(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Εκδήλωση για την επιδημιολογία των τροχαίων από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το Κ.Υ.και την 6η ΥΠΕ

Χθες, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας φιλοξένησε στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας μια εκδήλωση – ημερίδα με θέμα «Επιδημιολογία τροχαίων στη Δυτική Αχαΐα έρευνα – ευρήματα – προτάσεις» την οποία συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κ.Υ.Κ. Αχαΐας, κ. Τάσος Γιακουμής, ενώ ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Ν. Μυλωνάς και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γ. Καρβέλης απεύθυναν χαιρετισμό. Την παρουσίαση της έρευνας έκανε η Γενική Οικογενειακή Ιατρός κα Α. Γιορμέζη ενώ πολύ εύστοχοι ήταν οι σχολιασμοί του Διοικητή Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας, κ. Χ.Λαμπρόπουλου, καθώς και της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, κας Α. Κανελλοπούλου.

Από την ημερίδα προέκυψε το συμπέρασμα πως η λήψη μέτρων για την μείωση των τροχαίων είναι επιτακτική και θα επιτευχθεί με επεμβάσεις τόσο στο εκπαιδευτικό σύστημα όσο και στην Πολιτεία. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η αλλαγή νοοτροπίας και οδικής συμπεριφοράς είναι βασικοί παράγοντες στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.