(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι δράσεις από το Στέκι της Κίνησης « Πρόταση»

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 η ομάδα εθελοντών ΣΤΕΚΙ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία για 3η συνεχή χρονιά.
Την παρουσία τους έδωσαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φοιτητές που γνωρίζουν την σημαντικότητα της αιμοδοσίας και με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν 13 φιάλες αίμα!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η ομάδα εθελοντών γονέων της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου 2020 βιωματικό σεμινάριο εμψύχωσης γονέων. Δημιουργήθηκε μια ομάδα που έμεινε ενωμένη διαδικτυακά στην εποχή της καραντίνας, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα μέλη μοιράστηκαν, αλληλοστηρίχτηκαν, αλληλοεμψυχώθηκαν και αυτό τα έφερε ακόμα πιο κοντά.
Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν δια ζώσης στο χώρο της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» και ολοκληρώθηκαν χθες Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020.
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκε η ομάδα ήταν η διαχείριση συναισθημάτων, τα όρια, η επικοινωνία, η αυτοεκτίμηση, η διαχείριση κρίσεων και πολλά άλλα.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Από 2 Ιουνίου 2020 και κάθε Τρίτη και Τετάρτη λειτουργούν στο ΚΔΑ και οι ομάδες των παιδιών. Με περιορισμένο αριθμό και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων τα παιδιά επιτέλους συναντήθηκαν από κοντά, μετά από την εποχή που οι συναντήσεις τους μπορούσαν να είναι μόνο διαδικτυακές.
Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, θα λειτουργήσουν καθημερινά τρίωρα πρωινά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών από 29 Ιουνίου έως και 29 Ιουλίου 2020 Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 10.00 έως 13.00. Η πρωινή απασχόληση θα περιλαμβάνει παιχνίδια συνεργασίας, ομαδικές συζητήσεις και πολλές καινούριες δραστηριότητες και εκπλήξεις (ενδεικτικά, μαθήματα χορού/γυμναστικής, ζωγραφική, σκάκι, παιδαγωγικές ταινίες και πολλά άλλα)!