Ελλάδα: Στην 34η θέση παγκοσμίως σε εξαγωγή προπονητών, πρώτη η Αργεντινή

Σύμφωνα με μελέτη από το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (CIES) η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση παγκοσμίως σε εξαγωγή προπονητών.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά 1.875 συλλόγους, από 128 πρωταθλήματα σε 91 χώρες. Στην κορυφή βρίσκεται η Αργεντινή με 68 προπονητές, οι οποίοι εργάζονται σε 22 χώρες!

Οι περισσότεροι Αργεντινοί βρίσκονται στη Λατινική Αμερική με 11 εξ αυτών να εργάζονται στη Χιλή, 7 στο Περού και 6 στο Εκουαδόρ. Στην Ευρώπη καταλαμβάνουν το συγκεκριμένο πόστο μόλις τρεις. Πρόκειται για του Λοσάντα (Αντβέρπ), Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Μπιέλσα (Λιντς),

Οι Ισπανοί προπονητές βρίσκονται στη δεύτερη θέση καθώς 41 Ίβηρες εργάζονται σε 21 χώρες, ενώ η Σερβία εκπροσωπείται από 34 προπονητές που έχουν εξασφαλίσει επαγγελματική στέγη σε 24 χώρες!

Η Πορτογαλία βρίσκεται στην 6η θέση με 25 προπονητές σε 17 χώρες, ενώ έκπληξη αποτελεί η Ουρουγουάη με 24 τεχνικούς σε 16 χώρες.

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην 34η θέση παγκοσμίως εξάγει μόλις τρεις προπονητές. Πρόκειται για τους Δημήτρη Γραμμόζη (Ντάρμσταντ), Μαρίνο Ουζουνίδη (ΑΠΟΕΛ) και Άγγελο Ποστέκογλου (Γιοκοχάμα Μαρίνος) ενώ θα πρέπει να προστεθεί και ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Αντίθετα οι Τάκης Γκώνιας (Γουάντι Ντέγκλα), Χρήστος Κόντης (Χάτα Κλαμπ) και Σάββας Πουρσαϊτίδης (Νέα Σαλαμίνα) βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας.

gonias

Αναλυτικά οι πρώτες χώρες στον κόσμο σε εξαγωγή προπονητών:

Αργεντινή 68

Ισπανία 41

Σερβία 34

Γερμανία 27

Ιταλία 27

Πορτογαλία 25

Ουρουγουάη 24

Αγγλία 20

Βραζιλία 16

Κολομβία 14

Γαλλία 14

Ολλανδία 13

Ελλάδα (34η) 3

Πηγή:www.gazzetta.gr