Υπόθεση Μαντλίν: Το σάλιο που βρέθηκε στην κουβέρτα δεν είναι του Μπρίκνερ, λένε οι πορτογαλικές αρχές

Το δείγμα σάλιου που βρέθηκε στην κουβέρτα της Μαντλίν στο κρεβάτι που κοιμόταν όσο έμενε με την οικογένειά της σε ξενοδοχεία στην Πράια ντα Λουζ το 2007 θέλουν να επανεξετάσουν οι Γερμανοί ερευνητές.

Ωστόσο, η αστυνομία της Πορτογαλίας αρνείται να τους το δώσει λέγοντας μάλιστα ότι δείχνει αλαζονεία καθώς τα τεστ που πραγματοποίησαν οι πορτογαλικές αρχές, έδειξαν ότι το DNA που βρέθηκε στο δείγμα του σάλιου δεν ενοχοποιεί τον Γερμανό παιδόφιλο, Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Ο Γερμανός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας υπόπτων για την απαγωγή της Μαντλίν Μακάν.

Χθες, όταν οι Γερμανοί ερευνητές ζήτησαν να λάβουν το δείγμα σάλιου του κοριτσιού και να διενεργήσουν τα δικά τους τεστ υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «στοιχείο ζωτικής σημασίας», εισέπραξαν ένα μεγάλο «όχι» από το αστυνομικό σώμα της Πορτογαλίας.

Από την πλευρά της, η αστυνομία της Πορτογαλίας είναι ενοχλημένη και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού Εισαγγελέα, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πορτογαλικές αρχές θεωρούν τους γονείς της Μαντλίν υπεύθυνους για την εξαφάνιση της κόρης τους. Πάντως, η πορτογαλική αστυνομία τους είχε αφαιρέσει από τη λίστα των υπόπτων το 2008.

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η μικρή Μαντλίν, που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, είναι νεκρή.

Χθες, ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μπράουνσβαιγκ ανακοίνωσε ότι «έχουμε αποδεικτικά στοιχεία ή συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία διαθέτουμε, και όχι απλές ενδείξεις».

Ο ίδιος πάντως έσπευσε να επισημάνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν πρόκειται για ιατροδικαστικές αποδείξεις (όπως η σορός) της εξαφάνισης της Βρετανίδας.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο Μπρίκνερ όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράϊα Ντα Λουζ το 2007 στην Πορτογαλία.

Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Σύμφωνα πάντως με το βρετανικό δίκτυο «Sky News» στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.

Ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν, Κριστιάν Μπρίκνερ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και βιασμού παιδιών.

Πλέον οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω και από την απαγωγή, τον βιασμό και την δολοφονία της εντεκάχρονης Κλαούντια Ρουφ στην πόλη Γκρέβενμπροιχ της δυτικής Γερμανίας το 1996.