ΠΑΤΡΑ: «Βγαίνοντας» στο «Δωμάτιο της Γειτονιάς» – Σήμερα με το Γιώργο Μαραζιώτη –

Η Aστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρεία «Πέρα», στo πλαίσιo του προγράμματος «Το Δωμάτιο της Γειτονιάς», παρουσιάζει το νέο έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Μαραζιώτη με τίτλο «Βγαίνοντας» (Exiting).

 

Περίπατος σήμερα 26 Ιουνίου με έντονο συμμετοχικό και διαλογικό χαρακτήρα που συνιστούν απόπειρα εξερεύνησης της έννοιας του κατοικείν σε σύγχρονα αστικά τοπία.

 

Εχοντας σαν σημείο εκκίνησης τα Δωμάτια που εδρεύουν στις Β’ (Ξηροκρήνη), Γ’ (Άνω Πόλη), και Δ’ (Τούμπα) Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο καλλιτέχνης αναλαμβάνει να βγει έξω από αυτά και να περιηγηθεί την κάθε γειτονιά μαζί με τους κατοίκους της. Με αφορμή το γεωγραφικό πλαίσιο, την αρχιτεκτονική των κτιρίων, και την κοινωνική δυναμική που ο κάθε τόπος αποπνέει, στόχος του κάθε περιπάτου είναι να αναπτυχθεί ένας λεκτικός και σωματικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων αναφορικά με τον τρόπο που ζουν τους χώρους τους.

 

Μετά το πέρας των δράσεων, ο Μαραζιώτης -σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες- θα μελετήσει τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα επιλέξει λέξεις, φράσεις και διαλογικά σημεία τα οποία θα αποτυπώνουν την δυναμική των συναντήσεων. Τα κείμενα που θα επιλεγούν, θα αναπαραχθούν έντυπα και θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.