ΚΥΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα 800 ευρώ – Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Μέχρι τις 19 Ιουνίου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζομένους τους, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Με τη νέα ΚΥΑ τροποποιείται η παράγραφος 1 του άρθρου 3 και προστέθηκε η φράση ότι ο εργοδότης «δύναται να υποβάλει εκ νέου αίτηση μέχρι και την 19η Ιουνίου 2020» και δίδεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ενταχθούν στα κρατικά μέτρα ενίσχυσης. Η τροποποίηση αφορά το επίδομα 800 ευρώ που αφορούσε το διάστημα από τις 17 Μαρτίου 2020 και είχε διάρκεια 45 ημερών.

Επίσης, με ΚΥΑ καθορίζεται και το νέο επίδομα, ύψους 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, σε ατομικές επιχειρήσεις και συμπλοιοκτησίες για τον μήνα Μάιο που παρέμειναν πληττόμενοι και μετά τις 18 Μαΐου 2020 και 300 ευρώ για όσους ήταν στη λίστα των πληττόμενων μέχρι τις 18 Μαΐου 2020.

Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες ενώ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ΣΚΑΙ την περασμένη Δευτέρα, «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα, υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στον Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».