(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Στα Καλάβρυτα ο Γ. Παπανδρέου – Με Παπαδόπουλο για όλα τα θέματα

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο τέως Πρωθυπουργός και νυν Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είχε πολύωρη συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, με τον Δήμαρχο κ. Θανάση Παπαδόπουλο, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάκη Νασιώτη.
Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αλλά κυρίως, αναπτύχθηκαν τα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα και τον Δήμο Καλαβρύτων ειδικότερα.
Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέπτυξε μια σειρά ζητημάτων, τόσο ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, όσο και ως Δήμαρχος Καλαβρύτων, που αφορούν, τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις των Δήμων και τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, που καθιστά σε μειονεκτική θέση του Δήμους της Περιφέρειας, την ίδια στιγμή που προτάσσεται, ο ταχύς ρυθμός εκσυχρονισμού, του δημόσιου τομέα. Αναφέρθηκε στη ανάγκη διαμόρφωσης ενός στρατηγικού σχεδίου με στενή συνεργασία όλων των Δήμων και με στόχο την στήριξη των χωριών που ερημώνουν καθώς και στην ουσιαστική αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του Περιβάλλοντος με τους φορείς προστασίας της περιοχής, ώστε να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου.

 

Τα ζητήματα του Δήμου
Για το Δήμο Καλαβρύτων, ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε το οξύ ζήτημα της ερημοποίησης, με την κύρια ευθύνη στις κεντρικές διοικήσεις, με υπηρεσίες που αποδυναμώνονται, Τράπεζες να κλείνουν και κονδύλια για σημαντικά έργα να μειώνονται. Τόνισε επίσης, την αναγκαιότητας στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που η περιοχή μας έχει μεγάλο μερίδιο προσφοράς και απασχολείται μεγάλος αριθμός κατοίκων.
Έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης του οδικού άξονα Πούντας – Καλαβρύτων, ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας που πρέπει -επιτέλους- να ενταχθεί συνολικά στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, ώστε να γίνει ένας σύγχρονος άξονας χωρίς προβλήματα.
Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εμπλοκής χρηματοδότησης του Χιονοδρομικού από το ελεγκτικό συμβούλιο και την επιτακτική ανάγκη, άμεσης πολιτικής λύσης, ώστε το εμπόδιο χρηματοδότησης εταιρειών ΟΤΑ, να καμφθεί.
Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να ενισχυθεί το αίτημα του Δήμου προς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την άμεση τροποποίηση των δρομολογίων του Οδοντωτού ωστε να υπάρχουν ανταποκρίσεις, χωρίς αναμονή με την γραμμή Αιγίου – Κιάτου – Αθήνας, αλλά και διεύρυνση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στα Καλάβρυτα, τονίζοντας της σημασία του Οδοντωτού για την τουριστική κίνηση.
Αναπτυξιακός οδηγός τα Καλάβρυτα
Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική αναπτυξιακή δράση της “ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.”, όπου βασικός μέτοχος είναι ο Δήμος Καλαβρύτων, μια μοναδική αναπτυξιακή εταιρεία στην Αχαΐα, που προάγει, υποβοηθά και υλοποιεί σε ολόκληρη την Αχαΐα, αναπτυξιακές δραστηριοτήτες του δημοσίου, κοινωνικού και ιδιωτικού τομέα στη μορφή επενδυτικών έργων, επιχειρηματικών εκμεταλλεύσεων, ενεργειών ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη καινοτομιών, με σημαντική απορρόφηση κονδυλίων
Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι όλα αυτά τα ζητήματα τα θέτει στον κ. Παπανδρέου, όχι μόνο, ως απλό Βουλευτή Αχαΐας, αλλά απευθυνόμενος στον τεως Πρωθυπουργό και επί σειρά ετών Υπουργό σε μια σειρά νευραλγικών Υπουργείων.
Παπανδρέου: Συνεργασίες και συνέργειες
Ο κ. Παπανδρέου, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα ζητήματα, δεσμευόμενος να βοηθήσει με άμεσες και στοχευμένες ενέργειες για την επίλυση τους, μέσα από έναν ολοκληρωμένο άξονα, που στόχο θα έχει την βιώσιμη ανάπτυξη, της περιφέρειας. Επισήμανε δε, οτι οι λύσεις των προβλημάτων απαιτούν τόλμη, βούληση, αποφασιστικότητα, και κυρίως συνεργασία και συνέργειες, τονίζοντας οτι, η ανάδειξη ενός σύγχρονου σχεδίου ανάπτυξης, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, ώστε τα Καλάβρυτα αλλά και ολόκληρη η Αχαΐα, να αποτελέσει μέρος του αναπτυξιακού Χάρτη της Χώρας, με σκοπό την πρόοδο και την ευημερία της Ελληνικής κοινωνίας.
ρεπορτάζ για ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS