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, με την έκθεση της Ζιζής Μακρή που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης μας από τις 8 Μαρτίου, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν από την πανδημία, η Πινακοθήκη παρέμεινε κλειστή, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να την παρακολουθήσει  διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (https://www.patrasculture.gr/) και στην διεύθυνση του youtube https://www.youtube.com/watch?v=3i_iHdf8MCE&feature=youtu.be

Περιλαμβάνει χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και  Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη.

Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων. Η πρώτη γνωριμία με το έργο της Ζιζής Μακρή θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης την Τρίτη 30 Ιουνίου με την πραγματοποίηση ξενάγησης.  Για την συμμετοχή στην ξενάγηση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ενημερώσουν στο τηλέφωνο 2610-624088, προκειμένου να κρατηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας της Πινακοθήκης. 

 

Στις ξεναγήσεις  θα συμμετέχουν έως 8 άτομα ανά ξενάγηση, σύμφωνα με τις οδηγίες.

 

Be the first to comment on "(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η Δημοτική Πινακοθήκη επαναλειτουργεί σήμερα – Έκθεση της Ζιζής Μακρή"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.