ΑΧΑΪΑ: Κινδύνεψε το πευκοδάσος του Σανταμερίου – Στάχτη 35 στρέμματα – Στην καρδιά του πνεύμονα η εστία!

Οριοθετήθηκε αργά χθες το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο σχετικά γρήγορα, η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο πευκοδάσος του Τζάιλου, στην περιοχή Πηγάδια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Ηταν η μεγαλύτερη και η πιο επικίνδυνη πυρκαγιά, που έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα για την φετινή αντιπυρική περίοδο και αυτό καταμαρτυρά τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε από το Πυροσβεστικό Σώμα. Επί τόπου έσπευσαν και επιχειρούσαν μέχρι αργά το απόγευμα, 27 πυροσβέστες, 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στην καρδιά του πευκοδάσους, όπου η μόνη πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω ενός χωματόδρομου, γεγονός που για την Πυροσβεστική γεννά βάσιμες υποψίες για εμπρησμό.
Για τον λόγο αυτό, στο σημείο βρέθηκε χθες το απόγευμα, αναζητώντας στοιχεία, το ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης εμπρησμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, όμως εκδηλώθηκε εκεί που είχε σταματήσει η μεγάλη φωτιά του 2017 και είχε κάψει μεγάλη έκταση δάσους, καλλιέργειες και αγροτικές περιουσίες.
Σύμφωνα με επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά ήταν από τις πλέον επικίνδυνες, καθώς έκαιγε πευκοδάσος, όμως, η συγκυρία ήταν ευνοϊκή για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ήταν ασθενείς.

Από τη χθεσινή πυρκαγιά, κάηκε έκταση πευκοδάσους περίπου 35 στρεμμάτων.