Υπόθεση Μαρκέλλας: Τι έκρυβαν τα δύο σημειωματάρια της 33χρονης που απήγαγε την ανήλικη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τη υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, σχετικά με την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας από την Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται η 33χρονη γυναίκα που την πήρε μετά το σχολείο, την μετέφερε στο σπίτι της στην Καλαμαριά και κατηγορείται για απαγωγή και ασέλγεια, ενώ της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες για να την κρατήσει ήρεμη, όταν η μικρή φοβήθηκε βλέποντας στην τηλεόραση ότι η οικογένειά της της αναζητά.

Η 33χρονη είναι προγραμματισμένο να πρσέλθει σήμερα στην ανακρίτρια, ωστόσο, σύμφωνα με ανάρτηση του δικηγόρου της, Βασίλη Νουλέζα, υπάρχει περίπτωση να μην συμβεί αυτό, καθώς πιθανόν να εισαχθεί στο Νοσοκομείο λόγω καθολικής ψυχολογικής &σωματικής κατάρρευσης.

Ο δικηγόρος της 33χρονης, πάντως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προσέλθει η «κοκκινομάλα» ενώπιον της ανακρίτριας γράφοντας στο Facebook το βράδυ της Κυριακής ότι «στο Νοσοκομείο εισάγεται κατα πάσα πιθανότητα η 33 εντολέας μου που κατηγορείται για την αρπαγή της 10 χρονης ανήλικης στην κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης λόγω καθολικής ψυχολογικής &σωματικής κατάρρευσης. Έχει κλονιστεί σημαντικά η υγεία της. Ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να απολογηθεί τη Δευτέρα 22.6 στην κΑνακρίτρια Θεσσαλονίκης».

Τα σημειωματάρια
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μαύρο σημειωματάριο που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της 33χρονης στην Καλαμαριά δίνει απαντήσεις για την απαγωγή του 10χρονου κοριτσιού.

Μέσα σε αυτό, όπως αναφέρει το Stara, έγραφε τη λέξη Μαρκέλλα, ενώ σε ένα δεύτερο ροζ τετράδιο το δρομολόγιο που ακολουθήσε μετά την απαγωγή: Αντωνίου Τούσα – μάρκετ Discount – μονοκατοικία -πιάτσα ταξί – Παπαναστασίου – πάρκο.

Οι αστυνομικοί έχουν πεισθεί ότι σχεδίαζε καιρό την αρπαγή του παιδιού και πλέον το ερώτημα είναι ένα: εάν έδρασε μόνη της ή είναι μέλος κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας.

Πώς η 33χρονη την έπεισε να την ακολουθήσει
Τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τη 10χρονη Μαρκέλλα έξω από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης περιέγραψε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η 33χρονη που συνελήφθη και κατηγορείται για την αρπαγή της ανήλικης πριν από δύο εβδομάδες.

«Πήρα ένα ταξί και πήγα στο σχολείο της και περίμενα να σχολάσει. Μόλις βγήκε ήταν με έναν συμμαθητή της και την ακολούθησα. Όταν τα παιδιά χωρίσανε τη φώναξα και τη ρώτησα αν με θυμάται» είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. H ίδια ομολόγησε στους αστυνομικούς πως της έδωσε τρία ηρεμιστικά χάπια, αφού πρώτα ασέλγησε σε βάρος της.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, η 33χρονη αφού έκανε μπάνιο τη μικρή, στη συνέχεια της έδωσε ηρεμιστικά σε χυμό. «Τα χάπια μου τα γράφει ένας παθολόγος, αλλά δεν έχω τη συνταγή μαζί μου. Τη Μαρκέλλα την γνωρίζω γιατί διαμέναμε στην ίδια οικοδομή. Τον τελευταίο καιρό μου μπήκε η ιδέα για μικρά. Οι γυναίκες μου άρεσαν πάντα. Έβλεπα 17χρονα και 18χρονα στον δρόμο και ένιωθα κάπως. Δεν έβλεπα όμως κοριτσάκια στο ίντερνετ. Η Μαρκέλλα μου άρεσε πάντα. Τη συμπαθούσα σαν παιδί. Μακάρι να ήταν κόρη μου. Ήξερα την οικογένειά της. Ήθελα να μείνουμε μαζί», είπε στους αστυνόμους.

«Της είπα ότι έχω συνεννοηθεί με τη μαμά της να την πάρω εγώ από το σχολείο. Νόμιζε ότι θα παίξει με την… και με ακολούθησε. Πήραμε ταξί και πήγαμε στην Καλαμαριά. Δεν τρόμαξε… Μόλις φτάσαμε η Μαρκέλλα διαπίστωσε ότι έλειπε η… και λέω μπλέξαμε. Η μικρή όμως μου είπε ότι με αγαπάει όποτε σκέφτηκα ότι θα την αφήσω να κάνει ότι θέλει και όλα θα πάνε καλά», είπε.

Οι στιγμές που ακολούθησαν στο σπίτι της συλληφθείσας στην Καλαμαριά περιγράφονται με λεπτομέρειες στην κατάθεση της 33χρονης, όπως έχει γίνει γνωστό τις προηγούμενες ώρες. «Πήγαμε να πάρουμε να φάμε και κάποια στιγμή βαφτήκαμε και βγάλαμε φωτογραφίες τις οποίες είχα στο κινητό το οποίο πέταξα αφού τις έσβησα. Μετά την έβαλα για μπάνιο».

Άλλα λέει μέσα από το κρατητήριο: Δεν υπήρχε καμία πρόθεση ερωτικής διάθεσης
Κάθε κατηγορία για βιασμό ή κακοποίηση της Μαρκέλλας αρνείται η 33χρονη κατηγορούμενη, μέσα από το κρατητήριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου» η 33χρονη ζήτησε δημόσια συγγνώμη και αρνήθηκε οτιδήποτε έχει να κάνει με κακοποίηση προς το παιδί, επιμένοντας ότι την έπλυνε και την καθάρισε γιατί ήταν βρώμικη. Παράλληλα, είπε ότι στην πρώτη της κατάθεση ήταν πανικοβλημένη και τρομοκρατημένη και πως δεν ήξερε τι έκανε.

«Αρχικά θέλω να ζητήσω, έχω ζητήσει ήδη δημόσια συγγνώμη, ξαναζητώ δημόσια συγγνώμη και προς την οικογένεια και το παιδί. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση ερωτικής διάθεσης ή οτιδήποτε άλλο προς το παιδί, παρά μόνο αγάπη και στοργή ήθελα να του δώσω, γνωρίζοντας σε τι οικογενειακό περιβάλλον ζούσε. Αρνούμαι οτιδήποτε έχει να κάνει με βιασμό ή κακοποίηση προς το παιδί, δεν το κακοποίησα, δεν το πείραξα καθόλου, δεν το άγγιξα, τίποτα παραπάνω πέρα από το ότι το έπλυνα, το καθάρισα, γιατί ήταν πολύ βρώμικη. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα έχω εξουσιοδοτήσει τον κ. Νουλέζα Βασίλη, ο οποίος με εκπροσωπεί και τον ευχαριστώ κιόλας πολύ δημόσια γι’ αυτό το πράγμα, για να αποδειχθεί η αθωότητά μου και τον εμπιστεύομαι απόλυτα στη δουλειά που κάνει για μένα. Φυσικά είμαι έτοιμη να επανορθώσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ, ώστε να σβηστεί αυτή η ιστορία από το παιδί και όποιο τραύμα έχει αφήσει, καθώς έχει πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα αυτή η ιστορία γενικότερα. Δεν θέλω να εξαγοράσω καμία φυσικά συνείδηση, παρά μόνο καλό να προσφέρω και να κάνω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη, δεν έχω κάτι άλλο να πω, είμαι σε δύσκολη κατάσταση αυτήν τη στιγμή, εύχομαι να τελειώσουν όλα καλά και για εκείνη και για μένα φυσικά».

Για την πρώτη κατάθεσή της όπου είπε ότι είχε ερωτική διάθεση απέναντι στο παιδί, επεσήμανε: «Η κατάθεση που δόθηκε δεν θα ήθελα να επεκταθώ παραπάνω, όσον αφορά στην πρώτη κίνηση που έγινε, γιατί καταλαβαίνετε ότι η σύλληψή μου και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθην, ή οτιδήποτε, ήμουν πανικοβλημένη,τρομοκρατημένη, έκανα λάθος κινήσεις γενικότερα, γι αυτό και βρίσκομαι εδώ πέρα. Είμαι έτοιμη να αναλάβω όλες τις ευθύνες μου, όσον αφορά τις κινήσεις που έχω κάνει. Προσπάθησα ουσιαστικά να ηρεμήσω το παιδί με κάποιο τρόπο, καθώς πανικοβλήθηκα, τρομοκρατήθηκα. Είμαι έτοιμη να αναλάβω οτιδήποτε ευθύνες μου αναλογούν, όχι όμως κάτι παραπάνω όσον αφορά για κακοποίηση, βιασμό ή οτιδήποτε άλλο μου έχουν καταλογιστεί. Επίσης, να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα, κανένας, κανένα κύκλωμα, όλα αυτά που έχουν ακουστεί είναι παράλογα, είμαι πολύ, πολύ απλός άνθρωπος, λιτός, δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, τα χρήματα ήταν καθαρά δικά μου, έχει γίνει απλά μια πολύ μεγάλη παρεξήγηση όσον αφορά όλα τα θέματα».

Στην ερώτηση γιατί έσπασε τον υπολογιστή και τα τηλέφωνα, απάντησε: «Ήμουν τρομοκρατημένη, πανικοβλημένη, δεν ήξερα τι έκανα, οι κινήσεις μου, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί λειτούργησα έτσι κι ακόμα και μέσα εδώ που βρίσκομαι είμαι τόσο πανικοβλημένη, τρομοκρατημένη που δεν μπορώ να σας απαντήσω ότι το έκανα για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό ή στόχο ή οτιδήποτε. Ήταν κινήσεις πάνω σε μία… στον πανικό μου, αυτό. Και επειδή τελειώνει και η κάρτα μου, συγγνώμη δεν θα μπορέσω να σας πω κάτι παραπάνω, ήθελα μόνο να πω δυο, τρία λόγια, αυτό»..

Για το γεγονός ότι δεν έχει επαφή με το δικό της παιδί, αλλά ήθελε να δώσει στοργή στο άλλο παιδί, σημείωσε: «Αυτό, επειδή είναι ένα άλλο κομμάτι της ζωής μου, το οποίο αφορά στον πρώην σύζυγό μου και τις διαφορές που είχαμε μεταξύ μας, θα ήθελα να μην αναφερθώ σε κάτι παραπάνω. Την αγαπώ και θέλω τόσο πολύ να της μιλήσω και να την ακούσω. Σας παρακαλώ, μην με πιέζετε άλλο ψυχολογικά, ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τι αποκάλυψε η Μαρκέλλα στις αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρκέλλα φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς τα εξής: «Είδα τη φωτογραφία μου στην τηλεόραση και ότι με αναζητούν. Η γυναίκα που με κρατούσε εκνευρίστηκε. Αυτή ειναι η Ε… που μαζί με τον Α… και την κόρη τους Γ… ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία που ζούσαμε με τους γονείς μου παλιά στην Τούμπα. Την είδα να ετοιμάζει βαλίτσα για να φύγει».

Κούγιας: Ίσως κρύβεται από πίσω κύκλωμα πορνογραφίας
Μιλώντας στο LamiaNow, ο γνωστός ποινικολόγος, εκτίμησε πως πίσω από αυτή την υπόθεση να κρύβονται πολύ πιο σοβαρά πράγματα, όπως ένα κύκλωμα πορνογραφίας ίσως και διεθνών διαστάσεων. «Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η κινητοποίηση της κοινωνίας, ίσως το παιδί να μην ήταν στη ζωή» σημειώνει ο κ. Κούγιας ενώ αναφερόμενος στην υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου της 33χρονης αναφέρει χαρακτηριστικά, «Εκείνο που μπορώ να πω, είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την συγκεκριμένη «κυρία». Η εξέταση της δικογραφίας θα δείξει το μέγεθος των πράξεων και των κακουργημάτων που την βαρύνουν…»