ΠΑΤΡΑ: Μίσθωση ακινήτου για ίδρυση Κτηνιατρείου – Οι κινήσεις του δήμου για τα αδέσποτα ζώα

Στην επαναδημοπράτηση για την μίσθωση ενός ακινήτου με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου προχωράει ο Δήμος Πατρέων. Ο χώρος έχει βρεθεί, αλλά για τυπικούς λόγους δεν κατέστη εφικτό να εκδοθεί ένταλμα πληρωμής για τον εκμισθωτή και για αυτό προχωράει ο Δήμος στην επαναδημοπράτηση.
Ο νομοθέτης υποχρεώνει την τοπική αυτοδιοίκηση να μεριμνά για την περισυλλογή και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να ιδρύσουν και λειτουργήσουν δημοτικό κτηνιατρείο και καταφύγιο. Επίσης, επιτρέπει τη συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους.
Ο Δήμος Πατρέων είχε κάνει ενδελεχή έρευνα για την αναζήτηση ακινήτου ιδιοκτησίας του που να πληροί τις προδιαγραφές και διαπίστωσε ότι δεν διαθέτει τέτοιο περιουσιακό στοιχείο. Ο χώρος βρέθηκε μετά από κατάθεση προσφορών για την μίσθωση δημοτικού Κτηνιατρείου τον περασμένο Ιούλιο. Ακολούθησε η διαδικασία της οικονομικής προσφοράς τον Νοέμβριο του 2019 κατά την οποία προσφέρθηκε το ποσό των 8,15€/τ. μ. (1.700,50€ μηνιαία) και συνάφθηκε ιδιωτικό συμφωνητικό του Δήμου με τον ιδιώτη. Το θέμα θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.