ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου στο τοπικό Παράρτημα – Συνάντηση με Καρβέληγια σωρεία προβλημάτων

Με στόχο την καλύτερη οργάνωση και ενίσχυση του ΕΚΑΒ, στην περιφέρειά μας, έρχεται σήμερα στην Πάτρα ο πρόεδρός του Νικόλαος Παπαευσταθίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη ώστε από κοινού να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το πλάνο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή μας. Σε αυτή θα συμμετάσχουν η διευθύντρια του τοπικού παραρτήματος του ΕΚΑΒ καθώς και εκπρόσωποι των πληρωμάτων.
Την πανδημική περίοδο που πέρασε το ανθρώπινο δυναμικό του τοπικού παραρτήματος δοκιμάστηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και ανταποκρίθηκε πλήρως στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που προέκυψαν. Ωστόσο η επόμενη μέρα επιβάλλει την ενίσχυσή του με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς τα κενά που υπάρχουν λειτουργούν επιβαρυντικά για τους υπηρετούντες στο παράρτημα.
Η υποστελέχωση είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για την 3η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ με έδρα την Πάτρα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι καλύπτει τους τρεις νομούς της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τα νησιά του Ιονίου είναι εύκολο να αντιληφθεί τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και χιλιάδες περιστατικά που καλείται να καλύψει.
Υπενθυμίζουμε ότι η περιφέρειά μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το στόλο των ασθενοφόρων και των μονάδων το οποίο όμως καλύφθηκε σ’ ένα σημαντικό βαθμό από τη 20 νέων οχημάτων από δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».