ΠΑΤΡΑ: Συνέχεια, σήμερα, στο 8th RGC – Επενδύσεις και Ελληνικό στο επίκεντρο του 4ου προσυνεδριακού Digital Dialogue

Με επιτυχία και  μεγάλη συμμετοχή ψηφιακών ακροατών πραγματοποιήθηκε χθες και το 4ο προσυνεδριακό Digital Dialogue στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference, που θα γίνει στην Πάτρα 2-4 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Achaia Clauss και με πλήρη online κάλυψη.

Στο 4ο και προτελυεταίο προσυνεδριακό Digital Dialogue o δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου είχε προσκεκλημένους τους Ελληνο-αμερικάνους Michael Karloutsos, f.Chief of Protocol, State Department και τον καταξιωμένο δημοσιογράφο της ομογένειας Dan Michalopoulos.

Θέμα συζήτησης «Η Διασπορά και οι Επενδύσεις στην Ελλάδα» πάντα υπό το πρίσμα της Πανδημίας Covid_19 και των πρωτόγνωρων νέων συνθηκών που επιβάλει παγκοσμίως.

Τόσο ο Michael Karloutsos και ο Dan Michalopoulos αναφέρθηκαν στο πόσο εξαιρετικά τα έχει καταφέρει η Ελλάδα στη διαχείριση της κρίσης της Πανδημίας σε σχέση με την Αμερικανική Κυβέρνηση και την επιβεβλημένη ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των αφίξεων Αμερικανών πολιτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης.

Σχετικά με τις επενδύσεις Αμερικανών στην Ελλάδα ο Michael Karloutsos υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε τις συνθήκες. Στην εποχή του covid το κλίμα για επενδύσεις μπορεί να είναι παρόμοιο με αυτό του Τουρισμού. Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε αλλά υπάρχει αίσθημα ανησυχίας (…) Δεδομένου και των επικείμενων αμερικανικών εκλογών το Νοέμβριο υπάρχουν ανησυχίες. Η αγορά όμως θα σταθεροποιηθεί σίγουρα και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα είναι πάντα ελκυστική.(…) Υπάρχουν και άλλες ανησυχίες σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα που δεν συνδεδεμένες με την Πανδημία. Αλλά θα τις ξεπεράσουμε μαζί. Η νέα ελληνική Κυβέρνηση  έχει ανοίξει την πόρτα των επενδύσεων και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά. Υπάρχει μια πολύ θετική τάση για επενδύσεις.»

Συνέχισε αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα της διαφθοράς στην Ελλάδας που ανησυχεί πάντα τους ξένους επενδυτές, σημειώνοντας πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπιστεί δεδομένων των υψηλών ποσοστών αξιοπιστίας στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ενώ ο Dan Michalopoulos υπογράμμισε το ζήτημα της γραφειοκρατίας και των προβλημάτων τόσο σε χρόνους αλλά και σε κόστη που δημιουργεί για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο Michael Karloutsos σημείωσε ότι πρόκειται «…για μια πολύ σημαντική και συμβολική επένδυση. Όχι μόνο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει να «το κάνουν σωστά, από το να το κάνουν τώρα». Θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να δουν πως εξελίσσονται τα πράγματα μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς σε μια μετα-covid εποχή είναι σημαντικό να γίνει σωστά και χωρίς βιαστικές κινήσεις.» Ενώ ο Dan Michalopoulos σημείωσε σχετικά ότι πρόκειται για ένα project που συζητείται 16 χρόνια τώρα, μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων και τον τρόπο αξιοποίησης των χώρων αυτών, ενισχύοντας την άποψη ότι «πρέπει να γίνει σωστά».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο https://www.youtube.com/watch?v=KnIoT4SV2xM και μείνετε συντονισμένοι στο www.regional-growth-conference.gr και στα κοινωνικά μέσα του 8ου Regional Growth Conference για να παρακολουθήσετε live το 5ο και τελευταίο προσυνεδριακό Digital Dialogue στο πλαίσιο του 8ου RGC.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 15:00, ο δημοσιογράφος Κώστας Κετσιετζής της Capital συναντά τον Πάρι Δεληγιαννάκη Head of Public Sector της Vodafone Business για να συζητήσουν για το μείζον θέμα «Ανάκαμψη μέσω της Τεχνολογίας» και να δώσουν τη σκυτάλη στο φυσικό Συνέδριο 8ο Regionnal Growth Conference, 2-4 Ιουλίου στο Achaia Clauss στην Πατρα με πλήρη online κάλυψη.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και για εγγραφές επισκεφθείτε το www.regional-growth-conference.gr

Η ομάδα του 8ου Regional Growth Conference