ΠΑΤΡΑ: Με παρέμβαση Αντ. Κουνάβη, ομόφωνα αποδεκτό, ψήφισμα – Για την εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου στο «Καραμανδάνειο»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στην χθεσινή συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που εισήγαγε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κουνάβης, για το θέμα του μαγνητικού τομογράφου στο Καραμανδάνειο.
Στο ψήφισμα σημειώνεται:
«Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι οι υγειονομικές Αρχές φέρονται να μην συναινούν στην απόκτηση από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ενός υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου που προορίζεται γι’ αυτό, σκοπεύοντας να το διαθέσουν στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (πρώην ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου), για το οποίο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου θα πρέπει επίσης να τονισθεί η αναγκαιότητα άμεσης αντικατάστασης του μαγνητικού τομογράφου.
Ωστόσο, η ενίσχυση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων με τον συγκεκριμένο τομογράφο κρίνεται άκρως απαραίτητη για την κάλυψη των (συνεχώς αυξανόμενων) ιδιαίτερων αναγκών του.
Δυστυχώς, λόγω της απουσίας μαγνητικού τομογράφου αρκετοί γονείς υποχρεώθηκαν έως σήμερα είτε να πάνε τα παιδιά τους σε δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, είτε να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που συνεπάγεται αφενός μεν ταλαιπωρία, αφετέρου δε μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση.
Με βάση όλα τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπλέοντας με τα μέλη του Δ.Σ του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, που δεν δέχονται την παραχώρηση του μαγνητικού τομογράφου σε άλλη δομή, ζητά από τις Υγειονομικές Αρχές να πράξουν το αυτονόητο και να μην προβούν σε μια κίνηση που θα αποδυναμώσει το μοναδικό παιδιατρικό Νοσοκομείο της νοτιοδυτικής Ελλάδας και κατ’ επέκταση τη δημόσια Υγεία».