Ελευθεροτυπία: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έθεσαν το ζήτημα της αποζημίωσης στην ΕΕΤ

Να επιδείξουν ευρύτερο πνεύμα κατανόησης, κάλεσε τις εμπλεκόμενες τράπεζες, αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Θα ήθελα να μεταφέρω ένα αίτημα και του υπουργείου και της κυβέρνησης προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και προς τις εμπλεκόμενες τράπεζες. Δεν θα το έλεγα ρουσφέτι. Θα το έλεγα ζήτημα κοινωνικού χαρακτήρα. Έχει απασχολήσει τη δημόσια κοινή γνώμη η αίτηση αναστολής που κατέθεσαν κάποιες τράπεζες για τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας. Θεωρούμε παντελώς απαράδεκτη αυτή την κίνηση», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι. «Ορισμένοι από αυτούς έχουν βρει καλή δουλειά και συνεχίζουν σε καλύτερη μοίρα. Πολλοί από αυτούς όμως έχουν πραγματικά ανάγκη από αυτά τα χρήματα. Δεν νομίζω ότι θα κατέρρεε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αν στην προκειμένη περίπτωση και με το δεδομένο ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει πριν το 2015 και πριν την αλλαγή του νόμου, και άρα οι εργαζόμενοι όταν ξεκίνησαν τη διαδικασία, προηγούνταν στην εκτέλεση-εάν έδειχναν οι τράπεζες ένα ευρύτερο πνεύμα κατανόησης. Καταγράψτε το ως αίτημα της κυβέρνησης και είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπήρχε κόμμα σε αυτή τη Βουλή που να διαφωνεί με αυτό το αίτημα».

Νωρίτερα και ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως «το δίκαιο που πρέπει να εφαρμοστεί είναι το δίκαιο που υπήρχε όταν γεννήθηκε η αξίωση και το αίτημα των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας».

Ο κ. Παππάς που κάλεσε τις τράπεζες να ικανοποιήσουν το αίτημα των εργαζομένων να αποζημιωθούν, επισήμανε: «Είναι 850 εργαζόμενοι οι οποίοι δικαιούνται αυτά τα λεφτά, οι οποίοι-το γνωρίζετε κι εσείς- θα τα κερδίσουν αυτά τα λεφτά. Μην τους καθυστερείτε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ