Τουρίστες στην Ελλάδα: «Αερογέφυρα» από τις 4 Ιουλίου στήνει η Βρετανία

Λιγότερες από 10 χώρες θα αφορά το σχέδιο της Βρετανίας για αερογέφυρες με χώρες που έχουν καλή επιδημιολογική εικόνα, ώστε οι αφίξεις από αυτές να εξαιρούνται από την καραντίνα των 14 ημερών που ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αποκαλύπτουν σήμερα Mirror και Telegraph. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται στις 29 Ιουνίου όμως το μέτρο, ωστόσο, αναμένεται να ισχύσει από τις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η εξαίρεση θα αφορά «μικρό αριθμό» χωρών, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία που συνιστούν το «μεγαλύτερο πλεονέκτημα» για τη βρετανική οικονομία και τον ταξιδιωτικό της τομέα.

Η Telegraph εκτιμά πως αυτό σημαίνει ότι οι αερογέφυρες θα αφορούν τις χώρες που είναι οι πιο δημοφιλείς θερινοί προορισμοί για τους Βρετανούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουριστικού τομέα της χώρας, η ανακοίνωση για τις αερογέφυρες θα συνοδευθεί και από αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει η Telegraph οι διαδικτυακές αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία σε ιστοτόπους όπως το Travelsupermarket έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες.

Πηγές που επικαλείται ανέφεραν ότι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των προορισμών είναι ο κίνδυνος αλλά και η δημοφιλία του προορισμού.

Ένα δεύτερο σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη καραντίνας και να επανεκκινήσει η τουριστική αγορά της Βρετανίας είναι η δυνατότητα να γίνονται τεστ κατά την άφιξη στα βρετανικά αεροδρόμια. Αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times είναι η εναλλακτική που εξετάζεται. Πιλοτικά οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν τον επόμενο μήνα σε ένα αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Νοσηλευτές θα δίνουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κάνουν δωρεάν τεστ. Τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μεταξύ επτά και 24 ωρών.