Βατόπουλος: Θα επανακάμψει ο ιός, αλλά θα είναι καλύτερα από τον Μάρτιο

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. καθηγητής μίλησε για την πορεία ενδεχόμενου δεύτερου κύματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε ότι “ο ιός θα επανακάμψει, αλλά δε θα έχουμε την κατάσταση του Μαρτίου”, ενώ συμπλήρωσε ότι αν και θα έχουμε για πολύ καιρό ακόμα κρούσματα, δε θα χρειαστούν ξανά γενικευμένα lockdown. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο κόσμος είναι ενημερωμένος.

Αναφερόμενος στις αντοχές του συστήματος Υγείας, ο καθηγητής δήλωσε ότι είναι ένα στοίχημα, αν και έχουν γίνει προσπάθειες να ενισχυθεί με την προσθήση κλινών ΜΕΘ. Παράλληλα τόνισε πως το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη. Αυτή άλλωστε είναι και η προσέγγιση που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, να ακολουθηθεί και με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα εισρεύσουν στη χώρα μας ξένοι τουρίστες.

“Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης των εισαγόμενων κρουσμάτων. Αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ιού είναι η γρήγορη ιχνηλάτηση και η γρήγορη απομόνωση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς είναι προτιμότερο να κατανέμονται τα κρούσματα στη χώρα, μαζικά σε λίγες περιοχές ή μεμονωμένα σε όλη τη χώρα, ο καθηγητής σημείωσε ότι “αν είχαμε ένα κρούσμα ανά νομό, θα ήμουν ανήσυχος. Από την άλλη στην Ξάνθη για παράδειγμα έχεις μια εστία που είναι σαν την πυρκαγιά. Ανά πάσα ώρη μπορεί να επεκταθεί”.