(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης – Στις περιοχές Προσφυγικά – Ψαροφάι – Ταραμπούρα

Ένα ακόμα μεγάλο έργο για την πόλη και τους κατοίκους της, μπαίνει σε φάση υλοποίησης και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος της ΔΕΥΑΠ, βάσει του οποίου, γίνεται αντικατάσταση παλαιών και προβληματικών δικτύων ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, σιδηροσωλήνες και PVC, με αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ, μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ., Ανδρέα Παπανικήτα και του Γεώργιου Αθανασόπουλου, νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ – Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία Μελετών – Κατασκευών – Επιχειρήσεων» και με τον δ.τ. «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ», το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Προσφυγικά – Ψαροφάι – Ταραμπούρα, προϋπολογισμού 5.960.000 ευρώ.

Στην διαδικασία υπογραφής, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ, Κώστας Καλογερόπουλος και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, Δημήτρης Στεργιόπουλος.

 

Το συνολικό μήκος του δικτύου προς αντικατάσταση είναι περίπου 80.000 μέτρα, ενώ περιλαμβάνονται και 4.150 περίπου συνδέσεις. Οι αγωγοί που θα κατασκευασθούν θα είναι από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, διαμέτρου 110, 160 και 225 χιλιοστών ως επί το πλείστον καθώς και από ελατό χυτοσίδηρο διαμέτρου 300 και 350 χιλιοστόμετρων.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης της Πάτρας, όπου υπάρχουν κι εκεί, έντονα προβλήματα με βλάβες στο δίκτυο λόγω παλαιότητας και οι φυσικές απώλειες νερού είναι μεγάλες.

 

Οι περιοχές όπου θα γίνει αντικατάσταση δικτύου περιλαμβάνουν τις υλοποιημένες από τη ΔΕΥΑΠ ζώνες (DMAs) Προσφυγικά, Ταραμπούρα και Στάδιο, οι οποίες περικλείονται μεταξύ των οδών:

  1. Ζώνη Προσφυγικά: Αγ. Ι. Πράτσικα, Αγ. Τριάδος, Σμύρνης, Καλαβρύτων, Α. Φλέμινγκ, Χολομώντος (αδιάνοικτη), Αροανείων, Δαμίρη, παρ. Άθω, αδιάνοικτη, Ελ. Βενιζέλου, Σούδας, Μίνωος, Γοργοποτάμου, Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Τριάδας.
  2. Ζώνη Ταραμπούρα: Ελ. Βενιζέλου, Αλονήσου, Δωδώνης (αδιάνοικτη), Καλαβρύτων (αδιάνοικτη σε τμήματα), Ζευξίδος, Λυσίππου, Πραξιτέλους, Χαλεπά (αδιάνοικτη σε τμήματα), Γλαύκου (βόρεια παραγλαύκεια), Ακρωτηρίου, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου.
  3. Ζώνη Στάδιο: Ελ. Βενιζέλου, Νικ. Βρεττάκου (αδιάνοικτη), Καβάφη (αδιάνοικτη), Εμπειρίκου, Ρίτσου, Σεφέρη, Θεοτοκόπουλου, Αντιπάτρου, Αντιόχου (αδιάνοικτη), Γλαύκου (βόρεια παραγλαύκεια), Χαλεπά (αδιάνοικτη σε τμήματα), Πραξιτέλους, Λυσίπου, Ζευξίδος, Καλαβρύτων (αδιάνοικτη σε τμήματα), Δωδώνης (αδιάνοικτη), Αλονήσου, Ελ. Βενιζέλου.

 

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι (3.000.000 ευρώ) καθώς και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΠ (351.448,01 ευρώ).