ΠΑΤΡΑ: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Γιώργος Μπροδήμας – Κηδεύτηκε στο Κρανίδι

Απεβίωσε ο καθηγητής Γιώργος Μπροδήμας ο οποίος υπήρξε ένα από τα σημαντικά στελέχη του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Δίδαξε στο Τμήμα για 40 χρόνια ενώ διατέλεσε και πρόεδρος στο τοπικό παράρτημα της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών.
«Ο Γιώργος δίδαξε στο Τμήμα μας για σαράντα χρόνια Θεωρητική Φυσική, Μαθηματικά και εκπαίδευσε αμέτρητους φοιτητές στα εργαστήρια φυσικής.
Δραστηριοποιήθηκε τόσο συνδικαλιστικά όσο και στο Τοπικό Παράρτημα της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών του οποίου υπήρξε πρόεδρος για πολλά χρόνια» αναφέρει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του Τμήματος Βασίλης Αναστασόπουλος.
Ο Γιώργος Μπροδήμας απεβίωσε μετά από μακρά μάχη με τα προβλήματα υγείας που τα αντιμετώπιζε. Μετά τη συνταξιοδότησή του, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, είχε αποσυρθεί στον αγαπημένο του τόπο την Ερμιονίδα όπου είχε ενεργό συμμετοχή στα κοινά και με συνεχείς παρεμβάσεις αναδείκνυε τα ζητήματα της περιοχής με στόχο την αντιμετώπισή τους. Υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα και μέχρι την τελευταία του στιγμή δεν έπαψε να εκφράζει την αγωνία του για την πρόοδο του τόπου του και της κοινωνίας γενικότερα.
Οσοι τον γνώριζαν επισημαίνουν ότι διέθετε ευθύ και ξεκάθαρο λόγο. Δεν επέλεγε να κρύβεται πίσω από τις λέξεις αλλά μέσα από τον διάλογο και την ειλικρινή συζήτηση επιδίωκε την ουσιαστική επικοινωνία.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Διδύμων Κρανιδίου.