ΠΑΤΡΑ: Αναιρέσεις 2020 – Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι

Η εμφάνιση της πανδημίας επαναπροσδιόρισε απότομα όλα μας τα σχέδια για το φετινό φεστιβαλικό ραντεβού των Αναιρέσεων και μας ανάγκασε να στραφούμε -επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά- στην κατανόηση αυτής της πρωτόγνωρης, για τη δική μας μικροϊστορία, συνθήκης. Να βρεθούμε δίπλα στους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους/ες στον Πολιτισμό και κάθε κλάδο που με νέους τρόπους συγκρούστηκαν με την αχαλίνωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, με το σύνολο του κόσμου που έκανε την “ατομική ευθύνη” συλλογική αλληλεγγύη και στήριξη κάθε αδύναμου.

Οι πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας παγκόσμια εξέθεσαν όσο ποτέ άλλοτε, στην πρόσφατη ιστορία, ότι ζούμε σ΄ένα σύστημα που έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την κερδοφορία με κάθε κόστος. Μάθαμε ότι το «παραπροϊόν» της πάση θυσίας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι η ισοπέδωση του πλανήτη και των ανθρώπων. Όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι “απόκληροι” του πλανήτη από την Αθήνα ως τη Μινεάπολη, το Σαντιάγο, τη Γουαδαλαχάρα, που γεμίζουν τους δρόμους βεβηλώνοντας τα σύμβολα της αιώνιας καταπίεσης. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να αναζητούμε τη σύγκρουση, την αντεπίθεση και την ανατροπή.

Αν και γνωρίζουμε πως οι συνθήκες επιτάσσουν αναπροσαρμογές, δεν σκοπεύουμε να αναστείλουμε τη δράση μας. Παρότι λοιπόν δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το Φεστιβάλ μας με τον καθιερωμένο τρόπο, αναζητούμε δρόμους ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης. Οι Αναιρέσεις κατεβαίνουν στις γειτονιές σχεδιάζοντας μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι δράσεις των Αναιρέσεων στις γειτονιές και τις πλατείες της Πάτρας θα ανακοινωθούν σύντομα. 

#oiAnaireseisPanePlateia

Ακολουθήστε μας σε:

Facebook: Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας

fb event :  https://www.facebook.com/pg/lesxianaireseispatra/events/?ref=page_internal
YouTube: https://www.youtube.com/user/anaireseis
Twitter: @Anaireseis
Website: http://www.anaireseis.gr/