Βρετανία : Πρώην σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη διεκδικεί διατροφή 450 εκατ. λιρών

Το 2016, ένας Βρετανός δικαστής παραχώρησε στην Τατιάνα Αχμέντοβα το 41,5% της περιουσίας του επιχειρηματία πρώην συζύγου της Φαρκχάντ Αχμέντοφ.

Ο δικαστής Χάντον-Κέιβ, ο οποίος ανέλυσε την υπόθεση στη δίκη του Οικογενειακού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου δήλωσε ότι η απόφαση σημαίνει πως η Αχμέντοβα θα πρέπει να λάβει 453 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Μέχρι στιγμής έχει λάβει… μόλις 5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και ο πρώην άντρας της δεν έχει δώσει «εκούσια» ούτε σεντ, όπως δήλωσε στο δικαστήριο.

Ο Αχμέντοφ ισχυρίζεται ότι αιτία για αυτό είναι το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και η  πρώην σύζυγός του δεν είναι Βρετανοί πολίτες και δεν έχουν παντρευτεί στη Βρετανία. Επομένως, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τέτοιου είδους αποφάσεις δεν θα έπρεπε να είχαν κριθεί από Βρετανό δικαστή.

Η Αχμέντοβα έχει κινήσει νομικές διαδικασίες τόσο στη Βρετανία όσο και στο εξωτερικό προκειμένου να λάβει τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που της αναλογούν.

Ένας δικαστής ανέφερε ότι θα μπορούσε να λάβει το γιοτ του Αχμέντοφ, αλλά και 115 λίρες Αγγλίας με τη μορφή έργων τέχνης.

Ωστόσο και τα δύο αυτή τη στιγμή ανήκουν σε καταπιστεύματα στο Λίχτεσταϊν.

Η υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να τελεσιδικήσει αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: www.thesun.co.uk