Μάριος Παπαγεωργίου: Συγκλονιστικές εξελίξεις – Ακόμη εννέα άτομα παραπέμπονται σε δίκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της αρπαγής και ανθρωποκτονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, ακόμη εννέα άτομα παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», στο Star στην ίδια απόφαση θα ζητείται να εξεταστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή εάν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από κοινού και της αρπαγής κατά συναυτουργία σε βάρος εννέα ατόμων πέραν των τεσσάρων που έχουν ήδη καταδικαστεί.

Μάλιστα για τον 77χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, το δικαστήριο ζητάει να εξεταστεί η εμπλοκή στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

«Τα άτομα που είχαν συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και αρπαγή του Μάριου δεν ήσαν άγνωστα, ούτε συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, ο 77χρονος εξασκούσε είτε ως αρχηγός της οικογένειας είτε άτομα με ελλειμματική προσωπικότητα που κολακεύοντο από την πλασματική εξουσία που εξέπεμπε και της πειθούς υποσχέσεις προς λήψη οικονομικών ανταλλαγών.

Τους έπειθε επίσης έχουν το ατιμώρητο κατά την εκτέλεση των αντιτιθέμενων εντολών τους. Από το προαναφερθέν αποδεικτικό υλικό υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της αρπαγής σε κακουργηματική μορφή» σημειώνει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και παραπέμπει προς εξέταση:

-Τη σύζυγο του 77χρονου κατηγορούμενου, ως άμεσο εκτελεστή των εντολών του

-Τον γιο του αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος γνώριζε που ήταν το αυτοκίνητο του Μάριου μετά την δολοφονία του και διέδωσε πληροφορίες για την τύχη του

-Τον δεύτερο γιο του 77χρονου κατηγορούμενου επίσης αστυνομικός ο οποίος ενώ γνώριζε ότι είχε τελεστεί το έγκλημα της απαγωγής δεν το γνωστοποίησε στην υπηρεσία του με αποτέλεσμα να δρα ανενόχλητη η εγκληματική ομάδα με μέλη την οικογένειά του.

-Δύο ακόμη άτομα τα οποία είναι αυτά που ο 77χρονος ανέθεσε να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου. Είχαν κοινή ενοχή και κοινό συμφέρον να εξαφανίσουν τα ίχνη του Μάριου.

-Τρια άτομα που παρείχαν κάλυψη στην εγκληματική ομάδα και ιδίως στον αρχηγό αυτής εφοδιαζοντας την ομάδα με αυτοκίνητα που είχαν καταχωρηθεί ως τελούντα υπό απόσυρση και τους είχαν εφοδιάσει με πλαστά έγγραφα.

– Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που οι παραπάνω ήταν υπάλληλοί του. Είχε στενες φιλικες σχεσεις με τον 77χρονο και γνώριζε ότι εφοδίαζαν οι υπάλληλοί του τον 77χρονο.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Αύγουστος 2012. Ο Μάριος βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο εξοχικό τους στο Διακοφτό. Εκείνο το βράδυ, ο Μάριος έφυγε από το σπίτι και στις 03:00 τα ξημερώματα ένας άνδρας τηλεφώνησε στη μητέρα του, ζητώντας 620.000 ευρώ ως λύτρα για να απελευθερώσει τον μονάκριβο γιο της.

Η μητέρα του, Βαρβάρα, μέσα στη σύγχυσή της ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό φίλο, ο οποίος μετέπειτα αποδείχθηκε ο εγκέφαλος της απαγωγής του παιδιού της.

Στις 16 Αυγούστου η κυρία Βαρβάρα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την απαγωγή του Μάριου. Η εξέλιξη ήταν τραγική. Η αστυνομική έρευνα κατέληξε ότι πίσω από την απαγωγή του νεαρού βρίσκονταν οι ίδιοι άνθρωποι που όλες εκείνες τις ημέρες υποκρίνονταν πως ήθελαν να τη βοηθήσουν. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε είχαν δολοφονήσει τον Μάριο από την πρώτη κιόλας μέρα, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραδεχθεί.

Οι ίδιοι και κυρίως ο εγκέφαλος της απαγωγής υποστηρίζει ότι ο Μάριος είναι ζωντανός και κάνει τη ζωή του στο εξωτερικό, ενώ κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα πού βρίσκεται η σορός του Μάριου.