Μέσω εντύπου, το σύνολον έγγραφων παρεμβάσεων αλλά και ανακοινώσεων

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

         Συνεχίζοντας, όπως σας έχουμε δεσμευτεί, την έκδοση αυτού του μηνιαίου ενημερωτικού μας εντύπου, να σας επισημάνουμε ότι μ΄ αυτό το τεύχος θα προσπαθήσουμε, πέρα από την καθημερινή ενημέρωση που έχετε μέσω του site-του f/b αλλά και των email σας, να σας ενημερώσουμε ακόμη μια φορά και μέσω αυτού του εντύπου, για το σύνολον των έγγραφων παρεμβάσεων αλλά και των  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ που είχαμε,  κατά τον μήνα ΜΑΗ του 2020.  

Έτσι λοιπόν έχουμε

 

  1. Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 26ης-5ης/28.4.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΤΡΙΤΗ 28/4/20 k’ ώρα 08:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:            

  1. Η χωροταξική και Λειτουργική επαναφορά του Νοσοκομείου μας.
  2. Τα νέα δεδομένα και οι παλινωδίες για το ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ.

 III.   Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2020.

  1. Η Παγκόσμια ημέρα Μαιών και Νοσηλευτών.
  2. Οι εκκρεμείς και χρονίζουσες επανατοποθετήσεις θέσεων ευθύνης.
  3. Η Αναβληθείσα λόγω κορονοϊού για την 7/5, 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ

VII.  Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.

          Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζε μόνον η Ασλανίδη λόγω αδείας ειδικού σκοπού και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Τουτούνη Σία, Μαυρίκη Μπέτυ, Πετροπούλου Κων/να, Αρβανίτη Βαγγέλη, Σουγλέρη Χρήστου, Καγκελάρη Ιωάννα, Παπαμιχαήλ Μαρία, Σταματόπουλο Ανδρέα και Λιώλη Βένη, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.

        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:  

  1. Σε ότι αφορά το I θέμα, την χωροταξική και Λειτουργική επαναφορά του Νοσοκομείου μας ο Πρόεδρος αφού αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν με τις πρόσφατες χωροταξικές και λειτουργικές αλλαγές στο Νοσοκομείο μας λόγω κορονοϊού, όπου ερήμην όλων μας ξαφνικά και χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό διαλύθηκε ο λειτουργικός ιστός του Νοσοκομείου μας

       και επειδή  βλέπω

να επαναλαμβάνουν τις ίδιες γνωστές πλέον διαδικασίες,  τα ίδια με την επικείμενη λειτουργική επαναφορά, όπου καθημερινά ακούμε  και νέα δεδομένα, εκτιμώ ότι θα πρέπει να παρέμβουμε και όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα να κάνουμε την δική μας πρόταση, που εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι η εξής:

      α). Στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας, που σαφώς δεν είναι ούτε μονάδα ούτε κλινική λοιμώξεων, να μεταστεγαστεί η πνευμονολογική που θα πρέπει  να είναι στον χώρο που είναι οι κλίνες τύπου ΜΕΘ και στο υπόλοιπο τμήμα μία έκ των δύο παθολογικών.

     β). Στον τρίτο ή τον τέταρτο όροφο του 7ορόφου, απ΄ όπου δηλ. θα φύγει η όποια παθολογική, να μεταφερθεί η χειρουργική με την ΩRL.

     γ). Στον 6ο όροφο να παραμείνει η Ορθοπεδική μαζί με την Οφθαλμολογική

     δ). και στον 7ο όροφο η ΠΛΑΣΤΙΚΗ με την ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ.

Επαναφέροντας παράλληλα ως εναλλακτική πρόταση αυτήν την επενδυτικού χαρακτήρα, παλιότερη πρότασή μας, για σχετική αξιοποίηση του 7ου Ορόφου του 7ορόφου κτιρίου, όπου θα μπορεί στη συνέχεια να στεγαστεί η Πνευμονολογική κλινική.

        Βέβαια απέναντι σ’ αυτό το χάλι, όπου δύο νοσοκομεία τα διαλύθηκαν  χάριν του κορονοϊού και το Νοσοκομείο μας το έβαλαν να νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού, χωρίς το υπουργείο να το έχει εντάξει στα νοσοκομεία αναφοράς. θα πρέπει να επιδιώξουμε να υπάρξει γενικότερος σοβαρός σχεδιασμός για τα νοσοκομεία της περιοχής μας, ενόψει του χειμώνα όπου αναμένεται και πάλι με καθεστώς κορονοϊού και βέβαια να προχωρήσουμε και την διαδικασία της σύσκεψης φορέων που έχουμε αποφασίσει για την αναγκαία πλέον και απαραίτητη νέα πτέρυγα.

  1. Σε ότι αφορά το II θέμα, για το λειτουργικό καθεστώς του Γαστρεντερολογικού, αφού ανέφερε τα νέα δεδομένα γι αυτό, όπου παρά την αποδοχή του αιτήματος μας από τον Διοικητή, βλέπουμε τον Αν. Διοικητή και την Νοσηλευτική Διεύθυνση, όπως αυτή εκφράστηκε δια της τομεάρχου Μιχαλαριάς περί άλλων να τυρβάζουν.

      Γι αυτό το λόγο και εάν και εφόσον υπάρξουν και πάλι υπαναχωρήσεις, πρότεινε άμεση και ακαριαία αντίδραση, συνάντηση όλων ενώπιος – ενωπίο, Σωματείο, εργαζόμενοι και ιατροί του γαστρεντερολογικου, με νοσηλευτική και Διοίκηση για οριστική διευθέτηση του προβλήματος, που εάν και εφόσον υπάρξουν προβλήματα προχωράμε χωρίς άλλη διαδικασία σε κινητοποιήσεις, των οποίων την μορφή θα προσδιορίσουμε σε συνεργασία με τους επικεφαλείς των παρατάξεων.

III.  Σε ότι αφορά το III θέμα, την εργατική πρωτομαγιά του 2020,  ο Πρόεδρος, υπό τις παρούσες συνθήκες, πρότεινε να αρκεστούμε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης που όλο μαζί το Δ.Σ του Σωματείου μας να την μοιράσει σε όλους τους Συναδέλφους σε όλα τα τμήματα την Πέμπτη 30/4/20, μια ανακοίνωση που θα αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο. Βέβαια εάν και εφόσον υπάρξει κάτι διαφορετικό σε ότι αφορά τον εορτασμό της, κάποιο συλλαλητήριο συνδικαλιστικών οργάνων, εξυπακούεται ότι θα συμμετάσχουμε.

  1. Σε ότι αφορά το IV θέμα, την παγκόσμια ημέρα Μαιών και Νοσηλευτών που είναι την 5/5 και 12/5 αντίστοιχα, πρότεινε:

      α). Εκτός από τις επιμέρους ανακοινώσεις για τα προβλήματα του κάθε κλάδου, στις 5 και 12/5.

       β). στις 12/5 να μοιραστούν λουλούδια σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα, τιμής ένεκεν γι αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, εκφράζοντας έτσι τον σεβασμό μας σ αυτούς τους ευαίσθητους και σημαντικούς κλάδους για την προσφορά τους και το έργο που επιτελούν

        γ). και στις 12/5 στις 12 το μεσημέρι να προχωρήσουμε σε μια συμβολική στάση εργασίας,  μιας ή δύο ώρες, με παράλληλη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το νοσοκομείο, στο πεζοδρόμιο κατά μήκος της περίφραξης του, με κύρια αιτήματα την ένταξη μας στα ΒΑΕ, ειδικό νοσοκομειακό μισθολόγιο, αύξηση του ωρομισθίου για αργίες και νυκτερινά, σεβασμό στον κλάδο και την προσωπικότητα του Νοσηλευτή και της Μαίας που καταρακώνεται από τις αυταρχικές συμπεριφορές και πρακτικές που δυστυχώς υφίστανται στο Νοσοκομείο. συνέχιση της καταβολής του Νοσοκομειακού επιδόματος και α΄υξησή του,  κλπ άλλες διεκδικήσεις.

  1. Σε ότι αφορά το V θέμα, τις εκκρεμείς επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, που σαφώς έχουν καθυστερήσεις πέραν του δέοντος και μάλιστα προκλητικά αν λάβουμε υπόψιν μας την ατεκμηρίωτη πρόσφατη αποσπασματική τοποθέτηση μόνον στην υποδιεύθυνση Διοικητικού, ο Πρόεδρος πρότεινε να σταλεί για τελευταία φορά σχετική επιστολή στην Διοίκηση, όπου θα επισημαίνουμε την σοβαρή καθυστέρηση  και παράβαση τους, όπου δύο μήνες μετά την υπογραφή των σχετικών με την ένταξη μας στον νέο ενιαίο οργανισμό ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, δεν έχουν προχωρήσει στις επανατοποθετήσεις.

           Γνωστοποιώντας παράλληλα

πως εάν και εφόσον αυτές δεν γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν τηρηθεί η νομιμότητα για το σύνολο των θέσεων ευθύνης, εμείς χωρίς άλλη προειδοποίηση, μετά το πέρας  αυτής της φάσης του συναγερμού  για τον κορονοϊό, προχωράμε σε κινητοποιήσεις, της μορφής και της δυναμικής που είχαμε και με την προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου, που έκανε ακριβώς τα ίδια.

     Βέβαια δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνω, ότι παραμένουμε σταθεροί στην διεκδίκηση της διόρθωσης του οργανισμού, σε ότι αφορά την παράλειψη της αναγκαίας και απαραίτητης αναφοράς  για την μεταφορά όλου του υπηρετούντος προσωπικού στον νέο και ενιαίο πλέον οργανισμό του Γ.Ν Πατρών, στον οποίο σαφώς θα πρέπει παράλληλα να διορθωθούν και τα υπόλοιπα λάθη και παραλήψεις που υπάρχουν.

  1. Σε ότι αφορά τι VI θέμα, την δρομολογημένα και μάλιστα από συνεχείς αναβολές λόγω κορονοϊού, κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για την 7/5, ο πρόεδρος πρότεινε την συμμετοχή μας σε ότι δρομολογήσει σχετικά η ΠΟΕΔΗΝ, αφού τους επισημάνουμε ότι ενδείκνυται, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτικού, λόγω και του κλίματος του κορονοϊού, αυτή να μεταφερθεί και να γίνει, μια και ενιαία,  την 12/5/20.

VII.   Σε ότι αφορά το τελευταίο το VII  θέμα, ο Πρόεδρος ενημερωτικά έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

      α). Την πρόσφατη περικοπή αναρρωτικών αδειών στους Συναδέλφους μας, από την σχετική υγειονομική επιτροπή και μάλιστα ερήμην τους, δεδομένου ότι λόγο κορονοϊού δεν κλήθηκαν σ΄ αυτήν, προτείνοντας να ζητήσουμε την επανεξέταση όλων και μάλιστα να κληθούν για να παραβρεθούν. Την ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος του Γρ. Προσωπικού, όπου σαφώς θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται αυστηρά τα όσα προβλέπονται από τον νόμο και όχι αυτά που γνωμοδοτεί η 6η Υ.Πε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που πιθανά να έλθει και σε εμάς και γι αυτό προτείνω να πάρουμε σχετική θέση γι αυτήν την κατάπτυστη κατά την γνώμη μου  γνωμοδότηση.

      β). Παρέμβαση για τις εορταστικές άδειες που δυστυχώς, χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς καμία επίσημη απόφαση, άρχισαν να μην δίνονται.

     γ). Παρέμβαση για την κατοχύρωση από το υπουργείο υγείας της παράτασης των συμβάσεων στο προσωπικό της καθαριότητας, μια παράταση που έγινε με απόφαση του Δ.Σ  και μάλιστα βάσει  μιας  γνωμοδότησης που κατά την άποψή μου σαφώς μπάζει.

Στη συνέχεια

       Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, όπου εκφράστηκαν και οι σχετικές διαφωνίες με την εισήγηση, όπως για το ζήτημα της χωροταξικής και λειτουργικής επαναφοράς του Νοσοκομείου, όπου η ΕΣΥ ήταν της άποψης ¨αυτοί που πήραν αυτές τις αποφάσεις να πάρουν και την ευθύνη της επαναλειτουργίας¨,  εν αντιθέσει με την ΑΚΕ που είπε ότι δεν είναι δική μας δουλειά αυτό και να αποφασίσουν η Διοίκηση με την Ιατρική Υπηρεσία, την επιτροπή λοιμώξεων και τους Ιατρούς Διευθυντές, άποψη που βρήκε ριζικά αντίθετο τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, ο οποίος και αναρωτήθηκε ως προς τι τότε η παρουσία μας και η ύπαρξή μας και αυτόν τον κλάδο των εργαζόμενων, που συνεχώς αγνοείται και από την παρούσα Διοίκηση  ποιος θα τους στηρίξει απέναντι σε όλα αυτά. Διαφωνία υπήρξε και στο ζήτημα των  επανατοποθετήσεων, όπου ενώ όλοι συμφωνούσαν στο να γίνουν άμεσα και μάλιστα στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων ο Σουγλέρης παρά την σύμφωνη γνώμη για την νομιμότητα υπερασπιζόταν ως νόμιμη την αποσπασματική επανατοποθέτηση της Υποδιεύθυνσης Διοικητικού, η οποία σαφώς μπάζει.

                                    Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 

  1. Να ζητηθεί άμεσα η χωροταξική και λειτουργική επαναφορά του Νοσοκομείου, προτείνοντας τα εξής:

     α).Στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας, που σαφώς δεν είναι ούτε μονάδα ούτε κλινική λοιμώξεων, να μεταστεγαστεί η πνευμονολογική που θα πρέπει  να είναι στον χώρο που είναι οι κλίνες τύπου ΜΕΘ και στο υπόλοιπο τμήμα μία εκ των δύο παθολογικών.

     β).Στον τρίτο ή τον τέταρτο όροφο του 7ορόφου, απ΄ όπου δηλ. θα φύγει η όποια παθολογική, να μεταφερθεί η χειρουργική με την ΩRL.

     γ). Στον 6ο όροφο παραμένει η Ορθοπεδική μαζί με την Οφθαλμολογική

     δ). και στον 7ο όροφο η ΠΛΑΣΤΙΚΗ με την ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ.

Επαναφέροντας παράλληλα ως εναλλακτική πρόταση αυτήν την επενδυτικού χαρακτήρα, παλιότερη πρότασή μας, για σχετική αξιοποίηση του 7ου Ορόφου του 7ορόφου κτιρίου, όπου θα μπορεί στη συνέχεια να στεγαστεί η Πνευμονολογική κλινική.

  1. Εάν και εφόσον συνεχιστούν οι παλινωδίες και οι τρικλοποδιές για το γαστρεντερικό προχωράμε την εισηγητική πρόταση του προέδρου, συνάντηση όλων των εμπλεκομένων και κινητοποιήσεις.

ΙΙΙ. Έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με την πρωτομαγιά που θα διακινηθεί την 30/4/20, απ’ όλο το Δ.Σ σε όλους τους Συναδέλφους και όλα τα τμήματα και βεβαίως συμμετοχή εάν και εφόσον υπάρξει σχετική κινητοποίηση συνδικαλιστικών οργάνων.

  1. Για την παγκόσμια ημέρα Μαιών και Νοσηλευτών, ανακοινώσεις, λουλούδια τιμής ένεκεν και συμβολική κινητοποίηση, με μια δίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας όλων στο πεζοδρόμιο έξω από την περίφραξη του Νοσοκομείου, για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου τους, όπως είναι:
  • Η ένταξη τους επιτέλους στα ΒΑΕ.
  • Ειδικό νοσοκομειακό μισθολόγιο.
  • Αύξηση του ωρομισθίου για αργίες και νυκτερινά.
  • Συνέχιση της καταβολής του νοσοκομειακού επιδόματος.
  • Σεβασμό στον κλάδο και επιτέλους τέλος στις αυταρχικές πρακτικές και συμπεριφορές.
  1. Τελευταία έγγραφη παρέμβαση για τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης και την εφαρμογή των κειμένων διατάξεων για αυτές που καθυστερούν πέραν του δέοντος. Εάν και εφόσον αυτά δεν δρομολογηθούν και δεν τηρηθούν, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση την επομένη της λήξης των μέτρων του κορονοϊού, προχωράμε σε κινητοποιήσεις της μορφής που είχαμε και με την προηγούμενη Διοίκηση που δυστυχώς έπραττε τα ίδια.
  2. Να ζητήσουμε την κίνηση άμεσα των διαδικασιών τροποποίηση του οργανισμού, στα λάθη και τις παραλήψεις που υπάρχουν και ιδιαιτέρως στο κενό του άρθρου 16, σε ότι αφορά την μεταφορά των  υπηρετούντων στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις αυτού του νέου και ενιαίου οργανισμού του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

VII. Συμμετοχή στις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την από αναβολή λόγω κορονοϊού, δρομολογημένη για την 7/5, απεργιακή κινητοποίηση.

VIII. Επιστολή παρέμβαση για την επικύρωση της παράτασης της σύμβασης του Προσωπικού καθαριότητας από το αρμόδιο όργανο που είναι το Υπουργείο, την επανεξέταση των αναρρωτικών  αδειών που κόπηκαν, λαμβάνοντας υπόψιν μας και τις σχετικές παρεμβάσεις  της ενιαίας νομικής υπηρεσίας της Υ.Πε στο ΠΠΝΡΙΟΥ, παρέμβαση που σαφώς μας ενδιαφέρει και για την οποία παίρνουμε θέση, που κακώς κατά την άποψή μας αναφέρεται έτσι και παρεμβαίνει στα λειτουργικά δρώμενα των Νοσοκομείων, όπως η περίπτωση Ζακύνθου και όχι μόνον, καλώντας τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε να πάρει σχετική θέση για όλα αυτά.

ΙΧ. Ανακοίνωση-παρέμβαση για τα ΕΥΣΗΜΑ, που θα πρέπει να αποδοθούν σε όλους όσους ενεπλάκησαν στα του κορονοϊού, ζητώντας από την Διοίκηση την επέκταση και στους υπόλοιπους των έξτρα ρεπό που δίνονται στην ΜΕΘ και βέβαια σχετικής υπερωριακής αποζημίωσης.

Χ. Επιστολή παρέμβαση για τις άδειες ειδικού σκοπού και την επαναφορά των εορταστικών αδειών.

ΧΙ. Την συμπαράστασή μας, στην κινητοποίηση των Ιατρών εκείνης της ημέρας, την παράσταση τους  την 28/4/20 στην 6η Υ.Πε. 

                                         Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ   ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ¨

  1. Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 27ης-6ης/19.5.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΤΡΙΤΗ 19/5/20 k’ ώρα 08:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:     

  1. Οι ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ την 21/5/20 και 16/6/20.
  2. Οι Εκλογικές Διαδικασίες του Σωματείου μας.
  • Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.

          Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι Μαυρίκη, Αρβανίτης, Τουτούνη και Λιώλη Βένη και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Πετροπούλου Κων/να, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Κατερίνα, Καγκελάρη Ιωάννα, Παπαμιχαήλ Μαρία και Σταματόπουλο Ανδρέα, ξεκίνησε η Συνεδρίαση, με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.

        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:  

  1. Σε ότι αφορά το I θέμα, αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στην επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Πέμπτης 21/5/20 στις ώρες 11:00-15:00, για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός και ενιαίου Νοσηλευτικού κλάδου, όπου η κυβέρνηση θέλει τον διαχωρισμό του, με τους ΔΕ Συναδέλφους μας να αποτελούν έναν διαφορετικό και ξεχωριστό κλάδο από τους ΠΕ και ΤΕ, με τον τίτλο του Βοηθού Νοσηλευτή

         προτείνοντας

την Συμμετοχή μας σ΄ αυτήν την κινητοποίηση, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ στις 11 μπροστά από το Σωματείο και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στην Διοίκηση και την 6η Υ.Πε.

         Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ που έχει προσδιοριστεί για την 16/6/20 στην οποία πρότεινε την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ , τόσο σ΄ αυτήν όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει στην Αθήνα.

  1. Σε ότι αφορά το II θέμα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ισχύουσες απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού, αλλά και στην σχετική πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που αναβάλλει τις όποιες εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων που λήγουν αυτήν την περίοδο, όπως οι δικές μας που λήγουν την 13/6/20, δεδομένα που μας οδηγούν στην αναβολή και των δικών μας εκλογών, τις οποίες πρότεινε να πάνε για τον Σεπτέμβρη.

IΙI.  Σε ότι αφορά το III θέμα,  ο Πρόεδρος  με αφορμή τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο μας, πρότεινε:

       α). Την συνάντησή μας ΑΜΕΣΑ με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΜΑΣ, τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ και τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης  όπου οι δεσμεύσεις του Διοικητή περί εφαρμογής της Νομιμότητας και άλλα πολλά κατέρρευσαν με τις πρώτες του κιόλας επιλογές.

       β). Συγκεντρώσεις με τα τμήματα των Τραυματιοφορέων, των θυρωρών και ασφάλειας και της Παθολογικής Κλινικής.

Στη συνέχεια

        Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ και η  απαραίτητη διαλογική συζήτηση, όπου εκφράστηκαν διάφορα ζητήματα, όπως η επισήμανση Σταματόπουλου για την απουσία των ΤΕ στην προηγούμενη κινητοποίησή μας, οι οποίες όπως είπε: κακώς δεν ήλθαν  για την στήριξη του αγώνα των ΔΕ, κλπ.

                       Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ 

  1. Να συμμετάσχουμε στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ ως η εισήγηση.
  2. II. Να αναβληθούν, λόγω κορονοϊού οι εκλογικές μας διαδικασίες για τον

      Σεπτέμβρη.

ΙΙΙ. Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε για τα παρακάτω

      ζητήματα:

              Την σοβαρή και χρονίζουσα εκκρεμότητα με το Υπηρεσιακό  Συμβούλιο.

             – Τις πολυκαθυστερημένες επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης.

             – Τις συνεχιζόμενες εκκρεμότητες στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.

             – Τα κτιριακά μας προβλήματα και την αναγκαιότητα της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ.

             – Και βεβαίως την εκκρεμή ενεργειακή αναβάθμιση του Ταχύρρυθμου κτιρίου.

ΙV. ΑΜΕΣΑ και μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ με τους

       ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, τους ΘΥΡΩΡΟΥΣ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ

       ΚΛΙΝΙΚΗ.

                                   Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ   ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

  1. Το Σωματείο μας για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Α).  Κατ΄ αρχήν στείλαμε την Παρακάτω επιστολή στη Διοίκηση,

    για την ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.

Αριθμ. Πρωτ……………..125.                                                ΠΡΟΣ:     Διοικητή Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.  

Πάτρα………………….4/5/20.                                                           Κον Θεοδωρόπουλο Ηλία             

             k΄ Διοικητά

         Με αφορμή την 12η Μάη την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, αλλά και την 5η Μάη, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΙΩΝ

        παρακαλούμε

την χορήγηση  ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ,   για το αντίστοιχο Προσωπικό, όλων βεβαίως των ειδικοτήτων.

    Εν αναμονή λοιπόν των προαναφερόμενων, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.  

Β).  Μοιράσαμε ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ σε ΟΛΑ τα τμήματα με την Παρακάτω αφιέρωση.

12 MAH- ΠAΓKOΣMIA  HMEPA NOΣHΛEYTΩN

ΤΙΜΑΜΕ τον ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟ.

     To Δ.Σ  του Σωματείου μας, με αφορμή την  ΠAΓKOΣMIA AYTH HMEPA, αναγνωρίζοντας το ΕΡΓΟ και τον AΓΩNA ΣAΣ, τις  ΣYNΘHKEΣ κάτω από τις οποίες εργάζεσθε, EKΦPAZEI πέρα από την ΕΚΤΙΜΗΣΗ και τον ΣEBAΣMO του, την  ΠΛHPH ΣTHPIΞH του στον EYAIΣΘHTO NOΣHΛEYTIKO MAΣ KΛAΔO και τα ΠPOBΛHMATA που αυτός  ANTIMETΩΠIZEI.

                                 XPONIA ΠOΛΛA

                           Και  ΠANTA KONTA  ΣAΣ

Γ). Με την παρακάτω ανακοίνωση καλέσαμε

     ΟΛΟ το Προσωπικό σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ στην Πύλη.                                                                

    TΡIΤΗ  12  MAΗ  2020    ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ k΄ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Με αφορμή τις ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, των Μαιών 5/5 και των Νοσηλευτών 12/5  

 Πέρα από  τις ΕΥΧΕΣ και τα ΕΥΣΗΜΑ

Που πρέπει να αποδίδονται απ΄ όλους μας, για το έργο που επιτελούν αυτοί οι κλάδοι, Υπάρχουν και τα προβλήματα που μένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως:

  • Η ΕΝΤΑΞΗ τους επιτέλους στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.
  • Η θέσπιση ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.
  • Η αύξηση του ωρομισθίου για τον υπολογισμό των

       Αργιών και Νυκτερινών.

  • Η διατήρηση του Νοσοκομειακού Επιδόματος και ο διπλασιασμός του.
  • Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, η εξάλειψη των αυταρχικών εις βάρος τους πρακτικών.

     Ζητήματα που η πολιτεία, πέρα από τα χειροκροτήματα, οφείλει και έμπρακτα να τα αναγνωρίσει.      

ΤΡΙΤΗ 12/5/20 και ώρα 12:00-14:00         ΟΛΟΙ στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου

για να τούς τα υπενθυμίσουμε.

                                                          ΝΑ   ΕΙΜΑΣΤΕ   ΟΛΟΙ  ΕΚΕΙ

                                            Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δ). Μαζί με τα λουλούδια μοιράσαμε και τις παρακάτω σχετικές ανακοινώσεις

       α) Στον Νοσηλευτικό κλάδο

Αριθμ. Πρωτ……………137.                                                                            ΠΡΟΣ:  ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.                                                                                                      Πάτρα………………12/5/20.                                                                             ΚΟΙΝ: Μέλη Σωματείου μας.

  12η ΜΑΗ:  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ – ΤΙΜΑΜΕ τον ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟ.                            

Συναδέλφισσες  k΄ Συνάδελφοι.

     Το Δ.Σ του Σωματείου μας, με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, όπως αυτή εορτάζεται από το 1965 κάθε χρόνο την 12η του  Μάη,  με πρωτοβουλία του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

 

απευθύνει ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ

σ΄ όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας.

        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αναγνωρίζοντας το έργο και τον αγώνα αυτού του κλάδου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εργάζεται στον χώρο μας, εκφράζει πέρα από την εκτίμηση του και τον σεβασμό του, την πλήρη στήριξή του στους στόχους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο Νοσηλευτικός μας κλάδος.

      Η φετινή παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού βρίσκει τον Νοσηλευτικό κλάδο της χώρας μας αντιμέτωπο και δυστυχώς απροστάτευτο με τον ύπουλο εχθρό, τον ιό του Κορονοϊού, τον οποίο χωρίς καμιά αμφιβολία ο Νοσηλευτικός κλάδος του Νοσοκομείου μας, παρά τις χωροταξικές δυσκολίες και δυσλειτουργίες, την απαράδεκτη και προκλητική διαχείρισή του, όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες ανταποκρίθηκε πέραν του δέοντος, πλήρως στις ανάγκες του Νοσοκομείου μας, όπως κάνει πάντα, υπερβάλλοντας  εαυτόν, γι΄ αυτό και τους αξίζουν τα ΕΥΣΗΜΑ και όχι μόνον.

       Αυτός ο φετινός εορτασμός, βρίσκει όλους τους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία μας, όλους τους Νοσηλευτές της πατρίδας μας, συνεπώς και τον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας, να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και πέρα από την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του συστήματος, αντιμέτωπους:

Με μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις πού έχουν άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία τους, στην Υγεία τους, στην υπερεντατικοποιημένη εργασία τους και όχι μόνον.  

Με αμοιβές καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αμοιβές που δεν ανταποκρίνονται στο έργο πού επιτελούν και προσφέρουν, με απαράδεκτα χαμηλά τα επίπεδα αμοιβών των Αργιών και Νυκτερινών, που καθιστούν εξευτελιστική την Νυκτερινή εργασία και την εργασία των Αργιών.

– Την συνεχιζόμενη κοροϊδία της ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, την πανθομολογούμενη αναγκαιότητα της άμεσης επιτέλους ένταξης τους, με αναγνώριση των ασφαλιστικών ετών που διανύθηκαν χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ανήκουμε όλοι σε ενιαίο φορέα Ασφάλισης τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν οι υγειονομικοί του ίδιου επαγγέλματος να αντιμετωπίζονται με διαφορετικά ασφαλιστικά δικαιώματα (οι πρώην ΙΚΑ ενταγμένοι στα ΒΑΕ εν αντιθέσει με όσους προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο). 

 – Με αμφισβητούμενη την καταβολή του Νοσοκομειακού επιδόματος, για το οποίο η επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας επίκειται να παραδώσει σχετικό  πόρισμα τον Ιούνιο.

–  Με εξαντλητικά, κυκλικά και Ανθυγιεινά ωράρια και με τις Εργασιακές τους σχέσεις δυστυχώς να  καταπατούνται.

       Σε ότι αφορά το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΑ τον βρίσκει να βιώνει, εκτός από  τα προαναφερόμενα, κοινά για όλους προβλήματα, δυστυχώς ΕΝΤΟΝΗ την ΦΟΒΙΑ, την ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του και δυστυχώς το έντονο ΜΠΟΥΛΙΝΚ και τις ΕΚΔΗΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ τους από τμήμα σε τμήμα εάν και εφόσον και όποτε σηκώσουν κεφάλι και μάλιστα χωρίς την τήρηση των κείμενων διατάξεων, ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ την αναγκαία και απαραίτητη έκδοση των ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, χωρίς την χορήγηση των ΡΕΠΟ και ΑΔΕΙΩΝ όπως πρέπει, χωρίς την χορήγηση  των ΣΤΟΛΩΝ τους κλπ άλλων ειδών που είναι υποχρέωση της υπηρεσίας, ζητήματα που για εμάς είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και σοβαρό ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ  με τους Διοικούντες, οι οποίοι αγνοούν πλήρως και συστηματικά τον Νοσηλευτικό κλάδο, ζητήματα που σαφώς η εξάλειψή τους είναι  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ για εμάς. 

  Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

      Με αφορμή τις  παγκόσμιες ημέρες, ΜΑΙΩΝ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική απόφαση του, πέρα από τον εορταστικό χαρακτήρα, ¨τιμής  ενεκεν¨  γι΄ αυτούς τους ευαίσθητους κλάδους, έχει προσδιορίσει για την 12/5/20 και ώρα 12:00 – 13:00, ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου,  διεκδικώντας:

  • Την ένταξή μας επιτέλους στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. 
  • Την συνέχιση της καταβολής του Νοσοκομειακού επιδόματος κ τον διπλασιασμό του.
  • Ειδικό μισθολόγιο και αύξηση του ωρομισθίου για Αργίες και νυκτερινά.
  • Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού, Κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, με ένα ετήσιο πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων 3000-4000 κατ’ έτος, έτσι ώστε να καλύπτει τις 1500 περίπου αποχωρήσεις που γίνονται ετησίως και σταδιακά να μειώνει τις τεράστιες κενές οργανικές θέσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν. Μονιμοποίηση εκτάκτων.
  • Πλήρη και χωρίς παρεμβολές άσκηση και εφαρμογή του καθηκοντολογίου τους. Τήρηση και εφαρμογή κανονισμών λειτουργίας.
  • Χωροταξικό επανασχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν να

       κάνουν με την στενότητα των χώρων, όπου εργάζονται, μια στενότητα που

       δυσχεραίνει καθημερινά την λειτουργία τους.ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ στο Νοσοκομείο.   

  • Τροποποίηση του οργανισμού με διαφορετική υπόσταση της Μαιευτικής, Μαιευτηρίου και της Γυναικολογικής κλινικής και βεβαίως Νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη.
  • Σύσταση κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ – ΤΕ και ΔΕ, εκπαιδευτική αναβάθμιση των υπηρετούντων και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών τους ζητημάτων.
  • Στολές,Άδειες,ρεπό κ επαρκή μέτρα προστασίας, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

    ΑΠΑΙTΩNTAΣ παράλληλα ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ στις ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ                   

ΣΕΒΑΣΜΟ  στα  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, στις ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ τους κ΄ στην Καθημερινή τους Εργασία, που ισοπεδώνεται  στο όνομα των ¨αναγκών¨. 

                Στέλνοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση την Προειδοποίηση ότι,

τις πάμπολες απαράδεκτες πρακτικές και συμπεριφορές που καθημερινά μας καταγγέλλονται σε βάρος των Συναδέλφων μας, δεν θα τις ανεχθούμε για πολύ και πως εάν και εφ΄ όσον συνεχιστούν θα μας βρούν και πάλι απέναντί τους, όπως απέναντί  τους θα μας βρούν και μάλιστα με δυναμικές κινητοποιήσεις, η προκλητικότατη καθυστέρηση των ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  και ιδιαιτέρως εάν και εφόσον γίνουν και δεν τηρηθούν οι ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, όπως θέλουν να διασπείρουν οι διάφορες διαρροές που θέλουν κατευθυνόμενη την Διοίκηση, η οποία προκλητικά και συστηματικά αγνοεί πλήρως τους φορείς και την Νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου μας, σε μια σειρά ζητημάτων, όπως είναι οι κινήσεις στα του Κορονοϊού και όχι μόνον.

ΟΛΟΙ  ΛΟΙΠΟΝ  σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ και βεβαίως ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ

για τον μονόδρομο, απ΄ ότι φαίνεται, των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Έχουμε φωνή που θα ακουστεί και μέσα από τις μάσκες μας.

Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

β) Στον κλάδο των Μαιών.

Αριθμ. Πρωτ:……131.                                                        ΠΡΟΣ: – Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

Πάτρα………….5.5.20.                                                         ΚΟΙΝ: – Μέλη Σωματείου μας.           

                             5 ΜΑΗ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΙΑΣ-ΜΑΙΕΥΤΗ

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μαιών/Μαιευτών,  που καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 του Μάη με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM), απευθύνει θερμό  χαιρετισμό στις Μαίες  του Νοσοκομείου  μας, για το σημαντικότατο  έργο που επιτελούντιμά και συγχαίρει τις Μαίες για τη συμβολή τους στην υγεία της  μητέρας και του παιδιού.

                           Η Μαία Πρωτοστάτης της Μαιευτικής Φροντίδας”. 

                         Με αυτό το σύνθημα γιορτάζουν φέτος όλες οι μαίες. 

Το φετινό μήνυμα όπως το όρισε η Διεθνής Συνομοσπονδία Μαιών, βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ποιότητα–Ισότητα– Ηγεσία.  Η παροχή  ποιοτικής φροντίδας είναι αποτέλεσμα ανθρωποκεντρικής και επιστημονικά τεκμηριωμένης προσέγγισης στις μαιευτικές υπηρεσίες.

         Η Παγκόσμια Ημέρα Μαιών/Μαιευτών τιμάται παγκόσμια ως ένδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς των μαιών/μαιευτών στην κοινωνία και του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζουν στην υγεία των γυναικών. Οι μαίες και οι μαιευτές συμβάλλουν σημαντικά σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια της μητρότητας  και σε άλλα που αφορούν τον τοκετό και την υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας

         Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η μαία, η μαμή για τους παλιότερους, στη διαδικασία γέννησης ενός παιδιού.

           Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα είναι αλήθεια ότι το Μαιευτικό επάγγελμα βάλλεται από παντού, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών αλλά και επιλογών. Σε πολλές περιπτώσεις η Μαία και ο μαιευτής είναι αναγκασμένοι διαρκώς να υπενθυμίζουν την ύπαρξή τους και να διευκρινίζουν το ρόλο τους, όπως αυτός έχει νομικά θεσπιστεί αλλά και καταξιωθεί ιστορικά και κοινωνικά.

       Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαία και ο μαιευτής στην Ελλάδα είναι πολλά και άλυτα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επαγγελματική δυσαρέσκεια και απογοήτευση, ιδιαίτερα όταν κανείς παρατηρήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται συνάδελφοι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι Μαίες δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ότι oι γυναίκες και τα μωρά τους λαμβάνουν ποιοτική και αποτελεσματική μαιευτική φροντίδα -τη φροντίδα που τους αξίζει.

         Με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα, το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική απόφαση του,  έχει προσδιορίσει για τίς 12/5/20 και ώρα 12:00 – 13:00, στα πλαίσια αυτού του εορτασμού και της παγκόσμιας  ημέρας και των Νοσηλευτών,   πέρα από τον εορταστικό χαρακτήρα, ¨τιμής  ενεκεν¨  γι΄ αυτούς τους ευαίσθητους κλάδους, σιωπηλή διαμαρτυρία, στο πεζοδρόμιο έξω από την περίφραξη του Νοσοκομείου,  διεκδικώντας:

  • την ένταξή του στα ΒΑΕ,
  • την συνέχιση της καταβολής του Νοσοκομειακού επιδόματος και την αύξησή του,
  • ειδικό μισθολόγιο και αύξηση του ωρομισθίου για Αργίες και νυκτερινά.
  • Πλήρη και χωρίς παρεμβολές άσκηση και εφαρμογή του καθηκοντολογίου τους.
  • κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού
  • Χωροταξικό επανασχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την στενότητα των χώρων, όπου εργάζονται, μια στενότητα που δυσχεραίνει καθημερινά την λειτουργία τους.
  • τροποποίηση του οργανισμού με διαφορετική υπόσταση της Μαιευτικής του Μαιευτηρίου και της Γυναικολογικής κλινικής,
  • και βεβαίως Νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη.

   ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  1. Το Σωματείο μας για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2020.

Αριθμ. Πρωτ…………….124.                                         ΠΡΟΣ:  Oλα τα Μέλη του Σωματείου μας.  

Πάτρα………………30/4/20.                                          ΚΟΙΝ:  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.                                                                                                

                    1η ΜΑΗ  2020  ΗΜΕΡΑ  ΜΝΗΜΗΣ  k΄  ΤΙΜΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  k΄  ΑΓΩΝΑ.                             

Συναδέλφισσες  k΄ Συνάδελφοι.

       Η 1η του ΜΑΗ,  είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους απανταχού ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που με την διαχρονική τους δράση, πάλεψαν και με θυσίες πέτυχαν πολλά, πέτυχαν την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.  

            H 1η ΜΑΗ για όλους εμάς είναι μέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ, για τα δίκαια αιτήματα μας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

         Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στα πλαίσια της φετινής ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, που μας βρίσκει εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19,

ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ

σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους Εργαζόμενους – Μέλη του Σωματείου μας,

τους οποίους ΚΑΛΕΙ σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ

για μια σειρά από ζητήματα-προβλήματα  που απασχολούν τον κλάδο μας:

  • Τόσο τα γενικά, όπως είναι τα Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά, η ένταξή μας στα ΒΑΕ, τα Μισθολογικά κλπ άλλα εργασιακά μας ζητήματα,
  • Όσο και τα επιμέρους στον χώρο του Νοσοκομείου μας, όπως είναι τα κτιριακά και χωροταξικά, ο Οργανισμός η ανάπτυξή του και το σίριαλ με τις εκκρεμείς επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης όπου οι αναποφάσιστοι Διοικούντες φαίνεται να αναμένουν διάφορους εξωγενείς παράγοντες για να τους κατευθύνουν δεόντως όπως έγινε με τις πρόσφατες και αναιτιολόγητες αποσπασματικές τους επιλογές, οι ελλείψεις Προσωπικού και η προκλητική διαχείριση των υπαρχόντων, κλπ άλλα.

προβλήματα που επισκιάζονται και δεν αναδεικνύονται, δεν διεκδικούνται σ΄ αυτήν την φάση, λόγω της μάχης και των μέτρων κατά του ύπουλου εχθρού του κορονοϊού, έναν πόλεμο που σαφώς τον δίνουμε απροστάτευτοι και βεβαίως κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωροταξικές και εργασιακές, με αυταρχικές πρακτικές και συμπεριφορές, που σαφώς και μας εξοργίζουν, πρακτικές και συμπεριφορές, μπούλινκ που καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού της προσωπικότητας μας.

         Η 1η ΜΑΗ του 2020, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, που αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανοιχτά, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα, για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο του ασθενή, αντιμέτωπους με  μια κυβερνητική  πολιτική που δυστυχώς συνεχίζει την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, τον προκλητικότατο ΕΜΠΑΙΓΜΟ μας που από την μια μας χειροκροτεί και από την άλλη δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητά μας, ούτε μισθολογικά ούτε θεσμικά με την αναγκαία και απαραίτητη πάγια διεκδίκησή μας για ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, μια  κυβερνητική πολιτική πού σαφώς έχει τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους και στους Πολίτες, στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και όχι μόνον.

           Η 1η ΜΑΗ του 2020, βρίσκει όλους εμάς τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, να συνεχίζουμε τον αγώνα:

  • Για την αντιμετώπιση της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
  • Για να λειτουργήσει πλήρως και σωστά το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως το θέλει και το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας, με τις αναγκαίες και απαραίτητες ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, με ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, με ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ πλήρως ανεπτυγμένο, με επαρκείς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΙΑΤΡΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και βεβαίως ΑΥΞΗΣΗ των ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ.
  • Για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που αμφισβητούν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, το Ανθυγιεινό κλπ άλλες κατακτήσεις, διεκδικώντας παράλληλα αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά όλων των κατακτήσεων που μας αφαιρέθηκαν με τα μνημόνια.
  • Για την Κατάργηση των Αντεργατικών και Αντιασφαλιστικών Νόμων, που παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της υπάρχουσας κυβέρνησης στις πρόσφατες σχετικές νομοθετήσεις δεν άλλαξαν απολύτως τίποτε.
  • Για την Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Συναδέλφισσες  k΄  Συνάδελφοι Εργαζόμενοι

          Με αφορμή την φετινή  Εργατική Πρωτομαγιά, που  είναι ημέρα ανάδειξης των αιτημάτων των εργαζομένων, απαιτούμε:

  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση εκτάκτων
  • Επαρκή χρηματοδότηση
  • Ένταξη στα ΒΑΕ – Συνέχιση, αύξηση και επέκταση της χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών και εξαιρεσίμων
  • Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Την 1η του ΜΑΗ, ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

      Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα            

 ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ                  

                       Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.  

                          Αγωνιστικά προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

5.Σχετικά με την ΠΕΡΙΚΟΠΗ των ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ,όπου 2 μήνες μετά καμία ΛΥΣΗ.

Αριθμ. Πρωτ……………..126.                                                   ΠΡΟΣ:     Διοικητή Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.  

Πάτρα………………….4/5/20.                                                               Κον  Θεοδωρόπουλο Ηλία            

             k΄ Διοικητά

      Με αφορμή την πρόσφατη περικοπή των αναρρωτικών αδειών στους Συναδέλφους μας, από την σχετική υγειονομική επιτροπή και μάλιστα ερήμην τους, δεδομένου ότι λόγο κορονοϊού δεν κλήθηκαν σ΄ αυτήν

      Ζητάμε Άμεσα

την κίνηση των σχετικών διαδικασιών, επανεξέτασης όλων και μάλιστα παρουσία τους, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

         Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του συγκεκριμένου τμήματος του Γρ. Προσωπικού, που ασχολείται με τις αναρρωτικές, όπου σαφώς θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται αυστηρά τα όσα προβλέπονται από τον νόμο, γι αυτές.

  1. Σχετικά με το ΝΕΟΓΝΙΚΟ, που τελικά επανήλθε στην πρότερη κατάσταση.

Αριθμ. Πρωτ:……130.                                                              

Πάτρα………….4.5.20.                                                           ΠΡΟΣ: Διοίκηση  Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

           Το απαράδεκτο καθεστώς στο οποίο είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια το ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ως γνωστόν σε όλους μας, μας απασχολούσε έντονα, πάρα πολλές φορές και συνεχώς

            μια ενασχόληση

που συνεχίζοντας την μέχρι και σήμερα είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα στην επικαιρότητα και να βρει έτσι την ανταπόκριση του στην σημερινή Διοίκηση και προσωπικά  από τον Διοικητή του Νοσοκομείου που αποδεχόμενος το αίτημά μας, έδωσε την λύση που διεκδικούσαμε και τον ευχαριστούμε γι΄ αυτό.

      Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από εδώ και  πέρα το προαναφερόμενο τμήμα θα αφεθεί να λειτουργήσει σωστά και λειτουργικά αυτόνομο, όπως πρέπει και αρμόζει για το Νοσοκομείο μας και τους ασθενείς, χωρίς τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες και προκλητικές τρικλοποδιές που υπήρξαν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

      Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι η προαναφερόμενη νέα  κατάσταση θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της και ότι δεν θα χρειαστεί η δρομολόγηση της απόφασης που έχουμε πάρει ως Δ.Σ, για παρέμβαση όλων μας Δ.Σ Σωματείου, Εργαζόμενων και Ιατρών τμήματος, στην Διοίκηση παρουσία και της Νοσηλευτικής για ξεκαθάρισμα του τοπίου, ούτε τις σχετικές κινητοποιήσεις που ήδη έχουμε αποφασίσει για την εύρυθμη απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία του.

  1. Τα ΕΥΣΗΜΑ από το Σωματείο μας σε εκείνους που πραγματικά ανήκουν.

Αριθμ. Πρωτ:……129.                                                              

Πάτρα………..12.4.20.                                                            ΠΡΟΣ: Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

         Χωρίς καμία αμφιβολία, το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, παρά τις χωροταξικές δυσκολίες και δυσλειτουργίες και ιδιαιτέρως την απαράδεκτη διαχείριση του, όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες του ύπουλου εχθρού του κορονοϊού, ανταποκρίθηκε πέραν του δέοντος, πλήρως στις ανάγκες του Νοσοκομείου μας, του Νοσοκομείου που το επαναλαμβάνουμε δεν ήταν και δεν είναι στα νοσοκομεία αναφοράς και δεν πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο την στιγμή που επισήμως από την πολιτεία έχει οριστεί το ΠΠΝΡΙΟΥ για την περιοχή μας.

Γι αυτό το προσωπικό λοιπόν,

για αυτούς τους Συναδέλφους μας, αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Αξίζουν τα εύσημα σε όλους όσους συμμετείχαν στο λειτουργικό γίγνεσθαι του κορονοϊού, ανεξαρτήτως τμήματος και ειδικότητας και οφείλουμε να τους τα αποδώσουμε χωρίς διακρίσεις, όλοι μας.

                             Σε όλους αυτούς λοιπόν τους Συναδέλφους

Το Δ.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε να τους απονείμει τα οφειλόμενα εύσημα και παράλληλα να  ζητήσει από την Διοίκηση, την έμπρακτη στήριξή τους, με την επέκταση των ρεπό που πρόσφατα δόθηκαν στους Συναδέλφους της ΜΕΘ, καθώς επίσης και την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης για όσο διάστημα θα είναι σ’ αυτό το λειτουργικό καθεστώς του κορονοϊού.

  1. Σχετικά με την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στην πρότερη κατάσταση.

Αριθμ. Πρωτ:……128.                                                     

Πάτρα………….4.5.20.                                                              ΠΡΟΣ:  Διοίκηση  Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.                             

        Το Υπουργείο Υγείας, πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την επιστροφή της Δημόσιας Υγείας, των Δημόσιων Νοσοκομείων, συνεπώς και του δικού μας, στην κανονικότητα.

        Μια κανονικότητα όμως, που για το Νοσοκομείο μας δεν φαίνεται να είναι εύκολη, αλλά κιάν γίνει σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με την συνήθη προ κορονοϊού λειτουργία μας.

       δεδομένου ότι

οι χωροταξικές ανακατατάξεις και οι λειτουργικές αλλαγές πού έγιναν, έγιναν βεβιασμένα και όχι στην σωστή κατεύθυνση, χωρίς διάλογο με τους φορείς του Νοσοκομείου μας και δυστυχώς χωρίς να ληφθεί υπόψιν η επόμενη ημέρα, εξουθενώνοντας γι΄ αυτό δυστυχώς το προσωπικό μας που εν μέσω εφημερίας υποχρεώθηκε σε πλήρη μετακόμιση, παρ΄ ότι προϋπήρχε  το σχετικό πετυχημένο παράδειγμα του ΠΠΝΡΙΟΥ, που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν.

    Δυστυχώς:

  • έγιναν χωροταξικές και λειτουργικές αλλαγές χωρίς κανένα σχεδιασμό, κάτι που θα μπορούσε και έπρεπε να υπάρχει, έτσι ώστε οι όποιες παρεμβάσεις να είχαν λειτουργικό και επενδυτικό χαρακτήρα για το Νοσοκομείο μας.
  • έγιναν ερήμην όλων μας και αυτό είχε ως συνέπεια αυτά τα τραγικά αποτελέσματα που βιώνουμε, αποτελέσματα για τα οποία δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε πλήρως.

       Δυστυχώς έγιναν κινήσεις πού τίναξαν, θα μπορούσαμε ευθαρσώς να πούμε, την υγεία στην περιοχή μας στον αέρα, λυπούμαστε που το λέμε, δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα, κι αυτήν την πραγματικότητα σαφώς δεν την καλύπτουν ούτε οι επικοινωνιακές φιέστες, ούτε βεβαίως οι επικοινωνιακές αναφορές, περί πετυχημένου εγχειρήματος.

          Για να βγούμε λοιπόν απ΄ αυτόν τον λαβύρινθο, για να βγούμε απ΄ αυτήν την κατάσταση, χρειάζεται και πρέπει να γίνει ουσιαστική και αντικειμενική συζήτηση, σύσκεψη όλων των σχετικών παραγόντων, για να υπάρξει ένας σοβαρός και ουσιαστικός σχεδιασμός, γενικά για όλο τον Νομό μας και κατ΄ επέκταση ειδικά για το Νοσοκομείο μας, για τον ρόλο που αυτό θα πρέπει να παίξει, μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο αυτής της περιόδου.

        Είναι αδιανόητο, να συμβαίνουν πράγματα που ξεπερνούν ακόμη και τις κείμενες αποφάσεις και κατευθύνσεις του αρμόδιου Υπουργείου, όπως η περίπτωση της περίθαλψης κρουσμάτων από τον Αγ. Ανδρέα, την στιγμή που δεν ήταν και δεν  είναι Νοσοκομείο Αναφοράς και αυτό να το θεωρούμε και επίτευγμα.

      Επειδή βλέπουμε, στο πλαίσιο αυτής της επαναφοράς να γίνονται και πάλι διαδικασίες που διακατέχονται απ΄ αυτό  το γνωστό πνεύμα που κυριάρχησε στον απαράδεκτο σχεδιασμό που έχουμε, αν και τώρα βλέπουμε να γίνονται κάποιες συζητήσεις και δυστυχώς όχι με το σύνολον του δυναμικού μας,

       το Δ.Σ του Σωματείου μας,

συνεδριάζοντας σχετικά, αποφάσισε να κάνει κάποιες προτάσεις, αν και είχε την άποψη ότι αυτοί πού  διαμόρφωσαν αυτές τις καταστάσεις, αυτές τις κινήσεις και επιλογές, να αναλάβουν και τις ευθύνες, της αναγκαίας και απαραίτητης και μάλιστα άμεσης και λειτουργικής επαναφοράς του Νοσοκομείου μας.

       Έτσι λοιπόν πέρα από την προαναφερόμενη πρόταση της σύσκεψης όλων των παραγόντων, για έναν σοβαρό σχεδιασμό σε επίπεδο νομού, σε ότι αφορά το Νοσοκομείο μας και την λειτουργία του για το επόμενο διάστημα που σαφώς δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, προτείνουμε:

     α). Στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας, που σαφώς δεν είναι ούτε μονάδα

           ούτε κλινική λοιμώξεων, να μεταστεγαστεί η πνευμονολογική που θα πρέπει 

           να είναι στον χώρο που είναι οι κλίνες τύπου ΜΕΘ και στο υπόλοιπο τμήμα η

           μία εκ των δύο παθολογικών.

     β). Στον τρίτο ή τον τέταρτο όροφο του 7ορόφου, απ΄ όπου δηλ. θα φύγει η

           όποια παθολογική, να μεταφερθεί η χειρουργική με την ΩRL.

     γ).  Στον 6ο όροφο παραμένει η Ορθοπεδική μαζί με την Οφθαλμολογική

     δ). και στον 7ο όροφο η ΠΛΑΣΤΙΚΗ με την ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ.

Επαναφέροντας παράλληλα ως εναλλακτική πρόταση αυτήν του επενδυτικού χαρακτήρα, παλιότερη πρόταση μας, για σχετική αξιοποίηση του 7ου ορόφου, του 7ορόφου κτιρίου, όπου θα μπορεί στη συνέχεια να στεγαστεί η πνευμονολογική κλινική.

         Πέρα απ΄ αυτά, εμείς επιμένουμε και λέμε, ότι δεν θα έπρεπε και δεν θα πρέπει και τα δύο Νοσοκομεία της πόλης μας να ασχολούνται με τον κορονοϊό, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις και άλλες εφικτές επιλογές που τώρα ψύχραιμα μπορούμε να τις δούμε και να δρομολογηθούν.

       Κλείνοντας να σας γνωστοποιήσουμε την πάγια θέση μας, την σχετική διεκδίκηση μας, για το Νοσοκομείο μας:

  • Τόσο του αναγκαίου και απαραίτητου χωροταξικού και λειτουργικού επανασχεδιασμού του Νοσοκομείου μας.
  • Όσο και του μονόδρομου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, που είναι η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, μια νέα πτέρυγα για την οποία τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε την πρωτοβουλία σχετικής ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ, όπως ήδη το έχουμε αποφασίσει ως Δ.Σ, με σκοπό και στόχο όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε αυτήν την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Νοσοκομείο μας, την άκρως αναγκαία και απαραίτητη για την περιοχή μας ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ.
  1. 9. Σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Αριθμ. Πρωτ:……132.                                                        ΠΡΟΣ:    Διοικητή Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

Πάτρα………….6.5.20.                                                                    Κον Θεοδωρόπουλο Ηλία

     k΄ Διοικητά

         Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) έχει καθιερώσει την 28η του Απρίλη ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» με στόχο την περαιτέρω προβολή του θέματος της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών σε διεθνές επίπεδο. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει επίσης καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση Ελεύθερων Συνδικάτων, ως Ημέρα Μνήμης των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους, από εργατικά ατυχήματα.

         Δυστυχώς όμως

Και αυτός ο φετινός εορτασμός, της παγκόσμιας αυτής ημέρας,  βρήκε ακόμη μία φορά το Νοσοκομείο μας, χωρίς την ύπαρξη και λειτουργία αυτής της προαναφερόμενης επιτροπής,      

           Βάσει των κείμενων διατάξεων θα πρέπει και στον χώρο μας να επαναλειτουργήσει αυτή η  επί πολύ αδρανοποιημένη ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Για την επαναλειτουργία της οποίας πρέπει να γίνει

  • ΑΜΕΣΑ η ΕΚΛΟΓΗ του νέου Οργάνου, λόγω λήξης προ πολλού της θητείας του Προηγούμενου, με εκλογικές διαδικασίες που ορίζονται από την υπηρεσία και στην οποία συμμετέχει το σύνολον των υπηρετούντων στο Νοσοκομείο μας.
  • Τον ορισμό και την συμμετοχή σ΄ αυτό του ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

    Βάσει των προαναφερθέντων

Ζητάμε την δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών, για την σύσταση και λειτουργία επιτέλους αυτής της άκρως αναγκαίας και απαραίτητης, ουσιαστικής  για τον χώρο μας επιτροπής.   

10.Σχετικά με τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  για τον ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Α) Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ για την ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ.

 Αριθμ. Πρωτ:……148.                                      ΠΡΟΣ:  – Διοίκηση  6ης Υ.Πε.

Πάτρα………..13.5.20.                                                   – Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

                                                                              ΚΟΙΝ: – Όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.

       Πέμπτη 14/5/2020 11πμ-15μμ Στάση Εργασίας

Με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις 11:00 μπροστά από το Σωματείο μας

Όχι στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε κλάδους

       Χθες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών, όλος ο Νοσηλευτικός κλάδος της χώρας βγήκε και διεκδίκησε την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του, όπως την ένταξή του στα ΒΑΕ, μισθολογικά ζητήματα, αλλά και θεσμικά αυτά που έχουν να κάνουν με τον ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ σε αντιστοιχία βεβαίως με την εκπαιδευτική τους κατηγορία.

          Το Υπουργείο Υγείας και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση, αντί έμπρακτα να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει κάποια απ΄ αυτά τα δίκαια αιτήματά τους, μία ημέρα μετά προκλητικότατα προχωρά στον διαχωρισμό αυτού του κλάδου, ένα διαχωρισμό που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας μας, συνεπώς και στο δικό μας.

         Απέναντι σ΄ αυτήν την κίνηση-διάταξη, που είναι ακατανόητο να προωθείται εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, δεδομένου ότι παρά τις σχετικές παρεμβάσεις της ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕΔΗΝ την οποία δεν ευαισθητοποιήθηκε ο αρμόδιος υπουργός να καλέσει έστω και για τον απαραίτητο σχετικό διάλογο, ο υπουργός προχωρά στην επιλογή του, μια επιλογή που πραγματικά μετά την ψήφισή της θα καθιστά δύσκολη την λειτουργία των νοσοκομείων την επόμενη ημέρα.

    Έτσι λοιπόν

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 14/5/20, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, στις ώρες 11:00-15:00, ΚΑΛΩΝΤΑΣ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟ το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, στις 11 στον χώρο μπροστά από το Σωματείο μας, όπου και θα εκτιμήσουμε τις παραπέρα κινήσεις μας.

       Επιδίωξή μας είναι

να υπάρξει ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Με δεδομένο ότι πολλές βάρδιες στα Νοσοκομεία μας, αποτελούνται μόνο από ΔΕ, από Συναδέλφους που παρέχουν Νοσηλευτική φροντίδα χωρίς να προβάλουν τα επαγγελματικά δικαιώματα, που κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Γι΄ αυτούς τους λόγους λοιπόν και όχι μόνον

     Καλούμε, έστω και τώρα, το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. 

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων, επιμένουμε, ότι  θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Σχετικά με την προαναφερόμενη, ΠΡΩΤΗ Κινητοποίηση μας

Αριθμ. Πρωτ:……149.                                         ΠΡΟΣ: όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.

Πάτρα………..15.5.20.                                         ΚΟΙΝ: –  Διοικητή 6ης Υ.Πε.

                                                                                            –  Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ

                                                                                            –  ΠΟΕΔΗΝ.

       Πραγματοποιήθηκε χθες και μάλιστα με επιτυχία, από το Σωματείο μας, η 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, για το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, για τα ζητήματα του διαχωρισμού του σε κλάδους, που δυστυχώς εν μέσω πανδημίας προωθεί η κυβέρνηση.

          Απέναντι σ΄ αυτήν την κίνηση-διάταξη, που το επαναλαμβάνουμε είναι ακατανόητο να προωθείτε εν μέσω πανδημίας, επειδή δεν υπήρξε ό σχετικός και απαραίτητος διάλογος, οδηγηθήκαμε, όπως ήταν φυσικό επόμενο, στον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης με την προαναφερόμενη 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 11:-15:00, όπου:

  • Στις 11:00 πμ συγκεντρωθήκαμε στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου μας και συγκεκριμένα έμπροσθεν του Σωματείου, όπου για ένα δίωρο έγινε σχετική και ουσιαστική συζήτηση με τον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας, για τις επιπτώσεις αυτής της διάταξης και όχι μόνον.
  • και στην συνέχεια μεταβήκαμε ΟΛΟΙ στην 6η Υ.Πε, όπου ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους αντίστοιχους Συναδέλφους του ΠΠΝΡΙΟΥ, συναντηθήκαμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, στον οποίο καταθέσαμε τα αιτήματά μας, την μοναδική επιδίωξη μας πού είναι η ύπαρξη ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας, με διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

    Επισημάναμε παράλληλα στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε

πώς, εάν και εφ΄ όσον, υπογραφεί η σχετική κυβερνητική διάταξη, ότι η επόμενη ημέρα στα Νοσοκομεία θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί θα είναι αδιανόητο οι ΔΕ κατηγορία, από την μιά να την υποβαθμίζεις με νόμους και διατάξεις και από την άλλη να της ζητάς να καλύψει ως υπεύθυνη Νοσηλεύτρια μόνη της, απογευματινή και νυκτερινή βάρδια αλλά και αργίες  και μάλιστα επιτελώντας όλες τις σχετικές ιατρικές φροντίδες, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα, αυτό γίνεται, λόγω της σχετικής στελέχωσης των Νοσοκομείων.

       Ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο Κος Καρβέλης, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά μας στο αρμόδιο υπουργείο, διαβιβάζοντας παράλληλα και το σχετικό υπόμνημα που του καταθέσαμε.

      Μετά απ΄ αυτήν την προαναφερόμενη κινητοποίηση, βρισκόμαστε σε αναμονή για τις κυβερνητικές κινήσεις

    και βεβαίως

την νέα σχετική ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ, για την επόμενη εβδομάδα, όπου με αφορμή τα προαναφερόμενα, μάλλον χρειάζεται η επίσκεψή μας στο ΜΑΞΙΜΟΥ να χειροκροτήσουμε τον Πρωθυπουργό για το ¨ΔΩΡΟ¨ του στους Νοσηλευτές μετά το πρόσφατο χειροκρότημά του, όπου δήλωνε συμπαραστάτης στους ¨ήρωες Νοσηλευτές¨, γι΄ αυτά τα ¨ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα¨ που ξεθώριασαν προτού καν φύγει ο κορονοϊός.

         …………………………………………………………………………………………………………………

Β) Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ για την ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ.

                                            ΠΕΜΠΤΗ  21  ΜΑΗ  2020

                ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΟΛΟ το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

        Στην 4ωρη ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤηςΠΟΕΔΗΝ στις ώρες 11:00–15:00

              Με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ στις 11πμ μπροστά από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ

          k΄ στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ  και την 6η Υ.Πε

Διεκδικούμε

              ΣΥΣΤΑΣΗ    ΕΝΙΑΙΟΥ    ΚΛΑΔΟΥ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  με ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ που θα ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ σε ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

              ΝΑΙ στον ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ  με ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ  ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΠΕ-ΤΕ-ΔE                                     

                                            Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

          ……………………………………………………………………………………………….

Η Σχετική επιστολή μας προς τους ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ

Αριθμ. Πρωτ:……155.                                      ΠΡΟΣ:  – Διοικητή 6ης Υ.Πε.

Πάτρα………..20.5.20.                                                    – Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ

                                                                              ΚΟΙΝ: – Όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.

Πέμπτη  21/5/2020  Στάση Εργασίας στις ώρες 11πμ-15μμ

ΟΛΟΥ του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Με  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις  11:00  ΟΛΩΝ  μπροστά  από  το  Σωματείο μας

 Όχι στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε κλάδους.

      Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν και ήλθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, της έμπρακτης δηλ. ΣΤΗΡΙΞΗΣ αυτού του ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟΥ.

            και αντ΄ αυτού

Το Υπουργείο Υγείας και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση, χωρίς κανέναν διάλογο με τους ενδιαφερόμενους Συνδικαλιστικούς φορείς, προκλητικότατα καθ΄ υπόδειξη ¨συγκεκριμένων παραγόντων¨, προχωρά στην σύσταση δυο ξεχωριστών κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού, έναν Νοσηλευτών ΤΕ και ΠΕ και έναν ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών,

        Το γεγονός αυτό, του αδικαιολόγητου διαχωρισμού, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους 12.000 περίπου ΔΕ Συναδέλφους μας και γενικά σε όλο το Νοσηλευτικό κλάδο, πολύ δε τώρα, εν μέσω πανδημίας, όπου οι Συνάδελφοί μας είναι μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή τόσο στις δομές του ΕΣΥ, όσο και στους λοιπούς φορείς του δημοσίου.

         προχωρά δηλ.

στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού, ένα διαχωρισμό που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας μας, συνεπώς και στο δικό μας.

       δεδομένου ότι

πολλές βάρδιες στα Νοσοκομεία μας αποτελούνται μόνον από τους ΔΕ Συναδέλφους μας,  που παρέχουν Νοσηλευτική φροντίδα χωρίς να προβάλουν τα επαγγελματικά δικαιώματα, που κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις, για να μην θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

       Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι ΔΕ Β. Νοσηλευτές εργάζονται με απόλυτη επαγγελματική επάρκεια ασκώντας πλήρη και υπεύθυνα νοσηλευτικά καθήκοντα, έχουν σαν κοινό αντικείμενο την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, βιώνουν κοινές εργασιακές συνθήκες με τους Νοσηλευτές (ΤΕ, ΠΕ) και κατά συνέπεια επιβάλλεται εργασιακά και ηθικά η ένταξή τους σε έναν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο με διακριτές κατηγορίες νοσηλευτικού προσωπικού ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ- ΤΕ- ΔΕ Νοσηλευτικής.

        Πιστεύοντας στην ενότητα της νοσηλευτικής κοινότητας, λόγω του ιδιαίτερου επαγγελματικού και κοινωνικού της ρόλου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, η ένταξη των ΔΕ Β Νοσηλευτών σε έναν ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραχώρηση, ούτε απειλή υποβάθμισης πτυχίων των λοιπών κατηγοριών Νοσηλευτικού προσωπικού.

          Απέναντι σ΄ αυτήν την κίνηση-διάταξη, που είναι ακατανόητο να προωθείται εν μέσω πανδημίας, την στιγμή που δεν υπάρχει διάλογος και σαφής αιτιολόγηση, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τον μονόδρομο των κινητοποιήσεων

         Έτσι λοιπόν

                            ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/5/20, ακόμη μία φορά,

   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, στις ώρες 11:00-15:00,

                                         ΚΑΛΩΝΤΑΣ  σε  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΟΛΟ το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, στις 11 στον χώρο μπροστά από το Σωματείο μας, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Νοσοκομείου και στη συνέχεια με Συναδέλφους και άλλων Νοσοκομείων στην 6η Υ.Πε.    

                        Καλώντας, έστω και τώρα, το Υπουργείο Υγείας

να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. 

δεδομένου ότι

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων, επιμένουμε, ότι  θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας, πέρα από τα προαναφερόμενα λειτουργικά προβλήματα και  έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

   Επιδίωξή μας είναι

να υπάρξει ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού με διακριτά καθήκοντα
  • Λέμε όχι
  • Στη διάκριση, το διχασμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού
  • Στην αναστάτωση των Νοσοκομείων

ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΧΩΡΟΣ  για   ΔΙΧΑΣΜΟ  και   ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ   !!!!

Η ανακοίνωσή μας σχετικά με την προαναφερόμενη  Κινητοποίηση μας

Αριθμ. Πρωτ:……159.                                         ΠΡΟΣ: όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.

Πάτρα………..22.5.20.                                         ΚΟΙΝ: –  Διοικητή 6ης Υ.Πε.

                                                                                            –  Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ

                                                                                            –  ΠΟΕΔΗΝ.

       Πραγματοποιήθηκε χθες και μάλιστα με επιτυχία, από το Σωματείο μας, η νέα 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, για το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, για τα ζητήματα του διαχωρισμού του σε κλάδους, την διάσπαση τους και κατ΄ επέκταση της υποβάθμισής τους, που δυστυχώς εν μέσω πανδημίας προωθεί η κυβέρνηση.

       Απέναντι σ΄ αυτήν την κίνηση-διάταξη, που το επαναλαμβάνουμε είναι ακατανόητο να προωθείτε εν μέσω πανδημίας, επειδή δεν υπήρξε ό σχετικός και απαραίτητος διάλογος, οδηγηθήκαμε όπως ήταν φυσικό επόμενο και πάλι σε μία ακόμη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, την ΝΕΑ  4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  της 21ης του Μάη στις ώρες 11:00-15:00, στα πλαίσια της οποίας είχαμε:

  • Στις 11:00 πμ συγκέντρωση στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου μας και συγκεκριμένα έμπροσθεν του Σωματείου, όπου έγινε και η σχετική ενημερωτική συζήτηση με τούς συγκεντρωθέντες απεργούς Νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας.
  • Στην συνέχεια την μετάβαση ΟΛΩΝ μας στην 6η Υ.Πε, όπου ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους αντίστοιχους Συναδέλφους του ΠΠΝΡΙΟΥ, συναντηθήκαμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, στον οποίο καταθέσαμε ακόμη μια φορά τα αιτήματά μας, τις διεκδικήσεις μας, την μοναδική δηλ. επιδίωξη μας πού ήταν και είναι η ύπαρξη ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας, με διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

    Επισημάναμε παράλληλα στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε

πώς, εάν και εφ΄ όσον, υπογραφεί η σχετική καθ΄ υπόδειξη συγκεκριμένων παραγόντων κυβερνητική διάταξη, ότι η επόμενη ημέρα στα Νοσοκομεία θα είναι πολύ διαφορετική, τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στην κάλυψη των βαρδιών αλλά και στις σχέσεις των Νοσηλευτών, δεδομένου ότι μετά τον διαχωρισμό-την υποβάθμιση της ΔΕ κατηγορίας, αυτές είναι αδύνατον να προσφερθούν και να καλυφθούν, όπως απρόσκοπτα γίνεται μέχρι σήμερα.

       Ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο Κος Καρβέλης, ανέφερε στους συγκεντρωμένους ότι θα εκφράσει στο Υπουργείο την άποψή του για το ζήτημα που είναι ταυτόσημη και με την δική μας διεκδίκηση-πρόταση, καθώς επίσης και τα εκπαιδευτικά ζητήματα την διέξοδο της ΔΕ στα ΤΕΙ, όπως αυτή εκφράστηκε στην παράσταση από τους παρευρισκόμενους ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

      Μετά απ΄ αυτήν την προαναφερόμενη κινητοποίηση, βρισκόμαστε εν αναμονή των κυβερνητικών  επιλογών και κινήσεων, των αποφάσεών τους που ομολογουμένως έχουν φρενάρει

    Προετοιμάζοντας βεβαίως

την επόμενη νέα ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει προσδιοριστεί για την 16/6/20, όπου πέρα από τα προαναφερόμενα, θα μπουν και τα ζητήματα της ένταξής μας στα ΒΑΕ αλλά και η συνέχιση της καταβολής του Νοσοκομειακού επιδόματος που η καταβολή του έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 30/6/20.

                                  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΘΗΚΕ ΠΙΣΩ Η ΣΧΕΤΙΚΉ ΔΙΑΤΑΞΗ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..                                               

  1. Σχετικά με την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε..

 Αριθμ. Πρωτ:……..154.                               

Πάτρα…….……19.5.20.                                    ΠΡΟΣ:  Διοικητή 6ης Υ.Πε Κον Γιάννη Καρβέλη.                                                                                                                                                                     

            k΄  Διοικητά

       Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, μετά από σχετική απόφαση του, ζητά  το συντομότερο δυνατόν ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μαζί σας, για τα παρακάτω  ζητήματα:

  • Την σοβαρή και χρονίζουσα εκκρεμότητα με το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
  • Τις πολυκαθυστερημένες επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης.
  • Τις συνεχιζόμενες εκκρεμότητες στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
  • Τα κτιριακά μας προβλήματα και την αναγκαιότητα της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ.
  • Και βεβαίως την εκκρεμή ενεργειακή αναβάθμιση του Ταχύρρυθμου κτιρίου.

                        Εν αναμονή λοιπόν της συνάντησής μας…. 

                Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ για την προαναφερόμενη συνάντησή μας.

 Αριθμ. Πρωτ:……163.                             ΠΡΟΣ: Όλους τούς Συναδέλφους- Μέλη μας.

Πάτρα………..26.5.20.                              ΚΟΙΝ: – Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ

                                                                                – ΠΟΕΔΗΝ

       Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνάντησή μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, μια συνάντηση μετά από δικό μας σχετικό αίτημα, για τα παρακάτω ζητήματα:

  • Την σοβαρή και χρονίζουσα εκκρεμότητα με το Υπηρεσιακό  Συμβούλιο.
  • Την σοβαρή και χρονίζουσα εκκρεμότητα με το Υπηρεσιακό  Συμβούλιο.
  • Τις πολυκαθυστερημένες επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης.
  • Τις συνεχιζόμενες εκκρεμότητες στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
  • Τα κτιριακά μας προβλήματα και την αναγκαιότητα της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ.
  • Και βεβαίως την εκκρεμή ενεργειακή αναβάθμιση του Ταχύρρυθμου κτιρίου.

     Στη συνάντησή μας αυτή,  όπου λόγω των μέτρων κορονοϊού, παραβρέθηκε ολιγομελής διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Σωματείου μας, αποτελούμενη από τους Πετρόπουλο, Μαυρίκη, Ασλανίδη, Σουγλέρη και Σταματόπουλο, είχαμε τα εξής:

     Α). Κατ΄ αρχήν συζητήθηκε το ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, γνωστοποιώντας στον Διοικητή της Υ.Πε την αντίθεσή μας σε όλα όσα συμβαίνουν με τις εκάστοτε μετακομίσεις, αλλά και για τις προσπάθειες της κτιριακής ενίσχυσης μας με την προσθήκη ενός ορόφου στην νέα πτέρυγα, μια προσθήκη που θα αντιμετωπίσει τα ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ  της ΜΕΘ αλλά όχι του Νοσοκομείου μας, για τα οποία προτείναμε την διεκδίκηση ενός νέου 3όροφου κτιρίου γιατί μόνον έτσι μπορούμε να στεγάσουμε όλες μας τις ανάγκες και ιδιαιτέρως τις 150 και πλέον άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για την περιοχή μας άστεγες κλίνες του Νοσοκομείου μας, στόχο για τον οποίο του γνωστοποιήσαμε τις προθέσεις μας για σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, στην κατεύθυνση της στήριξης των προσπαθειών μας.

      Επίσης στο ζήτημα αυτό θέσαμε και την σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει σε ότι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ταχύρρυθμου, που καθυστερεί με κίνδυνο να χαθεί.

      Β). Θέσαμε το ζήτημα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που η συγκρότησή του και η επαναλειτουργία του καθυστερεί πέραν του δεόντως, ζητώντας του την παρέμβασή του στο υπουργείο, για την αναγκαιότητα της άμεσης έγκρισής του στα πλαίσια των αποφάσεων – της πρότασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου, επισημαίνοντάς του παράλληλα τις σχετικές παρεμβάσεις που υπάρχουν για το θέμα από την νομική του υπηρεσία, που δεν ξέρουμε αν ανταποκρίνονται και στις δικές του απόψεις, παρεμβάσεις που πιθανά να είναι και η αιτία της σχετικής κωλυσιεργίας που υπάρχει.

      Γ). Ζητήσαμε  την παρέμβασή του για την δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών των εκκρεμών επανατοποθετήσεων στις θέσεις ευθύνης, στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων, επισημαίνοντάς του την λάθος κατεύθυνση στην οποία κινείται ο Διοικητής του Νοσοκομείου και τις παρεμβάσεις πού και εδώ υπάρχουν από κύκλους της Υ.Πε, τους οποίους κατονομάσαμε, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση.

      Δ). Επισημάναμε την ανάγκη άμεσης κίνησης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών διόρθωσης των λαθών και παραλήψεων του υπάρχοντος Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου και της διάταξης που εκκρεμεί και έχει να κάνει με την επίσημη ολοκλήρωση της μεταφοράς όλου του προσωπικού του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘώρακος, στον νέο οργανισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

     Ε). Τέλος ζητήσαμε να συμπεριληφθούν, στην έκτακτη επιχορήγηση των Υγειονομικών που συμμετείχαν στα του κορονοϊού από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι Συνάδελφοι-Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας.

  1. Σχετικά με τις εκκρεμείς επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης του Νοσοκομείου.

Αριθμ. Πρωτ:…..…136.                                                             ΠΡΟΣ: – Διοίκηση  Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

Πάτρα………….11.5.20.                                                              ΚΟΙΝ: – 6η Υ.Πε, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ

                                                                                                                   -Μέλη Σωματείου μας.

       Το Δ.Σ του Σωματείου μας, κατ΄ επανάληψιν έχει ασχοληθεί με τα ζητήματα των επανατοποθετήσεων των θέσεων ευθύνης, επισημαίνοντας  στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, τόσο στην προηγούμενη, όσο και στην υπάρχουσα, την προαναφερόμενη αναγκαιότητα, βάσει των κείμενων διατάξεων, αυτών δηλ που ισχύουν και εφαρμόζονται στις περιπτώσεις ενοποίησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, όπως είναι η δική μας περίπτωση.

        Επανατοποθετήσεις που δυστυχώς δεν έχουν γίνει, παρ΄ ότι εφαρμόζεται ο νέος οργανισμός με τα λάθη και τις παραλήψεις του και από την 1/3/20 έχουν εκδοθεί και οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις ένταξης όλων μας, των υπηρετούντων στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και ΝΝΘώρακος, στον ενιαίο οργανισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ¨.

       Αυτή η εκκρεμότητα, που ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και υπομονής, μας απασχόλησε και στην τελευταία συνεδρίασή μας, όπου ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

      α). Να απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ επιτέλους διευθέτηση αυτού του προβλήματος, που τείνει να γίνει σίριαλ, για το σύνολο των θέσεων ευθύνης, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.

       β). Εάν και εφόσον αυτές δεν προχωρήσουν άμεσα, ή γίνουν και δεν ανταποκρίνονται στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων,  αμέσως μετά την λήξη αυτής της φάσης του συναγερμού για τον κορονοϊό, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, της μορφής που είχαμε επιλέξει και πραγματοποιήσει και με την προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου που έπραττε ακριβώς τα ίδια, για το ίδιο αυτό θέμα.

       Δοθείσης της ευκαιρίας  να επισημάνουμε ότι, πέραν των διαπιστωτικών πράξεων που θέταμε ως προϋπόθεση και που αυτές έγιναν, χρειάζεται και η σχετική αναφορά στον οργανισμό, στο άρθρο 16, για την μεταφορά όλου του υπηρετούντος προσωπικού των οργανισμών του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘώρακος, στον νέο ενιαίο οργανισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, μια διάταξη που θα πρέπει να συμπεριληφθεί και να γίνει άμεσα  με τις επικείμενες τροποποιήσεις  και διορθώσεις που χρειάζονται και πρέπει να γίνουν, τουλάχιστον στα λάθη και τις παραλήψεις που υπάρχουν, έτσι ώστε να κατοχυρωθεί πλήρως το σύνολον των υπηρετούντων Συναδέλφων μας και Ιατρών, στον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου μας.

  1. Σχετικά με το ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, μια

        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ που δυστυχώς αποφεύγει ο Διοικητής, λόγω των κομματικών

        παιχνιδιών που δυστυχώς θέλει να παίξει και όχι μόνον.

Αριθμ. Πρωτ:……161.                                     ΠΡΟΣ:  Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

  Πάτρα………..22.5.20.                                   ΚΟΙΝ: – Διοικητή 6ης Υ.Πε.

                                                                                         – ΠΟΕΔΗΝ.

                                                                                         – Όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.

        Με αφορμή τις αποσπασματικές επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης του Νοσοκομείου μας, επανατοποθετήσεις που θα έπρεπε να είχατε κάνει στο σύνολό τους, από την ημέρα της υπογραφής των Διαπιστωτικών Πράξεων κατάταξης μας στον νέο και ενιαίο Οργανισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ,  

            Παρακαλούμε

ΑΜΕΣΑ, σχετική ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μαζί σας, για την άκρως αναγκαία και απαραίτητη ενημέρωσή μας και  τις  σχετικές εξηγήσεις γι΄ αυτές τις επανατοποθετήσεις  που σαφώς δεν είναι στη ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

  1. Σχετικά με τα προβλήματα των Συναδέλφων Τραυματιοφορέων.

Αριθμ. Πρωτ:……168.                                         ΠΡΟΣ: Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ

Πάτρα………..27.5.20.                                         ΚΟΙΝ: όλα τα Μέλη του Σωματείου μας.                                                                                    

        Στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον κλάδο των  Τραυματιοφορέων (Τρίτη 26.5.20), που έγινε με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι Τραυματιοφορείς στους χώρους δουλειάς τους, οι παρευρισκόμενοι τραυματιοφορείς μας κατέθεσαν τα εξής:

     Α). Κατ΄ αρχήν το μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού και τις υποστελεχωμένες βάρδιες, κατάσταση που επιδεινώνεται με την συνεχιζόμενη μείωση των δυνάμεών τους εξαιτίας των μετακινήσεων προσωπικού από τον κλάδο τους, διαδικασία που θα πρέπει να πάρει τέλος εάν και εφόσον δεν υπάρχει παράλληλη αντικατάστασή τους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα χειρουργεία όπου Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή απόγευμα και η νύκτα του Σαββάτου έχουν  βάρδιες ακάλυπτες, τις οποίες,  λόγω και της καταστρατήγησης του κανονισμού λειτουργίας τους, καλούνται να καλύψουν οι έξω τραυματιοφορείς, κάτι που εγκυμονεί και κινδύνους.

    Εκτίμησή μας και πρότασή μας, πέρα από την πιστή εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας των χειρουργείων, είναι η ενίσχυση τους με τρία επιπλέον άτομα σε μόνιμη κάλυψή τους και με πέντε για τους υπόλοιπους τομείς.

      Β). Βέβαια η εξοικονόμηση δυνάμεων και η καλύτερη λειτουργία τους μπορεί να εξασφαλιστεί με την αντιμετώπιση των προβλημάτων:

  • Στην διακίνηση των οφθαλμολογικών περιστατικών, που όλα περνούν από την κλινική.
  • Στην διακίνηση των περιστατικών για υπερήχους, όπου επιβάλλεται η επαναφορά στην πρότερη λειτουργία.
  • Της συμμετοχής τους στα του Νεκροτομείου.
  • Με την πόρτα στο Μαιευτήριο και τις κάρτες των Ασανσέρ.
  • Με τις επιδιορθώσεις των φορείων και καρεκλών.
  • Με τα προγράμματά τους και τις απρεπείς συμπεριφορές απέναντί τους.
  • Με την διακίνηση των περιστατικών κορονοϊού και την διαχείριση του εκεί προσωπικού από τον κλάδο τους.

      Γ). Πέρα από τα προαναφερόμενα, προβλήματα υπάρχουν με τις στολές και τα παπούτσια που δεν χορηγούνται, καθώς επίσης και με τα μέσα προστασίας.

       Για όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι και τα μόνα, ζητάμε ΑΜΕΣΑ, το συντομότερο  δυνατόν συνάντηση μαζί σας, παρουσία και  των Συναδέλφων Τραυματιοφορέων.

                              …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 Η Ανακοίνωσή μας σχετικά  με την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ και των ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ, βάσει της προαναφερόμενης σχετικής επιστολής μας.

         Την Τετάρτη 3/6/20, όπως σας το είχαμε γνωστοποιήσει, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μας με την Διοίκηση (Δκτης και Αν. Δκτης),  παρουσία και των Συναδέλφων Τραυματιοφορέων. Μια συνάντηση όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον συγκεκριμένο αυτόν κλάδο, τούς Συναδέλφους τραυματιοφορείς.

      Γι  αυτά τα προβλήματα που κατατέθηκαν, δεν δόθηκε καμία απάντηση-λύση από τους Διοικούντες, ούτε υπήρξε καμιά ουσιαστική δέσμευση τους, αν και θα μπορούσε, δεδομένου ότι αυτά τα προβλήματα τούς τα είχαμε γνωστοποιήσει πολύ πριν από την προαναφερόμενη συνάντηση μας, μέσω σχετικής επιστολής  μας, μια επιστολή που ήταν η συνέχεια της  σχετικής συγκέντρωσης – συνάντησης μας με τον προαναφερόμενο κλάδο.

      Αξίζει να επισημάνουμε ότι κατά την συνάντηση μας αυτή υπήρξε σοβαρή καταγγελία για την Διοίκηση από τραυματιοφορέα του χειρουργείου και μάλιστα για τον Αν. Δκτη για συμπεριφορές και πρακτικές που σαφώς τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και για τις οποίες δυστυχώς δεν πήρε θέση ο Διοικητής, ζήτημα που σαφώς θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα, όπως και οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις απ’ αυτόν τον ευαίσθητο κλάδο, μετακινήσεις που τον αποδυναμώνουν, γι αυτό και ένα από τα ζητήματα που επιμένουν οι τραυματιοφορείς είναι η ενίσχυση τους με 5 νέα άτομα, καθώς επίσης και 3 για τα χειρουργεία.

        Εν αναμονή λοιπόν των απαντήσεων της Διοίκησης.

                     ………………………………………………………………………………………………………………………………

  1. Σχετικά με άλλες παρεμβάσεις μας στην Διοίκηση.

        Πέρα από τα προαναφερόμενα παρεμβάσεις υπήρξαν πάρα πολλές, γραπτές αλλά και προφορικές:

  • για τις άδειες ειδικού σκοπού.
  • για τις περικοπές των αναρρωτικών.
  • για την πρόσληψη προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπου είχαμε ελλείψεις, στα πλαίσια του κορονοϊού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε ότι αφορά  την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, που σαφώς δεν είναι στα καλύτερά της και ιδιαιτέρως η διαχείριση του Προσωπικού, οι συμπεριφορές και οι σε βάρος τους πρακτικές, μας οδηγούν στον μονόδρομο των  κινητοποιήσεων.