Κοινός αγώνας για την έλευση του Φυσικού Αερίου

 

Πριν από ένα περίπου μήνα είχα ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας την άμεση σύγκλιση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Φυσικό Αέριο. Στη συνεδρίαση αυτή είχα προτείνει να κληθούν να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος και ανέλαβε πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα, ο τέως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος και χειρίστηκε το θέμα τα προηγούμενα χρόνια σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Πατρέων και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής, εκ μέρους του φορέα που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες υποστήριξης του όλου εγχειρήματος
Όπως είχα επισημάνει, αυτό έπρεπε να συμβεί επειδή το Φυσικό Αέριο, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή που υπερβαίνει και τις θέσεις του Δημάρχου και τις θέσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.
Είχα μάλιστα υπογραμμίσει ότι επειδή το Φυσικό Αέριο πέρα από την αναπτυξιακή του διάσταση σημαίνει και δραστική μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά της περιοχής μας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν μπορούμε ούτε να πειραματιζόμαστε, ούτε να ξιφουλκούμε, ούτε να διακινδυνεύουμε σχετικά με το ενδεχόμενο έλευσής του στην περιοχή μας.
Δυστυχώς διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αγνόησε την πρόταση για πλήρη ενημέρωση του Σώματος σχετικά με το θέμα αλλά και συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας λύσης ώστε επιτέλους οι Πατρινοί να αποκτήσουν φθηνή ενέργεια. Αντιθέτως επέλεξε τη γνωστή τακτική της εσωστρέφειας και των μονολόγων χωρίς την απαραίτητη, όπως κρίνουμε εμείς, παρουσία των προαναφερόμενων θεσμικών εκπροσώπων.
Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία βεβαίως το Φυσικό Αέριο δεν είναι το μοναδικό θέμα όπως είχα ζητήσει προκειμένου να το συζητήσουμε ουσιαστικά και αναλυτικά, πρέπει να προταχθεί το συμφέρον της πόλης μη διακινδυνεύοντας την λήψη απόφασης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ή να οδηγήσει σε απώλεια του έργου για την Πάτρα και τους πολίτες της.
Όλοι είμαστε υπέρ της ασφαλούς έλευσης του Φυσικού Αερίου μέσω αγωγού, όλοι προτάσσουμε πάνω από όλα την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και όλοι πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην χάσουμε το έργο μέχρι να καταστεί δυνατή η έλευση με τον τρόπο που εμείς θέλουμε και για τον οποίο παλεύουμε και θα παλέψουμε.
Σε αυτό τον αγώνα πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε όλοι οι φορείς ενωμένοι έτσι ώστε να διεκδικήσουμε το μέγιστο για την περιοχή.

 

Γρ. Αλεξόπουλος