ΠΑΤΡΑ: Νέος συναγερμός για παιδική πορνεία σε δημόσια θέα στον καταυλισμό Ριγανοκάμπου – Όλοι γνωρίζουν περιστατικά, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει

Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί στον πληθυσμό του καταυλισμού στον Ριγανόκαμπο , ο χειρότερος καταυλισμός Ρομά από απόψεως εξώθησης των παιδιών σε επαιτεία και πορνεία, όπως είχε αναδειχτεί από το πρόγραμμα «Υγείας για όλους»
«Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις μας και τις εκκλήσεις προς τους τοπικούς φορείς δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ετσι συνεχίζεται η πορνεία και η επαιτεία από τα παιδιά του συγκεκριμένου καταυλισμού» λέει η πρόεδρος του ΔΣ και συντονίστρια του Προγράμματος Ελένη Σωτηροπούλου.

«Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένους χώρους της Πάτρας, πλατείες, χώρους ανοιχτούς πάρκινγκ, στην σιδηροδρομική γραμμή στα Βραχνέικα, στον Κόκκινο Μύλο και αλλού πηγαίνουν άρρωστοι ψυχικά ηλικιωμένοι και για πέντε και έξι ευρώ εκμεταλλεύονται σεξουαλικά κοριτσάκια και αγοράκια του καταυλισμού. Ολοι γνωρίζουν τα περιστατικά αυτά αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει. Εμείς τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές και στο πρόσφατο συνέδριό μας το θέσαμε. Εχουμε προσφύγει και στα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες. Το πρόβλημα της Πάτρας, και κυρίως του καταυλισμού του Ριγανοκάμπου, είναι σοβαρότατο» προσθέτει.

Η κ. Σωτηροπούλου επισημαίνει δε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα για τον εντοπισμό αυτών των περιστατικών. «Πέραν του ότι όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας, ο μακροσκοπικός έλεγχος που κάνει ο παιδίατρος εντοπίζει τα ευρήματα που δείχνουν ότι υπήρξε η σεξουαλική κακοποίηση. Βλέπουμε στον καταυλισμό κοριτσάκια βαμμένα, με σκουλαρίκια, με χρυσαφικά κλπ. κι αν τα ρωτήσεις ποιος σου τα αγόρασε απαντάνε «ο άλλος παππούς». Υπάρχουν και σε άλλους νομούς της χώρας Ρομά αλλά ζουν υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Η Πάτρα έχει τον καταυλισμό με τα περισσότερα προβλήματα».