(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ικανοποίηση «σπιράλ» για τη συζήτηση με θέμα το τρένο – Θετικός ο απόηχος

Λίαν επιτυχημένη κρίνει το σπιράλ την ανοικτή συζήτηση για το τρένο που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων, η ποιότητα του διαλόγου μεταξύ των συνομιλητών, το πλήθος των εξειδικευμένων ερωτήσεων που διατυπώθηκαν από τους διαδικτυακούς θεατές (και απαντήθηκαν από το πάνελ) καθώς και το υψηλό ενδιαφέρον που επέδειξε ένα πλήθος κόσμου για τη διαδικασία οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες, εποικοδομητικές και εμπλουτίζουν τον δημόσιο διάλογο.
Υπάρχει κι αυτός ο τρόπος προσέγγισης των μεγάλων ζητημάτων της πόλης -όχι μόνο τα πολιτικάντικα παιχνίδια και ο λαϊκισμός- και τα στελέχη του σπιράλ δηλώνουν ευτυχή που προσεγγίσεις σαν κι αυτή βρίσκουν κοινό και ανταπόκριση. Η λογική του σπιράλ ταυτίζεται απόλυτα με μια φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όταν προβλήθηκε ένα video με τις απόψεις για το τρένο του σπουδαίου συγκοινωνιολόγου της Πάτρας, Νίκου Μηλιώνη, που είχε ασχοληθεί με το θέμα διεξοδικά και δυστυχώς έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Έλεγε ο Μηλιώνης, με αφορμή τη συζήτηση για το τρένο: «πρέπει να αλλάξει ο τρόπος και το πεδίο του δημόσιου διαλόγου: Να περάσουμε από την εμμονική απολυτότητα σε συζήτηση επί πραγματικών δεδομένων».
Το σπιράλ εκφράζει επίσης μεγάλη ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής προσπάθειας (μια ιδέα της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης που υποστηρίχτηκε από τις Ομάδες Εργασίας των #Υποδομών και της #Τεχνολογίας) και δεσμεύεται πως θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες συζητήσεις και για άλλα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Πάτρα.
Υπενθυμίζεται πως στη συζήτηση συμμετείχαν, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της δημοτικής παράταξης, ο Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του Τ.Ε.Ε, ο Γιώργος Κανέλλης, ενεργός πολίτης και πρώην περιφερειακός σύμβουλος και ο Σπύρος Φασούλας, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Σιδηρόδρομου. Το σπιράλ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε, όσους τοποθετήθηκαν και διατύπωσαν ερωτήσεις και την δημοσιογράφο Λίνα Μπάστα που συντόνισε υποδειγματικά την όλη διαδικασία.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει την εκδήλωση στο www.spiralpatras.gr όπου παραμένει αναρτημένη ή να συνδεθεί απευθείας και να την παρακολουθήσει στο https://www.youtube.com/watch?v=auxiJW75jBY.