Ο Δήμος, το Καρναβάλι και το χαμένο έγγραφο

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ωρα Πατρών” αναφέρει:
Φαίνεται ότι, είναι πάγια τακτική της Δημοτική Αρχής του κ. Πελετίδη, να αποκρύπτει από τον Πατραϊκό λαό θέματα των οποίων έχει την ευθύνη διαχείρισης. Κορυφαία ζητήματα της πόλης δεν αφορούν αποκλειστικά το Δήμαρχο και τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Ούτε βέβαια τους Προέδρους των Οργανισμών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που επιλεκτικά παρουσιάζουν τις πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής σε καίρια ζητήματα, όπως είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου κ.ά. Είναι θέμα δημοκρατίας η ορθή ενημέρωση και δυστυχώς η Λαϊκή Συσπείρωση δημιουργεί έλλειμμα σε αυτή, κυρίως όταν νιώθει τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.
Αλήθεια τι θα απαντήσει στα πληρώματα των καρναβαλιστών, για την έξωσή τους από τα κτίρια του ΑΣΟ, όταν η αλήθεια είναι ότι από τις 21/2 υπάρχει αίτηση της εργολάβου που ζητά την διάλυση της σύμβασης; (σχετικό το έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη διαύγεια με ΑΔΑ: Ω7ΗΒΩΞΙ-9Τ5).
Και όμως οι εκπρόσωποι του Δήμου διαβεβαίωναν ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.
Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος που οι καρναβαλιστές κλήθηκαν να αποχωρήσουν από τον ΑΣΟ σαν νομάδες μη έχοντας λυθεί το πρόβλημα της μετεγκατάστασης τους;
Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να μας ενημερώσει άμεσα:
1. Η σύμβαση με την εργολάβο κατέπεσε με υπαιτιότητα της Δημοτικής αρχής;
2. Η ανάδοχος έχει εκφράσει τις προβλεπόμενες αξιώσεις αποζημίωσής του;
3. Είχε προβλεφθεί οι εργασίες να ξεκινούσαν μετά την αποχώρηση των πληρωμάτων;
4. Θα μπορούσε να υπάρχει ομαλή μετάβαση και η σύμβαση να μην έχει λόγους να καταπέσει;
5. Πόσο είναι το επιπλέον τίμημα που θα πληρώσουμε στον επόμενο ανάδοχο;
Σε μια σειρά ερωτημάτων που έχουμε θέσει στη δημοτική αρχή για το καρναβάλι ήδη από τις 20/5/2020 δεν έχουμε λάβει ουδεμία απάντηση.
Το έχουμε δηλώσει: πρέπει να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο θέμα στέγασης των καρναβαλιστών και η δημοτική αρχή να σταματήσει, να εμπαίζει τόσο τους καρναβαλιστές όσο και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αφήνοντας το χωρίς ενημέρωση.
Τελικά κύριε Πελετίδη ποιο είναι το όραμα σας για τον κορυφαίο θεσμό της πόλης;