Στην Αμοργό τα πρώτα μετά-κορωνοϊού κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ευρώπη

Τα πρώτα μετά-κορωνοϊού κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ελλάδα ξεκίνησαν χθες, στο νησί της Αμοργού. Το ελληνικό σκέλος έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ταινία «Θυγατέρες» βασίζεται στο μπεστ σέλερ «Θυγατέρες» της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke. Ο γερμανικός Τύπος το έχει χαρακτηρίσει «συναρπαστικό road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο κωμικό και τόσο ευαίσθητο, που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα».

Η ιστορία της ταινίας αναφέρεται σε δύο παιδικές φίλες, που ξεκινούν από το Βερολίνο για ένα ταξίδι στην Ελβετία και μία κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο βαριά άρρωστος πατέρας της μίας, που βαρέθηκε τη ζωή. Ή έτσι νομίζουν. Γιατί αυτό το ταξίδι θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και θα τις οδηγήσει όχι απλά στην Ελλάδα αλλά και στον πυρήνα της οικογένειας και της ίδιας τους της ζωής.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Γερμανίδας σκηνοθέτη Nana Neul θα πραγματοποιήσει, επίσης, γυρίσματα στη Γερμανία και την Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος, μεταξύ άλλων.