(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Λιγότεροι ξένοι, περισσότεροι έλληνες φέτος για Τουρισμό – Κανελής στον ΣΚΑΪ 89,4: «Έχουμε ακόμα θέματα σε εκκρεμότητα» – Νέα δεδομένα στο ξενοδοχειακό κλάδο στην Πάτρα

Στο 50% εκτιμάται ότι θα φτάσει η τουριστική κίνηση φέτος το καλοκαίρι στην Αχαΐα, με λίγους ξένους και περισσότερους  Έλληνες το μήνα Αύγουστο.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελής μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Στο μεταξύ, προχωρά  μεταβίβαση του πολυτελούς ξενοδοχείου 4 αστέρων Patras Palace. Η  η διαδικασία πώλησης και μεταβίβασης του γνωστού ξενοδοχείου της οικογένειας Γιαννάτου έγινε  στον ομογενή επιχειρηματία και ευεργέτη της Πάτρας Αθανάσιο Στεφανόπουλο, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ και έχει κάνει δωρεά την ανακατασκευή της οικίας Παλαμά.
Το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, όμως εκτιμάται ότι ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 η Alpha Αστικά Ακίνητα, διέθετε στην αγορά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έναντι ποσού 9 εκ. ευρώ, κάτι το οποίο φυσικά δεν προδικάζει τίποτα, σε σχέση με το σημερινό τίμημα.

Το ξενοδοχείο Patras Palace, κατασκευάστηκε το 2004 είναι κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 63 δωματίων και 100 κλινών και βρίσκεται στην οδό Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από το παλιό λιμάνι της Πάτρας.
Η συγκεκριμένη μεταβίβαση, δείχνει την κατάσταση αναβρασμού που βρίσκεται ο ξενοδοχειακός κλάδος της.

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του Μεγάρου Γαλανόπουλου, για την λειτουργία του, ως νέο πεντάστερο ξενοδοχείο με την επωνυμία «The Bold Type».
Ταυτόχρονα, και άλλες μονάδες προχώρησαν σε επεκτάσεις, όπως το ξενοδοχείο City Loft, των αδελφών Κωνσταντακόπουλου στην οδό Βαλτετσίου.

Πηγη: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ