ΠΑΤΡΑ: Βαριά ναρκωτικά βρήκαν Λιμενικοί σε έρευνα – Επτά συλλήψεις για διακίνηση και εγκληματική σύσταση συμμορίας

Οι λιμενικοί της Πάτρας συνέλαβαν προχθές επτά άτομα, κυρίως αλλοδαπούς ηλικίας από 31 έως 48 ετών, μετά από παρακολούθηση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ουσιών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και σύσταση συμμορίας.
Στη σχετική έρευνα είχαν αναμιχθεί εδώ και μήνες άνδρες της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της ομάδας Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
Το μπλόκο στήθηκε το Σάββατο στα διόδια του Ρίου σε επαγγελματικό ΙΧ όπου κατασχέθηκαν όπου κατασχέθηκαν από τους λιμενικούς δύο πλαστικές συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους δύο κιλών (2.038γρ.). Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε άλλο επαγγελματικό όχημα το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός στο ταξίδι από Αθήνα, με σκοπό να ενημερώνει το πρώτο όχημα για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.
Τα μέλη της σπείρας που παρακολουθούνταν χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο κώδικα στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες όταν αναφέρονταν σε ναρκωτικές ουσίες και χρήματα ο οποίος αναγνώστηκε από τις Αρχές.
Σε κατ’ οίκον έρευνες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και πάνω στους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 12 δενδρύλλια κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 και το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ.
Κατασχέθηκαν ακόμη tablet, φορητοί ασύρματοι, πλαστικοί τρίφτες κάνναβης και ένας μεταλλικός, usb sticks, κάρτα αποθήκευσης αρχείων SD, 17 κινητά τηλέφωνα, χάπια xanax και lexotanil, άνευ συνταγής
Τέλος, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη 47χρονος σε χωριό της Ηλείας, διότι, μετά από υπόδειξή του, εντοπίστηκαν σε αγρό ιδιοκτησίας του, 10 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους ενός μέτρου.