ΠΑΤΡΑ: Νέες σοβαρές καταγγελίες για απόφοιτους που πωλούν «αντιγραφή» σε Φοιτητές – Ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας από το Πανεπιστήμιο

Οργανωμένα φροντιστήρια αλλά και μεμονωμένοι απόφοιτοι που πωλούν υπηρεσίες. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Το θέμα αποκαλύφθηκε από καθηγητές του πανεπιστημίου Πατρών που προκάλεσαν την παρέμβαση της Πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου και στη συνέχεια την προσφυγή του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγελάκη στη δικαιοσύνη. Μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί μέτρα που να καταστείλουν το φαινόμενο της αντιγραφής και να διαφυλάξουν το αδιάβλητο των εξετάσεων.
Όμως γίνονται καθημερινά σχετικές καταγγελίες. Όπως  από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Καθηγητή Σταύρο Κουμπιά. Αυτή αφορούσε «οργανωμένη προσπάθεια παραβίασης από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Πατρών της ασφαλούς έκβασης της εξεταστικής διαδικασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά το τρέχον εξάμηνο. Ενημερώθηκε άμεσα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών, καθώς επίσης και ο Υφυπουργός Παιδείας, Καθηγητής κ. Βασίλειος Διγαλάκης.
Είναι γνωστό μεταξύ των πανεπιστημιακών όλης της χώρας ότι σε όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα που διενεργούν εξετάσεις εξ αποστάσεως υπάρχει το περιθώριο αντιγραφής.

Η συμφωνία προβλέπει την ώρα που θα ξεκινήσει η εξέταση ο φοιτητής να στείλει τις ερωτήσεις και στη συνέχεια θα του αποσταλούν οι απαντήσεις μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο.

Οι φοιτητές έχουν γίνει αποδέκτες κρυφών και φανερών διαφημίσεων για την προσφορά τέτοιων υπηρεσιών. Καθηγητές με επείγοντα μηνύματά τους καλούν τους φοιτητές τους να μην ανταποκρίνονται και τους επισημαίνουν ότι πρόκειται για παράνομη διαδικασία με πολύ σοβαρές κυρώσεις.
Επίσης γεννάται σοβαρό ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των φοιτητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις έντιμα και τηρώντας όλο το νόμιμο πλαίσιο που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας. Από τη στιγμή που το αδιάβλητο της διαδικασίας δεν είναι εξασφαλισμένο δημιουργούνται φοιτητές δύο ταχυτήτων. Κι αυτό είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον φοιτητικό κόσμο που έχει επιλέξει καθαρή συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία.