(Βίντεο)- Περνάνε από ειδικό τούνελ απολύμανσης όσοι θέλουν να επισκεφτούν τον Β. Πούτιν

Μια πρωτοπόρα ιδέα σκέφτηκαν οι Ρώσοι για να προστατεύσουν τον πρόεδρο του Βλαντίμιρ Πούτιν από τον κορωνοϊό. Όσοι θέλουν να τον επισκεφτούν στην κατοικία του, τότε θα πρέπει να περνάνε, υποχρεωτικά, από ειδική «σήραγγα» απολύμανσης.

Όπως αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ, η Ρώσος πρόεδρος προστατεύεται από τον νέο κορωνοϊό μέσω της ειδικής «σήραγγας» που έχει στηθεί για τους επισκέπτες του στην προαστιακή προεδρική κατοικία στο Νόβο-Ογκαριόβο. Ο «χάι τεκ» θάλαμος απολύμανσης έχει κατασκευαστεί από μια ρωσική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Πένζα, και το πρακτορείο ειδήσεων Ria δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς πώς λειτουργεί.

ΒΙΝΤΕΟ
Όπως μπορεί κανείς να δει στο κλιπ, τα άτομα που περνάνε μέσα από τη «σήραγγα» φορούν μάσκα και ψεκάζονται με απολυμαντικό από το πάνω μέρος και από το πλάι. Το ρωσικό πρακτορείο περιγράφει τη διαδικασία σαν ένα ανάλαφρο σύννεφο υγρασίας που καλύπτει τα ρούχα των ανθρώπων και τα εκτεθειμένα σημεία του σώματός τους.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, είχε πει τον Απρίλιο ότι όσοι συναντούν τον Ρώσο πρόεδρο υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού. Έναν μήνα αργότερα, ο ίδιος ο Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι είχε μολυνθεί.

Η Ρωσία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που την κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Ο σχετικά χαμηλός αριθμός θανάτων πάντως (συγκριτικά με άλλες χώρες με πολλά κρούσματα) που έχει ανακοινώσει η Μόσχα έχει κάνει πολλούς επικριτές της κυβέρνησης να μιλούν για αδιαφάνεια ή ακόμα και συγκάλυψη θανάτων.