Το… Zoom και τα dislikes θα κρίνουν την πορεία του Ερντογάν προς τις κάλπες

Οι νέοι στην Τουρκία γυρνούν την πλάτη στον Ερντογάν κι αυτό γίνεται ολοφάνερο από τα 50.000 dislikes που πήρε μέσα σε μόλις μια ώρα στο twitter το συνέδριο του Τούρκου προέδρου με νεαρούς πολίτες μέσω Zoom.

Ολο και περισσότεροι αποκαλύπτουν ότι αν και αγαπούν τη χώρα τους, θα προτιμούσαν να φύγουν για να ζήσουν αλλού, παρά να βρίσκονται υπό την ηγεσία Ερντογάν, αφού, όπως λένε, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά, οι πολιτικές συνθήκες δεν είναι καλές, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ενώ δηλώνουν δυσαρεστημένοι και με την οικονομία. Οι φόροι είναι πολύ ψηλοί και οι μισθοί πολύ χαμηλοί, όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με έρευνες, οι κοινότητες των Τούρκων διασποράς μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη το Βερολίνο, η Στοκχόλμη, αλλά και η Αθήνα.

Και είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας που η μετανάστευση δεν οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αναζήτηση οικονομικών ευκαιριών.

Καθόλου καλά τα μαντάτα για τον «Σουλτάνο» καθώς η Τουρκία φαίνεται να οδεύει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021. Ας μην ξεχνάμε και αυτό που έπαθε ο Τραμπ στις ΗΠΑ, όπου μια ομάδα νέων κατάφεραν να καταστρέψουν μέσω Tik Tok την προεκλογική  συγκέντρωση του Αμερικανού προέδρου  στην Οκλαχόμα, η οποία κατέληξε σε φιάσκο….