ΠΑΤΡΑ: Άρση των περιορισμών στη μεταφορά με Ταξί – Τι ανακοίνωσε ο τοπικός σύλλογος

Σύμφωνα νέα ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 40381(ΦΕΚ Β΄ 2601/28-06-2020) τροποποιούνται και αίρονται μεταξύ άλλων και τα μέτρα για τη μεταφορά επιβατών με ΕΔΧ ΤΑΞΙ.

Συγκεκριμένα, για τα επιβατικά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) επιτρέπεται η μεταφορά τριών (3) επιβατών πέραν του οδηγού. Όσον αφορά τις οικογένειες μεταφέρονται χωρίς περιορισμούς, οι γονείς και τα παιδιά ανεξάρτητα αν είναι ανήλικα ή ενήλικα με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου.

Συνεπώς, ο κλάδος επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα και μπορεί να επιτελέσει τον κοινωνικό του ρόλο εξυπηρετώντας οικογένειες αλλά και άλλου τύπου ομάδες ατόμων που χρήζουν βοήθειας (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, ασθενείς και λοιπές ευπαθείς ομάδες) με ασφάλεια και οικονομία. Με το ίδιο κόμιστρο μπορούν να μεταφέρονται περισσότερα από ένα άτομα όπως για παράδειγμα άτομα που εργάζονται στον ίδιο χώρο και ασφαλώς με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης πόρτα-πόρτα.

Με σύνεση και απόλυτη συνέπεια θα εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας και υγιεινής δηλαδή η χρήση μάσκας από τον οδηγό και τους επιβάτες κατά τη μεταφορά, αλλά και η τακτική απολύμανση των οχημάτων όπως προβλέπονται.

Be the first to comment on "ΠΑΤΡΑ: Άρση των περιορισμών στη μεταφορά με Ταξί – Τι ανακοίνωσε ο τοπικός σύλλογος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.