Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Δεν έχω σχέση με την στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι


Να τηρήσει σαφείς αποστάσεις απο το περιεχόμενο του συγκλονιστικού ηχητικού ντοκουμέντου με τον διάλογο του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή επιχειρεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα σχέδια στοχοποίησης της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι γι’ αυτό και ο κ. Νίκος Παππάς δεν ανέφερε το όνομά του όταν ζήτησε απο τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν ψευδείς καταγγελίες για την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού.

«Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρεβα Γκραμποφσκι;» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Οταν δε, ο κ. Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) του επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό «υιοθετεί» πλήρως το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, είπε «Εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση» και ακολούθησε ο διάλογος που ακολουθεί:

Κ. Καραγκούνης: Έτσι οπως το λετε εννοείτε οτι εσείς δεν στοχοποιησατε την κα Γκραμποφσκι αλλα το εκανε ο Παπας
Δ. Παπαγγελόπουλος: Παντως εγω αναφέρομαι πουθενά σε αυτο; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμποφσκι;

Πέραν αυτού, ο κ. Παπαγγελόπουλος, είπε ότι το 2018 είχε υπάρξει έρευνα στην τακτική δικαιοσύνη μετά απο καταγγελία περι δράσης «ισχυρού παράγοντα» που λειτουργεί με «Ρασπουτινικές μεθόδους».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τότε, η κυρία Ελένη Ράικου κληθείσα να καταθέσει σχετικά είχε αναφέρει «Δεν εχω να καταθέσω τωρα τιποτε. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου είχε υποστηρίξει στην προανακριτική ότι απέφυγε τότε να μιλήσει για την δράση του Ρασπούτιν καθώς «υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα “δεν το ανέχομαι”. Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα ως εδώ”».