ΑΧΑΪΑ: Απέχουν σήμερα από ηλεκτρονικές συναλλαγές οι λογιστές Αιγιάλειας και Καλαβρύτων – «Αδιανόητος καταιγισμός εγκυκλίων»

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου οι λογιστές/φοροτεχνικοί Αιγιαλείας και Καλαβρύτων συμμετέχουν στην πανελλαδική αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική διεκπεραίωση εργασιών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους:

– στον αδιανόητο καταιγισμό εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων,
– στις εξωφρενικές υποχρεώσεις και τις ασφυκτικές προθεσμίες αυτών,
– στην ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά και αντιμετώπιση του κλάδου από τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών & Ανάπτυξης,
καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας και της υλοποίησης των έκτακτων μέτρων αυτής.
Τα λογιστικά γραφεία της περιοχής μας θα λειτουργούν μόνο για εσωτερικές εργασίες αυτών και των πελατών τους, οι οποίες δεν απαιτούν πρόσβαση σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης:

“Απόφαση Δ.Σ. για ΑΠΟΧΗ την Πέμπτη 18 Ιουνίου

Στις 18 Ιουνίου οι λογιστές/φοροτεχνικοί πανελλαδικά θα κάνουν ένα πρώτο βήμα (που θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και καιρό) για να δείξουν τη δύναμή τους.
Για να αντιδράσουν σε πρακτικές που μόνο σε δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία δε συνάδουν.
Για να υπενθυμίσουν ότι, ενώ ήταν ο κλάδος που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας (μαζί με το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό), όχι μόνο δεν έλαβαν την αναγνώριση που άξιζαν, αλλά δέχονται καθημερινά αντιμετώπιση που μόνο ως εκδικητική μπορεί να θεωρηθεί.
Για να φωνάξουν ένα βροντερό «ΩΣ ΕΔΩ!».
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε. αποφάσισε ομόφωνα την ανταπόκριση στο κάλεσμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και καλεί όλους τους συναδέλφους σε ΑΠΟΧΗ από κάθε είδους ηλεκτρονική συναλλαγή την Πέμπτη 18 Ιουνίου.
1. Δεν υποβάλουμε δηλώσεις (κάθε είδους) μέσω TAXIS.
2. Δεν υποβάλουμε έντυπα στο ΕΡΓΑΝΗ.
3. Δε συνδεόμαστε στις υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α.
4. Δεν αντλούμε δεδομένα ή έντυπα από οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα, είτε για χρήση δική μας είτε για αποστολή σε υπηρεσίες/οργανισμούς.
5. Δε διεκπεραιώνουμε καμία εργασία που απαιτεί πρόσβαση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα με οποιουσδήποτε κωδικούς.
6. Ασχολούμαστε μόνο με εσωτερικές εργασίες των γραφείων μας (δεν είναι ότι μας λείπουν κιόλας).
Ταυτόχρονα ο Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε. εκφράζει την επιφύλαξή του για το κατά πόσο η ανωτέρω κινητοποίηση είναι αντιπροσωπευτική της αδιαμφισβήτητης πλέον επίθεσης που δέχεται ο κλάδος μας.
Ανταποκρινόμαστε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. υπό την προϋπόθεση ότι θα αποτελέσει απλώς το πρώτο βήμα σε μία σειρά κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, με στόχο τη ριζική και οριστική αλλαγή της αναξιοπρεπούς αντιμετώπισης του κλάδου.
– Η κατάσταση έχει φτάσει προ πολλού στο απροχώρητο.
– Η απαξίωση του κλάδου θα σταματήσει εδώ και τώρα.
– Οι λογιστές/φοροτεχνικοί έχουν φωνή και ήρθε η ώρα να ακουστούν!

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε.”